Italien

Studera i Italien

Högre utbildning i Italien

Artikel 34 i konstitutionen i Italien garanterar en individuell 's rätt att bedriva en högre utbildning med ett universitet eller högskola. Den italienska universitetssystemet är högt specialiserad och mycket konkurrenskraftiga. De har 42 statliga universitet, sex privata universitet, tre tekniska skolor och tolv specialiserade universitet.

Varför studera i Italien?

En studiekurs i Italien skulle berika någon med sin unika atmosfär och tillgång till många av de finare sakerna i livet, bland annat konst, musik, vinframställning och många andra. Med sina högt specialiserade naturligtvis områden inriktade mot ett visst fält, är du dömd att få den utbildningsbakgrund du behöver för att utföra dina karriärmål ett steg längre.

 

Högskolor och universitet

Högskolor och universitet i Italien är kraftigt påverkad av konst och humaniora kultur.Det är Academy of Fine Arts i Venedig, Cesare Pollini Musikkonservatoriet, och det polytekniska universitetet i Bari, som är mer inriktad på teknik och tekniska ingenjörskonst. Det finns många fler att välja på med olika kursutbud inom olika områden.

 

Läsåret

Den första terminen börjar vanligtvis i september / oktober och slutar i Jan / februari Den andra terminen inleds vanligtvis i februari eller januari och går igenom maj eller början av juni.

 

Studieavgifter och längd för studien

Undervisning och avgifter varierar beroende på vilken skola du går. Men du kommer att hitta en prisvärd lösning för att tillgodose dina behov med så många skolor att välja mellan. I allmänhet de flesta kurserna kostar € 850 - € 1.000 per år.

Kandidatexamina ta cirka fyra år att slutföra, inklusive grundläggande kurskrav och extra krav läroplanen att avlägga examen.De examina är mycket specialiserade och kurser förbereder man väl för det valda området.

 

Internationella studenter

Det finns många möjligheter för internationella studenter att studera i Italien. Studenter från utlandet är välkomna att undersöka möjligheterna och se vad som skulle vara till belåtenhet. Det finns också Program för studentutbyte, där internationella studenter kan studera under ett utbytesavtal, enligt bemyndigande av Europeiska gemenskapens Sokrates Erasmus-programmet. Andra elever kan delta med stöd av bemyndigandet av ett bilateralt avtal mellan ett italienskt universitet och en värd skola.

En av de viktigaste skillnaderna mellan att studera i Italien och andra länder är att de flesta tentor är muntliga.

Det finns många karriär-och forskningsmöjligheter som finns, efter slutförandet av en examen från ett italienskt universitet. Juridikstuderande kan gå på att göra karriär i en juridisk institution eller som jurist.Människor inom humaniora och konst får använda sina talanger inom många områden, bland annat många av de konstnärliga produktioner så utbredd i Italien. Beroende på det specifika område av studien och behovet kommer studenterna som utexamineras från en italiensk skola vara redo att möta ett föränderligt samhälle.

 

Student visum

Studenter från utlandet är välkomna att komma till Italien för att studera, men de är skyldiga att bära ett studentvisum eller pass och all den dokumentation som krävs. Dessutom kan dokumentationen måste vara registrerade på den lokala polisstationen. Det viktigaste om visum är att se till att du har rätt typ. Innan du anger din valda skolan, kolla på skolan 's hemsida för mer information om vilken typ du behöver. Registrering kan göras på närmaste italienska ambassaden eller konsulatet.

 

Användbara tips

Italien är ett vackert land som har många underbara och unika konstnärliga fynd. Utbildning i Italien är unik och väldigt fokuserad. Visum krävs men är ganska lätt att få. Människor i Italien är mycket familj orienterade och konstnärligt sinnade. Att få en utbildning i Italien går utanför klassrummets väggar och in i den konstnärliga världen av konst och kultur. Studera i Italien är en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Om Italien

Italien är ett land som ligger i Europa, strax söder om Österrike och Frankrike på vad som är känt som den italienska halvön. Det omges på alla sidor av Medelhavet. Platser av intresse för besökare inkluderar det lutande tornet i Pisa, Amalfikusten, Gardasjön, och många konstmuseer och sevärdheter som involverar den rika kulturen Italien är känt för.

Dessutom är Italien känt för vinprovning, en favorit senaste tiden för resenärer som gillar att besöka och tour de många vingårdarna längs motorvägar och vägar i Italien. Rom är huvudstad i Italien och är en ofta turnerade staden.

Det finns både historia och modern bekvämlighet i Rom och mycket att se när som helst på året.

 

Klimat i Italien

Klimatet i Italien är väldigt olika, beroende på det område du bor. Norr kan ha kalla iskalla vintrar och mycket varma somrar.I den södra delen, hösten, våren och sommaren tycks smälta samman och variera lite. Centrala Italien är mildare och mer genomsnittlig hela året.

 

Samhälle

Familjen är mitt i samhället i Italien. Starkt påverkad av den romersk-katolska kyrkan, det italienska folket är allmänt religiöst (88% är av katolsk tro vid den senaste folkräkningen). Dessutom lägger italienarna en stor tonvikt på kläderna så det är en bra idé att klä så fint som möjligt. Bortsett från, det är en trevlig plats att bo och arbeta och gå i skolan.

 

Levnadskostnader

Levnadskostnaderna är varierat, beroende på var du bor. Det är en blandning av olika typer av boende i Italien, från stora bostäder till lägenheter, och vissa familjer lever med sin släkt i ett hus.

 

Sjukförsäkring

Italien erbjuder många hälsa planer och om du bosätter dig i Italien, kan du och din familj rätt till gratis förmåner. Det finns online-citat du kan få gratis för att se om du är berättigad.