Internationella relationer MSc

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Kursen ger en omfattande analys av internationella och globala politiska frågor. Den fokuserar på några av de mest omtvistade områdena i den internationella politiken, inklusive transatlantiska förbindelser, Europeiska unionens framtid och Rysslands återuppkomst som en global politisk kraft.

Det ger också en grundlig grundning i den akademiska studien av internationell politik, med inriktning på de teoretiska metoderna och analysmetoderna som utgör grunden för allvarliga forskarutredningar inom detta område.

Medan politiken på Dundee är stor nog för att ha en verklig internationell närvaro, är det fortfarande liten och intim nog att erbjuda ett vänligt och lyhört hem för studenter från alla bakgrunder. Detta är mer än enbart påstående - oberoende undersökningar konsekvent tar hänsyn till politik i Dundee som bland de bäst mottagna programmen i landet.

Vem ska studera kursen?

Programmet är lämpligt för studenter som vill ha ett springbräda för en karriär relaterad till internationell politik eller som vill fortsätta forskarutbildning i ämnesområdet.

Vi erbjuder ett regelbundet forskarforum, högtalare och en årlig doktorandkonferens. Eleverna dra nytta av en rad generiska färdigheter klasser under hela året.

57375_pexels-photo-269633.jpeg

Hur du kommer att bli undervisad

En mängd olika undervisningsmetoder kommer att användas, inklusive små gruppundervisning, övervakad studie, seminarier och presentationer.

Hur du kommer att bedömas

Genom bedömd kurs, tentamen och avhandling.

Vad du ska studera

Kursen lärs ut via en rad kärn- och valfria moduler, den typiska listan ges nedan.

Kärnmoduler

 • PO51001 - Internationella relationer
 • PO51003 - Internationell säkerhet

Valfria moduler

Dessa gör det möjligt för elever att specialisera sig, ett typiskt val inkluderar:

 • PO52013 - Internationell säkerhet för narkotika och organiserad brottslighet
 • PO52009 - Rysk politik och säkerhet
 • PO51006 - Europeiska unionens säkerhet
 • PO51009 - Mellanöstern och terrorism
 • PO52016 - Terrorism och terrorism i Europa
 • PO52017 - Mänskliga rättigheter i internationella relationer

Alla studenter måste försöka politiska avhandlingen.

 • PO53001 - Avhandling (Politik)

Studenter vars avhandling inte uppfyller examinatorerna kommer att tilldelas PG Diploma, förutsatt att de undervisade delarna av kursen har fullföljts.

Karriärer

Kandidater från MSC International Relations har ett brett utbud av karriärmöjligheter. Kunskapen och forskningsförmågan som uppnåtts i denna kurs skulle vara en utmärkt grund för arbetet i regeringen, de politiska partierna eller den offentliga tjänsten.

Kursens fokus på globala frågor och angelägenheter ger en stark grund för att driva en karriär i internationella politiska sammanhang, till exempel Europeiska unionen eller FN.

Alternativt kan kursen vara en utgångspunkt för arbete i det civila samhället, t.ex. välgörenhetsorganisationer, miljöorganisationer eller andra internationella ideella organisationer.

Kandidater kan också sätta sin kommunikation, forskning och analytiska färdigheter att arbeta inom en rad karriärer inom den offentliga eller privata sektorn, inklusive utbildning, finans eller media.

Masterkursen är en utmärkt bas för att genomföra vidare forskarutbildning i internationell politik, till exempel en doktorsexamen, med tanke på en heltidskarriär inom akademia eller forskning.

Ingångskrav

Normalt en övre andra klassens första examen i politik, internationella relationer, internationella studier eller en kognitiv disciplin; Icke-standardiserade behörighetskrav kan godkännas i speciella fall av programkonferensen med godkännande av Politikforskningskommittén.

Engelska språkkrav

IELTS Totalt 6,5

 • Lyssna 5.5
 • Läsning 5.5
 • Skrivning 6,0
 • Talar 5.5

Engelska språkprogram

Vi erbjuder undervisnings-och grundprogram (er) under hela året. Dessa är utformade för att förbereda dig för universitetsstudier i Storbritannien när du ännu inte har uppfyllt språkkraven för direkt inresa på ett examensprogram.

Om Dundee

Fantastisk kultur, vackra landskap och berömda vänliga människor, Skottland har passion och innovation i sitt hjärta och detta är bara några av anledningarna till att det är en fantastisk plats att bo och studera.

Dundee ligger vid floden Tay på Skottlands östkust. Det visas regelbundet i slutet av livskvalitetsundersökningarna i Storbritannien - som erbjuder allt som är bra om stadslivet, men att vara vänligt, kompakt och lätt att navigera.

Wall Street Journal heter Dundee som en av sina tio heta destinationer för 2018.

Dundees befolkning är cirka 150 000. Med studenter som utgör 1 av 5 av befolkningen är vår stad inriktad på studentlivet.

Vårt campus ligger precis i hjärtat av Dundees livliga och roliga West End, med affärer, kaféer och restauranger alldeles vid din dörr.


”Skotska människor är trevliga och vänliga. Jag minns den första dagen jag anlände, kollegan som skulle träffa mig var inte där ännu. Taxichauffören tappade mig, jag knackade på dörren och han var inte där, så jag väntade utanför. Någon kom och frågade om jag var okej och bjöd in mig medan jag väntade. Han välkomnade mig och gav mig mat och dryck, så jag började älska folket i Dundee och Skottland från den första dagen jag kom. ”
Willy William Mrema är från Tanzania och studerar MSc Geotechnical Engineering.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Läs mer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Läs mindre