International Finance MFin

Allmänt

Programbeskrivning

Om du vill orientera din tidigare examensbevis mot en karriär inom internationell ekonomi, bank och försäkring kommer den här mastersexamen vid University of Dundee att sätta dig på rätt väg.

Som en vanlig finansiell MSc, öppnar kursen verksamheten för moderna företagsorganisationer och rollen som finansiella institutioner och kapitalmarknader i världsekonomin. MFin-graden är emellertid speciellt lämplig för dem med eller utan företagsekonomi som kanske önskar omdirigera eller utöka sin karriärväg i den riktningen.

Kursen svarar direkt på arbetsgivarnas behov och prioriterar lagarbete. forskning och dataanalys; rapportskrivning; presentationer och multikulturell interaktion.

Det fokuserar på verkliga färdigheter och omfattar en grundmodul, åtta finansieringsmoduler och en kort finansbaserad affärsrapport.

Du kommer att träffa ledande utövare genom universitetets Distinguished Visitor Lecture Series och Enterprise Gym och höra från dem först hand om kritiska aspekter på finans och finansmarknader.

Denna omvandlingsexamensnivå omfattar inlärningsevenemang för campus som är inbäddade i ett antal moduler och ett "urban erfarenhets" -element som visar den grundläggande betydelsen av lagbyggnad inom en affärssammanhang.

Dundee är bland de snabbaste stigarna i 2017 Guardian University Rankings och har också rankats bäst i Skottland av några av de mest inflytelserika högre utbildningarna. Lärare är alla forskningsaktiva och ledande personer inom sitt område.

57381_pexels-photo-164560.jpeg

Vad du ska studera

Detta är en heltid 12-månaders kurs. Det finns två startdatum - september och januari. En grundmodul löper de första två veckorna av varje intag.

Hur du kommer att bli undervisad

Undervisningsmetoder inkluderar föreläsningar, workshops, grupparbete och studentpresentationer. Alla moduler ger dig möjligheter att förvärva och utöva tillämpliga färdigheter (t.ex. problemlösning, fallstudieanalys, grupparbete).

Hur du kommer att bedömas

Samtliga moduler bedöms genom en kombination av kurs och slutlig bedömning som hålls i slutet av varje termin med ett nytt tillfälle strax därefter. Coursework kan utgöra så mycket som 40-50% av den totala examen.

Kursinnehåll

Kärnmoduler

 • BU52020 - Internationellt affärsprojekt

Valfria moduler

Välj åtta underifrån:

 • BU51013 - Globala finansiella marknader
 • BU51019 - International Business Finance
 • BU51021 - Derivat och riskhantering
 • BU52006 - Global riskanalys
 • BU51012 - Aktuella frågor inom bank och finans
 • BU52012 - Emerging Financial Markets and Investment
 • BU52018 - Tillämpad företagsstatistik
 • BU51002 - Företagsekonomi
 • BU51011 - International Banking
 • BU52009 - Penning-, investerings- och banksystem
 • Kvantitativa metoder

Välj en av endera:

 • BU52023 - Prognos för företag och finans
 • BU52011 - Ekonometri för ekonomi

Karriärer

På Dundee förbereder våra masters kurser dig för en framgångsrik karriär, var som helst i världen och i vilken bransch du planerar att arbeta. Arbetsgivare förväntar sig att deras forskarutbildade har avancerade tekniska och kommunikativa färdigheter, att vara tillförlitliga lagarbetare, oberoende forskare, bra projektledare och att vara i framkant av sin specialitet. Vi utformar våra kurser för att svara på dessa krav.

MFin International Finance-programmet kommer att ge dig kunskaper och förståelse för att arbeta i en rad olika företag som banker, försäkringsbolag, finansiella serviceföretag och handelsmäklare. Du kanske också vill ansöka om roller i industrins och handelsföretagens ekonomiska armar utanför finanssektorn.

Ingångskrav

I allmänhet är en bra (minst en andra klass Honours examen eller motsvarande) första examen i något ämne som har gjort det möjligt för sökanden att utveckla analytiska och kvantitativa färdigheter. Om du är orolig att dina kvalifikationer inte uppfyller vår normala förväntan kan du ansöka, men du bör inkludera ett kort personligt uttalande angående ditt allmänna intresse för din egen utbildning, arbetslivserfarenhet och tidigare relevant lärande. Platser är begränsade och tidig ansökan rekommenderas även för välutbildade kandidater.

Engelska språkkrav

IELTS Totalt 6,0

 • Lyssna 5.5
 • Läsning 5.5
 • Skriva 5.5
 • Talar 5.5

Engelska språkprogram

Vi erbjuder undervisnings-och grundprogram (er) under hela året. Dessa är utformade för att förbereda dig för universitetsstudier i Storbritannien när du ännu inte har uppfyllt språkkraven för direkt inresa på ett examensprogram.

Om Dundee

Fantastisk kultur, vackra landskap och berömda vänliga människor, Skottland har passion och innovation i sitt hjärta och detta är bara några av anledningarna till att det är en fantastisk plats att bo och studera.

Dundee ligger vid floden Tay på Skottlands östkust. Det visas regelbundet i slutet av livskvalitetsundersökningarna i Storbritannien - som erbjuder allt som är bra om stadslivet, men att vara vänligt, kompakt och lätt att navigera.

Wall Street Journal heter Dundee som en av sina tio heta destinationer för 2018.

Dundees befolkning är cirka 150 000. Med studenter som utgör 1 av 5 av befolkningen är vår stad inriktad på studentlivet.

Vårt campus ligger precis i hjärtat av Dundees livliga och roliga West End, med affärer, kaféer och restauranger alldeles vid din dörr.


”Skotska människor är trevliga och vänliga. Jag minns den första dagen jag anlände, kollegan som skulle träffa mig var inte där ännu. Taxichauffören tappade mig, jag knackade på dörren och han var inte där, så jag väntade utanför. Någon kom och frågade om jag var okej och bjöd in mig medan jag väntade. Han välkomnade mig och gav mig mat och dryck, så jag började älska folket i Dundee och Skottland från den första dagen jag kom. ”
Willy William Mrema är från Tanzania och studerar MSc Geotechnical Engineering.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Läs mer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Läs mindre