Studera masterprogram i Ghana

Masterprogram i Ghana 2018

Studera i Ghana

Utbildning i Ghana

Utbildning är en framträdande del av livet i Ghana.Landet arbetar aktivt för att förbättra dess läskunniga och stärka sin totala ekonomi som följd. Den vuxna läskunniga här är cirka 71 procent. Män är mer benägna att ha en utbildning än honorna. Barn in i skolan vid förskolan nivå, oftast på ålder tre eller fyra. De går vidare till grundskolan vid sex års ålder. De förblir i grundskolan i ungefär sex år. Studenter flyttar sedan vidare till gymnasiet. Både en junior och en senior high school är närvarande.

Vid slutet av deras high school år, studerande testas. De kommer sedan att avgöra om de kommer att träda in i en högskoleutbildning eller en tertiär program. Många studenter kommer in fler yrkesinriktade baserade utbildningsprogram snarare än inskrivning i universitetet.

 

Högre utbildning i Ghana

När det gäller möjligheter till högre utbildning, har landet många alternativ för studenter.Det finns 21 offentliga lärarhögskolor i landet, varav de flesta erbjuder specialiserad utbildning för elever som behöver mellan ett och tre års utbildning. Det finns 18 tekniska institut närvarande och två institutioner som utfärdar examensbevis. Landet är också hem till sex universitet samt olika privata program. Följande är en lista över de offentliga universitet som finns i landet:

 • The University of Ghana
 • University of Cape Coast
 • University of Education
 • University of Mines and Technology
 • Kwame Nkrumah University of Science and Technology
 • Högskolan för Utveckla Studies

Dessutom har landet lockat privata investeringar och skolutveckling. Under de senaste åren har flera nya universitet utvecklas, som alla är privata institutioner. Dessa inkluderar:

 • Ghana Telecom University Colleges
 • Central University College
 • Ashesi University College
 • Methodist University College of Ghana
 • Regent University College of Science and Technology
 • Valley View University

Av dessa är den äldsta skolan i landet universitetet i Ghana, som öppnade sina dörrar 1948. Fokus i utbildningen under dessa skolor är mycket varierande. Många studenter läser affärer, samhällsvetenskap och medicin. Men det finns också en stark efterfrågan på teknik baserad utbildning, konst och humaniora. Kanske den mest kända skolan i regionen är Kwame Nkrumah University of Science and Technology, som har blivit en skola i denna del av Afrika.

 

Mångfald inom utbildning och möjligheter

Även om många människor tror att utbildningssystemet i Ghana och det omgivande området inte kan vara perfekt för alla internationella studenter, det finns många skäl att lära här. En av de bästa skäl att göra så på grund av att regionen är så olika.När internationella studenter studerar här, de har förmågan att interagera med och nätverk med människor, företag och regeringar från hela västra delen av Afrika. Som ett resultat, det finns möjligheter att lära sig kulturen och lagarna här och sedan använda dem som ett verktyg för att hitta möjligheter till sysselsättning och i hela regionen.

 

Viseringar för studenter

Eleverna kommer att behöva skaffa visum för att studera här. Den studentvisum kräver studenterna att redan ha en aktiv pass och acceptans i en skola. En ansökan om visum kontor studerande ska skickas tillsammans med en inbjudan till ambassaden för studenten att få ett visum. Det finns avgifter i samband med att erhålla visum, men för de flesta studenter processen är enkel och okomplicerad.

Om Ghana

Att studera i Afrika kan vara en av de mest intressanta platser för att få en utbildning. Det är inte den typiska platsen för personer som letar efter internationella studier, men det finns möjligheter här värt att utforska. Innan du överväga inskrivning i en skola belägen någon annanstans i världen, anser att värdet av en upplevelse som den som finns i Ghana. Detta land ISN 't den största men den har en viktig historia och kultur värd att utforska.

Landet i Ghana, känd som Republiken Ghana, ligger på Atlanten i Guineabukten. Landet gränsar Togo, Elfenbenskusten och Burkina Faso. Detta land har en lång historia, bland annat går tillbaka genom medeltiden. Den koloniserades av britterna och förblev under dess kontroll fram till 1957. Det var den första nationen i Afrika att bli självständigt från England. Landet är känt för många saker, men är kanske mest känd för sitt guld produktioner.Det är också hem till sjön Volta, vilket är den största konstgjorda sjön i världen. Landet är hem till mer än 24 miljoner människor.

 

Klimat

Klimatet i denna region är mycket varmt. Eftersom landet är bara några grader till norr om ekvatorn, det finns alltid höga temperaturer förekommer. Men hjälper Atlantkusten för att göra dessa temperaturer lindrigare. De böljande kullar och otroligt djurliv närvarande här gör denna region vackert att besöka. Temperaturer under hela året kvar väl över 80 grader, med temperaturer i januari till maj är den högsta och genomsnitt ca 90 grader C. Luftfuktighet kan också vara mycket högt och obehagligt. Regn är gles större delen av året.

 

Samhälle

Ghana är ett etniskt mångskiftande land. Den har en låg levnadskostnader i vissa områden, men importerade produkter kan vara mycket dyrt.Detta bidrar till en högre än de flesta länder levnadskostnaderna i moderna städer. Större delen av landet är inte moderniseras. Men hjälper låg inflation för att hålla saker prisvärd.

När det gäller kultur, har landet en stark konst, musik och dans historia. De flesta av dess kultur påverkas av riken i Akan, från en gammal kultur.

Ghana har en blandad befolkning och många skäl att studera här. Dock är en av de största påverkan på att göra så att förmågan att bidra till landet efter examen. Löner för ännu mycket efterfrågade länderna är fortfarande lågt, men förmågan att bidra till välbefinnande och förbättring av landet skulle kunna vara en mycket bra anledning att få din utbildning här. Med möjligheter att göra så lätt tillgänglig, kan det vara en idealisk plats för att studera.

Fakta om Ghana

En västafrikansk land som gränsar till Guineabukten, är Ghana avgränsas av Côte d 'Ivoire i väster, Burkina Faso i norr, Togo i öster och Atlanten i söder. Ghana är en medlem av den alliansfria rörelsen, Södra atlantisk fred och samarbete Zone, Samväldet, och gruppen av 24. Ghana är den näst största kakao producenten i världen, och en av världens 's största guldproducenter och Ghana är hem till sjön Volta, den största konstgjorda sjön i världen med ytan.

 

Huvudstad: Accra
Officiella språk: Engelska
Regeringen: Unitary presidents konstitutionell republik
Befolkning: 24.200.000
Bruttonationalprodukt: $ 89.509.000.000.000
Valuta: Ghana Cedi (GH ₵) (GHS)
Tidszon: (UTC0)