Integrerad MSc-doktorsexamen i Brain Sciences: System, Computational

Allmänt

Programbeskrivning

Brain Sciences: System, Computational

Neurovetenskap och hjärnforskning

Studien av neurovetenskap ses av många som den ultimata gränsen för vetenskapen. Den består av en mångfaldig uppsättning metoder, från studien av gener, till studien av neuroner, synapser, kretsar, beteende och kognition. Neurovetenskap i Weizmann-institutet omfattar forskning i alla dessa aspekter. Institutet har en stor och livlig gemenskap av neurovetenskapare, och det är ett av de ledande centra för neuralt och hjärnforskning världen över. Neuroscientists vid Weizmann strävar efter att förstå neuronfunktionen i hälsa och sjukdom genom att använda ett brett spektrum av modeller och toppmoderna tekniker.

Weizmann-institutet erbjuder detta konkurrenskraftiga integrerade MSc / PhD-spår (Brain Sciences: Systems, Computational

Banan är öppen för studenter från olika bakgrunder

Hjärnan är den mest komplexa kända enheten i universum. Det ligger till grund för allt som är mänskligt, inklusive känslor, rörelser, känslor, minnen, lärande, språk, planering, fantasi och medvetande. Som sådan innefattar hjärnforskning en helt unik uppsättning discipliner, inklusive fysik, matematik, datavetenskap, psykologi, teknik och biologi. Vi välkomnar utestående studenter från någon av ovanstående akademiska bakgrunder för att ansöka om det här spåret. Spåret erbjuder ett brett utbud av kurser i Brain Sciences, som täcker alla aspekter av hjärnforskning - från system, beteendemässig och teoretisk neurovetenskap.

Minsta akademiska krav

Vi välkomnar enastående kandidatexamen från olika discipliner för att ansöka om vårt spännande direkta doktorandspår i neurala och hjärnvetenskapliga ämnen. Sökande måste ha en BSc-examen från en ackrediterad lokal eller utländsk institution för högre utbildning eller annat certifikat som bedöms likvärdigt av studierådet på ditt område, med en GPA på 85 (eller motsvarande). Kandidater från icke-israeliska universitet eller högskolor är skyldiga att genomföra externa utvärderingsexaminationer, i enlighet med studierådet, inklusive: GRE: Både allmänna tester och prov i ämnet du vill studera. FGS-koden för GREs är 3398, och poäng måste skickas direkt från GRE-testcentret. TOEFL eller IELTS: Endast för kandidater vars modersmål inte är engelska. Observera att om du uppmanas att ange en institution som poängmottagare är Weizmann Institute of Science TOFEL-kodnummer C087.

Ansökningsprocess

Ett utvalt antal kandidater kommer att inbjudas till en intervju baserat på akademiska prestationer och rekommendationsbrev. Tidigare forskningserfarenhet är en fördel men inte obligatorisk. Eftersom sökande till programmet förväntas komma från en mycket varierad uppsättning bakgrund, består intervjuutskottet av tre till fyra fakultetsmedlemmar från olika områden inom hjärnforskningen. Programmet är mycket selektivt och är begränsat till ett litet antal studenter.

Ansökningstiden

Ansökningar kan lämnas mellan 1 oktober och 31 mars. Sena ansökningar (dvs. efter ovan nämnda tidsfrister) beaktas endast i speciella fall. Ansökningar av internationella studenter som mottas senast den 31 december kommer att övervägas i januari, och intervjuer hålls i början av februari. Slutliga beslut kommer att lämnas senast 28 februari.

Hur man ansöker

Vänligen fyll i ett online generellt ansökningsformulär. Observera att på grund av vissa tekniska begränsningar är blanketten identisk med vårt vanliga MSc-ansökningsformulär. Så var inte orolig och fortsätt. Var god välj "Life Sciences" som huvudområde för studier och "Brain Sciences" som ämnesområde. Efter att ha skickat in din ansökan får du ett mail som anger att ansökan har tagits emot. Inom några dagar får du ett andra e-postmeddelande med ett användarnamn och ett lösenord som ger dig tillgång till en onlineövervakningstjänst där du kan kontrollera statusen för din ansökan.

Curriculum

Vänligen se sidan för MSc Kurser / Rotations Requirments under Academics.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Feinberg Graduate School (FGS) encapsulates the spirit of inquiry and discovery. Since its establishment in 1958 as the academic arm of the Weizmann Institute of Science responsible for all studen ... Läs mer

The Feinberg Graduate School (FGS) encapsulates the spirit of inquiry and discovery. Since its establishment in 1958 as the academic arm of the Weizmann Institute of Science responsible for all student and postdoctoral affairs, the Feinberg Graduate School has established its reputation as a multidisciplinary center where students strive to reach the highest levels of knowledge and understanding, under the guidance of creative and original researchers in the natural sciences and mathematics. Läs mindre