Frankrike

Studera i Frankrike

Högre utbildning i Frankrike

Frankrike är för närvarande den fjärde mest populära studie destination i världen, och det 's inte konstigt med dess utmärkta kultur, högt betyg universitetssystemet och dragningen av relativt låg undervisning. Varje år, närmare 300.000 studenter reser till Frankrike för det enda syftet att studera i sina skolor.

Den högre utbildningen i Frankrike kan vara lite förvirrande. Systemet håller på att standardiseras i en tre-nivå-system, vilket gör det lite lättare att förstå. Idag kommer studenter att börja genom att bedriva en licens, som liknar en ungkarl 's examen. Detta följs av magisternivå utbildning. Den slutliga nivån på utbildningen är doctorat. Licensen tar tre år att slutföra, med två år som krävs för ett masterprogram. Ett doctorat program kräver vanligtvis ytterligare tre år.

Frankrike 's universitet är statligt finansierade, så undervisning är inte hög.Spela för att spendera cirka € 200 - € 400 per år, beroende på de studier du bedriver och universitetet du deltar. Undantaget är franska handelshögskolor. De flesta handelshögskolor är privatägda, och undervisning kan vara över € 15.000 per år.

Frankrike har ganska öppna registreringen för första året grundutbildningsprogram. Men efter det första året, kommer eleverna att behöva passera en serie prov, vilket kan vara mycket konkurrenskraftiga, för att hitta en plats som andra årets studerande. Landet har också ett system med selektiva skolor kallas Grandes Ecoles, vilket endast välja elever väljs för, och dessa har selektiva inträdesprov, högre undervisning och mer prestige.

Läsåret i Frankrike börjar i slutet av september, med en vårtermin startar i början av februari. Semester hålls under jul och nyår, liksom alla helgons 'Day och påsk. De flesta skolor har också en spring break och tre månaders sommarlov.

Efter examen, många elever går på att bedriva vetenskapliga studier. Dessa en-till tre-månaders program kan subventioneras genom en hög vetenskaplig studieprogram bidrag, som täcker resekostnader, undervisning och uppehälle.

 

Visakrav

Om du kommer att studera i Frankrike från ett land inom Europeiska unionen, behöver du inte ansöka om ett studentvisum. Om ditt hemland är utanför EU, då du kommer att behöva besöka en franska konsulatet för att få ett studentvisum innan du reser till landet. Din visum kommer att tjäna som bevis på din uppehållstillstånd under första studieåret. Efter ett år, måste du ansöka om ett Carte de Sejour. Dessutom kommer du att behöva registrera sig hos lokala migrationsverket inom 30 dagar efter din ankomst i landet.

 

Tips

På grund av den förlorade kostnaderna för undervisning och stort intresse av internationella studenter, kommer du vill göra dina planer för att studera i Frankrike tidigt. Även infarten till universiteten kommer inte att vara mycket av ett problem om du är en första årets studerande, hitta bostad och få dina papper i ordning tar lite tid. Om du behöver ekonomiskt bistånd, kommer du vill ansöka om en undersökning eller kurs bidrag också.

När du förbereder dig för att studera i Frankrike, kommer du vara bland några av världens 's bästa tänkare. Du 'll få möjlighet att studera i hallar som en gång prytt med namn som Sartre, Durkheim eller Marie Curie. Medan processen för att ansöka till universitet och arbetar igenom byråkratin kan vara skrämmande, i slutändan kommer du att få en utbildning av hög kvalitet till ett förvånansvärt överkomligt pris, anstränger väl värt att ta.

Om Frankrike  

Frankrike är en av de viktigaste aktörerna på den europeiska politiska och ekonomiska spel. Servering som gränsen mellan den iberiska halvön och fastlandet i Europa, har Frankrike länge varit en kulturell brännpunkt i Europa. Paris, i synnerhet, är höjden av modebranschen, och många av världens 's ledande mode influenser kommer från parisiska modehus. Landet har också producerat några av världens 's mest hyllade författare, däribland namn som Rousseau och Voltaire. Med sina kopplingar till Tyskland, tjänade Frankrike som en av de ledande i ena Europa och startar Europeiska unionen.

Förutom mode och skrift, är Frankrike känt för sina kulinariska traditioner. Över 250 olika sorter av ost komma inifrån sina gränser, och vinälskare vet att de kan vända sig till Frankrike för ömtåliga, utsökta viner.

Oavsett om du funderar Frankrike för sitt kulinariska arv, konstnärlig stil eller bara för att du vill uppleva kulturen i en ny plats, hittar du en mängd faktorer för att dra dig mot att studera i denna ledande europeiskt land. Eftersom Frankrike tilltalar så många utländska studenter, är livet på universitetet rik på kulturell mångfald. Kulturellt aha-upplevelser är lätta att hitta i Frankrike. Museer, särskilt de i Paris, låta EU-medborgare som är studerande under 26 år fri entré. Student kortinnehavare hittar också rabatter på transporter, mat och underhållning.

 

Klimat i Frankrike

Frankrike har ett milt klimat hög grad påverkas av Medelhavet. De bekväma året temperaturer och rikligt solsken innebär stora möjligheter till utevistelse.I bergen, kommer du att hitta massor av snö för weekendresor skidor och pulka, medan Nice och Cannes erbjuder möjligheten att simma med början under våren. På sommaren kan du hitta varmt, strand väder i många delar av landet, medan bergen erbjuder svalare, behaglig temperatur för en vandring.

 

Kostnader för uppehälle och bostad

Levnadskostnaderna i Frankrike är i nivå med de flesta europeiska länder. Dock har Paris, där många toppuniversitet ligger, en mycket högre levnadskostnader. Dessutom kan finna bostäder i Paris vara svårt, på grund av den höga befolkningstätheten. Om du vet att du ska studera i Paris, hitta din bostad tidigt, innan den tidiga hösten kapplöpningen om tillgängliga platser.

Många studenter väljer att bo i Cite Universitaire Internationale de Paris, en stor bostad plats i södra Paris. Platserna är begränsade, så om du vill stanna här, använda ett år innan du planerar att stanna.

Om du ska studera utanför Paris, hittar du förmodligen subventionerade boende på campus eller nära universitetet som utformats speciellt för utländska studenter. Den nationella Studenthälsan (CNOUS) subventionerar även sovsalar för utländska studenter, som kan vara ett alternativ för prisvärda bostäder.