Japan

Studera i Japan

Högre utbildning i Japan

Japanska högskolor inkluderar universitet, junior högskolor och högskolor för teknik, men bara universiteten utmärkelse kandidat-, magister-, läkare och yrkesexamina. Mer än 70 procent av gymnasieexamen få någon form av högre utbildning.

 

Varför studera i Japan?

Japanska skolor har extremt höga utbildningsnivån och är bland de världsledande inom state-of-the-art teknik och forskning. Förutom tekniskt skarpsinne, är japanska universitet också mycket uppskattad i andra akademiska discipliner som statsvetenskap. Tretton universitet erbjuder för närvarande program ges på engelska.

Japan är extremt öppen för internationella studenter, mer än 130.000 utländska studenter studerar i landet varje år.Japan planerar att mer än fördubbla antalet internationella studenter 2020 delvis genom att erbjuda fler program på engelska.


Universitet i Japan

Japan har 618 universitet med forskarutbildning. Dessa universitet delas in i tre kategorier:

  • 86 nationella universitet
  • 75 offentliga universitet fastställa av lokala enheter
  • 457 privata universitet


Japanska universitet är bland de bästa i världen med 13 skolor i topp 400 i världen, enligt den 2012-2013 Times Higher Education World University betyg.

 

Undervisning och programtid

Undervisning för masterprogrammen går från ca $ 9000 (US) till ca $ 15.000 (US) per år. Den japanska regeringen och japanska universitet både ger många alternativ för stipendier och lån. Magisterprogram förra generellt i två år, men kan studenter som inte behärskar japanska behöva spendera 1-2 år som studerar språket innan antagning till ett magisterprogram undervisas på japanska. Förberedande språkkurser finns på 66 privata universitet och junior college.

 

Det finns flera typer av internationella studenter i Japan:

  • Privatfinansierade utländska studenter, som får vända sig direkt till en japansk skola när de har fått tillräckliga språkkunskaper.
  • Studenter som studerar enligt den japanska regeringen (Monbukagakusho) Scholarship program, detta program har mycket högt ställda krav och en lång ansökningsprocessen.
  • Egen-statliga sponsrade studenter. Japan har avtal med flera länder för att hjälpa eleverna med en japansk utbildning, däribland Malaysia, Thailand, Singapore, Förenade Arabemiraten, Kuwait och Uzbekistan.

 

Läsåret

Den japanska läsåret löper normalt från april till mars. Det finns vanligtvis två terminer, med den första terminen löper från april till september och den andra terminen löper från oktober till mars. Sommarlov är oftast slutet av juli till slutet av augusti, är julledighet slutet av december till början av januari och spring break är slutet av februari till början av april.

 

Post-Graduate Möjligheter

Det finns många möjligheter för studenter med magisterexamen att arbeta inom industrin eller forskning efter examen. Under 2010 hittade nästan 8.000 utländska studenter i Japan sysselsättningen i Japan efter att de tog examen. Internationella studenter måste ha ett visst jobberbjudande innan de kan ansöka om en ändring i uppehållstillstånd från student till anställning.

 

Visum

Internationella studenter måste ha ett visum.Studerande i en magisterexamen program är berättigade till en högskolestudent uppehållstillstånd. Den studerande kan ansöka direkt om visum via den japanska ambassaden eller konsulatet i studentens hemland, eller den läroanstalt där studenten planerar att studera kan göra en ansökan för att få ett intyg om behörighet. När eleven har intyg om behörighet, måste de ändå att få visum från sitt hemland japanska ambassaden eller konsulatet.

Förutom visum, måste utländska studenter registrera sig som främlingar inom 90 dagar efter ankomsten i Japan på ett kommunalt kontor i det område där de bor. Eleverna ska bära sina främmande registrering kort med dem hela tiden när de får den.

 

Sjukförsäkring

Internationella studenter är berättigade att teckna sjukförsäkring, som täcker cirka 70 procent av kostnaderna för medicinsk behandling.Dessutom, vissa universitet har speciella planer sjukförsäkring för internationella studenter. För att få sjukförsäkring, kommer eleverna behöver först sin Alien Registration card. Avgifter för sjukförsäkringen varierar beroende på ort, månadsavgiften i Tokyo är ungefär ¥ 3500.

 

Tips

Bowing används ofta som både en hälsning och indikering av respekt. Stråkar sträcker sig från casual bågar på ca 15 grader till djupa bågar av ca 45 grader som används för att uttrycka djupa tacksamhet eller en ursäkt. Business bågar är i mitten, ca 30 grader.

Den japanska livsstilen innehåller massor av motion och en hälsosam kost med massor av färska grönsaker och skaldjur.

Om Japan

Japan ligger i östra Asien i Stilla havet. Japans närmaste grannar inkluderar Kina, Nordkorea, Sydkorea och Ryssland. Japan är faktiskt en skärgård som består av nästan 7000 olika öar, men de fyra största öarna utgör nästan samtliga av landets landmassa. Huvudstaden Tokyo, är en av världens största städer och det omgivande storstadsområde är den största i världen, med 30 miljoner invånare. Japan är ett högt industrialiserat land där man finner en rik historia, olika kulturella festivaler, enastående mat, vackra trädgårdar, majestätiska landskap och hisnande berg, inklusive Mount Fuji, en av världens mest kända toppar. Landet är också känt för industrier som gör några av högsta kvalitet i världen, såsom bilar och elektronik.


Klimat

På grund av Japans varierande geografi, varierar klimatet mycket mellan platserna, men det landet generellt upplever fyra säsonger. Medeltemperaturen i Tokyo är ungefär 27 grader C i augusti och ca 5 grader C i januari.

 

Kultur

Japanska kulturen är en skiftande blandning av gamla östra traditioner och moderna västerländska samhället. Japan har ett brett utbud av kulturella uttryck, från buddhistiska tempel som går tillbaka mer än 15 århundraden fint japanskt porslin och vackra utskrifter trä. Dessutom är de kvaliteter japansk animation, poesi, dans, och musik erkända i hela världen.

 

LEVNADSKOSTNADER

Den genomsnittliga månadskostnaden för en internationell student att leva i Japan är ca 87.000 ¥ (ca 925 $ US), exklusive undervisning.Mindre städer kostar ca 60.000 ¥ per månad och större städer som kostar omkring 100.000 ¥ yen per månad.

Skolor

Skolor och universitet i Japan

Webbaserade skolor och universitet i Japan