Read the Official Description

International Master i matvetenskap för innovation och äkthet

Denna tvååriga mästare ger dig god kunskap om nuvarande och framtida utmaningar inom livsmedelsvetenskap, som kombinerar innovation och äkthet och ger dig möjlighet att interagera nära med livsmedelsindustrin. Programmet är ett gemensamt initiativ med universiteten i Parma och Udine, som är känd över hela världen för sin excellens inom högre utbildning inom livsmedelsvetenskap.

Kursbeskrivning

Kursen syftar till att utbilda proffs som har möjlighet att arbeta säkert i områdena livsmedelsvetenskap , såsom teknik, teknik, mikrobiologi, kemi och hållbarhet.

Efter det första året kan du välja mellan fem olika profiler :

 • Tillämpad teknik och genetik;
 • Livsmedelskvalitet och förvaltning;
 • Näringsvetenskap;
 • Matkemi;
 • Matförpackning.

De senare två lärande spåren erbjuds i partnerskap med Högskolan i Cork, Irland och Technical University of Munich, Tyskland. Studenter får möjlighet att tillbringa upp till två terminer i en av dessa europeiska partnerinstitutioner.

Programmet stöds av branscher som tillhör AssoImprenditori Alto Adige - Sezione Alimentari - och Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori e Coltivatori Diretti Sudtirolesi. I det här partnerskapet får eleverna skriva sin avhandling med gemensamt lärande från både universitetet och livsmedelsindustrin.

Kortfattat

 • Gradsklass: LM-70
 • ECTS-poäng: 120
 • Kursens längd: 2 år
 • Kurser kommer att läras på engelska
 • Platser tillgängliga: 30 EU 5 icke-EU
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Undervisningsavgifter: € 1.345,50 per år

Kursens struktur

Det första året innehåller främst moduler inom matteknik och livsmedelsmikrobiologi , som är gemensamma för alla spår. Från och med det andra året blir moduler specifika för den valda profilen. Du kommer att kunna välja mellan fem profiler och en rad moduler för att anpassa din kurs .

Utbytesprogram och praktikplatser

För närvarande erbjuder vi utbytesprogram med nästan 20 partneruniversiteter över hela världen som en del av ett stort nätverk av samarbete med industrier i Italien och utomlands där du kan slutföra din praktikplats. I synnerhet har denna mästare ett samarbete med högskolan Cork, Irland och Technical University of Munich , Tyskland, två globala ledare inom livsmedelsvetenskap.

Sysselsättningsperspektiv

Kandidater från programmet är placerade i företag inom livsmedelsindustrin och specialiserat sig på forskning och utveckling. Livsmedelsbearbetning; produktdesign och utveckling; hantering och kontroll av livsmedelsförädling matautomatiseringsteknik; Utveckling av metoder för att garantera äkta äkta livsmedel. kvalitetskontroll; och utvecklingen av innovativa processer för att förbättra näringsvärdet av livsmedel och hållbarheten i livsmedelskedjan.

Kursen ger eleverna verktygen för att bedriva en karriär som konsult eller att arbeta i chefsroller , främst inom livsmedelsindustrin och i företag som knyter matförsörjningskedjan, från tillverkning till lagring och distribution, inklusive storskaliga återförsäljare, och offentliga och privata centra dedikerad till planering, hantering och förbättring av processer. Våra studenter designar och innoverar alla matprocesser och produkter för att garantera och förbättra matkedjans sensoriska, näringsrika och hållbara kvalitet .

Ansökan

För att få tillträde till kursen kommer du att behöva lämna in certifiering av en B2 kompetensnivå på engelska. Om du inte har en officiell språkcertifiering kan du ta en språkexamen på vår campus.

Detaljerad information om studieprogrammet finns i studiehandboken, som innehåller information om studieplanen, antagningskrav, språkkunskap, ansökningsförfarande, antagningsförfaranden, anmälnings- och studieavgifter.

Urvalskriterier

Betyg från din grundutbildning (kandidatexamen eller motsvarande).

Online ansökan

 • Tidig fågel - för EU och icke-EU-medborgare: mars - april 2019
 • Sen ansökan - Endast för EU-medborgare: Maj - Juli 2019

Publikations rankinglista

 • Tidig fågel: i mitten av maj 2019
 • Sen ansökan: i början av augusti 2019
Program taught in:
Engelska

See 5 more programs offered by Free University of Bozen - Bolzano »

Last updated August 1, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
2 år
Heltid
Pris
1,346 EUR
Undervisningsavgifter: € 1.345,50 per år
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum