Kandidatexamen

Allmänt

Programbeskrivning

Lingnan University : s Master of Accountancy program utrustade sina studenter med aktuell, bred kunskap om utvecklingen i redovisningsteori och praktik från både globalt och lokalt perspektiv.

Ett globalt och lokalt perspektiv

Den ettåriga, heltid Master of Accountancy (MAcc) programmet ger studenterna en aktuell kunskap om redovisningsteori och praktik från ett globalt och lokalt perspektiv. Programmet ger en högkvalitativ utbildning inom redovisning, revision och beskattning, och utrusta framtida chefer och ledare med de färdigheter som är tillämpliga på Hongkongs behov och i allt större utsträckning fastlandet och utöver det. MAcc-programmet är utformat för dem som vill uppnå CPA-kvalifikationer i åtanke.

Högkvalificerade instruktörer

Instruktörerna för Master of Accountancy (MAcc) -programmet är kvalificerade revisorer eller advokater, och de flesta har doktorsexamen i redovisning eller närstående discipliner. Utöver deras hängivenhet att undervisa, följer de noga elevernas framsteg och erbjuder regelbundet en-till-en akademisk rådgivning. Instruktörernas praktiska erfarenhet och deras intima kunskaper i redovisningsprofessionen gör dem till ideala mentorer för studenter som söker vägledning om sina akademiska studier och karriärutveckling.

Förbättra karriärer med mjuka färdigheter

Studenter kan förbättra sina karriärmöjligheter genom att delta i träningsseminarier och workshops som fokuserar på mjuka färdigheter. Dessa inkluderar mocka intervjuer utförda av erfarna bokföringsexperter och besök på Hongkongs börs och andra statliga eller finansiella organisationer. Studenter kan också ta en QP revision kurs, en engelskspråkig komposition workshop och kantonesiska klasser.

Alumni är tillgängliga för att svara på frågor om det bästa sättet att förbereda sig för QP-tentor. MAcc-program alumner planerar också att inrätta ett mentorprogram som kommer att ge akademiker om ämnen som jobbplacering, vidareutbildning och förberedelser för professionella undersökningar av HKICPA, ACCA, CPA Australia och andra.

Revisorer är alltid i efterfrågan

"Redovisning är ett yrke som trivs både bra och dåliga tider. Det är en av de mest respekterade karriärerna som en ung man kan driva, säger professor Kenny Lin, chef för avdelningen för redovisning. "Det finns många möjligheter i branschen i Hong Kong på grund av stadens ställning som ett framstående internationellt finansiellt centrum. Många multinationella företag har satt upp sin affärsverksamhet här, redovisningspersonal är i stor efterfrågan. "

"Företagen lockas av stadens sunda rättsliga ramar, tillgången till redovisning och finansiell expertis och Hongkongs närhet till snabbväxande ekonomier som fastlandet och andra asiatiska länder", tillägger Prof Lin. "Den finansiella tjänstesektorn är en pelare i Hongkongs ekonomi och behöver ständigt en tillströmning av ambitiösa unga revisorer."

Den gynnsamma affärsmiljön i det större Kina-området, som delvis beror på Belt and Road-initiativet och Kinas Go Out-politik, ger enorma möjligheter. Detta ökar i sin tur efterfrågan på revisorer. Behovet av redovisning, revision, riskhantering, beskattning och andra konsulttjänster kommer att fortsätta växa till följd av den ökade komplexiteten av affärstransaktioner och uppkomsten av nya ekonomier i takt med den snabba tekniska utvecklingen.

Skicklighet, expertis och etisk dom

Enligt den nya QP som utvecklats av HKICPA som ska genomföras i juni 2019, för att stärka Hongkong som ett internationellt affärs- och finanscentrum, bör professionella revisorer vara utrustade med relevant kompetens, kompetens och etik. Programmet Master of Accountancy (MAcc) utrustade studenter med en aktuell, bred kunskap om den senaste utvecklingen inom redovisningsteori och praxis. Programmet fokuserar på att utveckla och förbättra elevernas problemlösningsförmåga, analytiska färdigheter och kritiska tänkande färdigheter. Två kurser, redovisningsmetik och företagsstyrning samt rättsmedicinsk redovisning och bedrägeribekämpning är skräddarsydda för att spegla de särskilda behoven hos redovisningsprofessionen i att upprätthålla de högsta standarderna för etiskt professionellt beteende.

Vilka är de viktigaste färdigheter som lärs ut?

"Varje modul i programmet är viktigt för att uppnå de önskade lärandesresultaten, säger Ms Shi Shanshan, MAcc Program Director. "Men de moduler som studerades i Term 1, som består av revision, Hongkongs affärs- och bolagsrätt, kostnads- och förvaltningsredovisning, ekonomisk redovisning och rapportering, Hongkong beskattning och skatteplanering och ledarskapsfinansiering är särskilt viktiga. Den framgångsrika genomförandet av dessa moduler gör det möjligt för eleverna att sätta QP-tentamen, som efter avslutad kurs kommer att leda eleverna till CPA-yrkeskvalifikationerna, tillägger Ms Shi.

Särskilda funktioner i Master of Accountancy:

 • Två utmärkelser i en ettårig studie. Postgraduate Diploma in Accountancy (PGDA), en mellanliggande utmärkelse, kommer att ges till studenter som har genomfört de sex obligatoriska kurser och uppnått en kumulativ GPA på 2,67 eller högre i Term 1.
 • Högkvalitativt lärarlag och nära samverkan med studenter.
 • Undantag för ömsesidigt examensbevis mellan HKICPA och Kinesiska institutet för CPA (CICPA).

Program Curriculum

Studenterna är skyldiga att slutföra 11 moduler i ett studieår. Varje modul har tre poäng.

Kärnkurser (sju kurser):

 1. ACT501 Revision
 2. ACT502 Företags- och bolagsrätt
 3. ACT503 Kostnads- och hanteringsredovisning
 4. ACT504 Finansiell redovisning och rapportering
 5. ACT505 Hongkong beskattning och skatteplanering
 6. ACT506 Ledarskapsfinansiering
 7. ACT601 Redovisningsteori

Studenter som fullgör de första sex kärnkurserna (18 hp) under första terminen med en kumulativ GPA på 2,67 kommer att få betyget mellan utbildningsbevis (PGDA). PGDA-garantierna är berättigade att anmäla sig till Hongkong-institutet för CPAs (HKICPA) Qualification Program (QP). Det slutliga antagningsbeslutet är emellertid föremål för godkännande av HKICPA.

Valfria kurser * (Alla fyra):

 1. ACT602 forskningsprojekt
 2. ACT604 Kina Skatt: En internationell perspektiv
 3. ACT605 Samtida problem i Management Accounting
 4. ACT606 Forensic Accounting and Fraud Examination
 5. ACT607 årsredovisning Tolkning och analys
 6. ACT608 Kinas ekonomiska lag
 7. ACT609 Avancerad revision
 8. ACT610 Redovisningsteori och företagsstyrning
 9. ACT611 Jämförande rättssystem

* Erbjudandet av valbara kurser är föremål för tillräcklig efterfrågan och tillgång till fakulteten.

Förkunskapskurs

Sökande med en doktorsexamen måste godkänna ett pre-entry-program före sin formella antagning till masterprogrammet. Förkunskapsprogrammet omfattar sex kurser, redovisning, mellanträning, ekonomi, informationssystemhantering, förvaltning och statistik, som inte är kreditbärande med ett pass / fail-resultat. Undervisningsavgift för varje förkunskapskurs är HKD5,000.

Professionell erkännande

 • Hongkong institut för certifierade offentliga revisorer (HKICPA)
 • Förening av Chartered Certified Accountants (ACCA)
 • CPA Australien (CPA Aust)

Graduation Requirements

 • Kompletta 11 kurser (7 kärnkurser och 4 valfria kurser) och erhålla minst 33 högskolepoäng;
 • Uppnå ett minimum CGPA på 2,67

Undervisningsavgifter (För 2018/19)

 • Lokala studenter: HKD125,000
 • Icke-lokala studenter: HKD158,000

Undervisningsavgiften ovan täcker inte förkurser.

Ingångskrav

Sökande ska:

1) Ha en kandidatexamen i affärer eller motsvarande från en erkänd tertiär institution; eller har andra kvalifikationer och erfarenheter som kommer att behandlas från fall till fall. och

2) En sökande vars kandidatexamen inte är från en tertiär institution i Hong Kong eller ett engelsktalande land ska uppfylla det engelska språkkunskapskravet nedan:

 • TOEFL: Minsta acceptabla poäng på 550 (pappersbaserat test) eller 213 (datorbaserat test) eller 79 (internetbaserat test) eller
 • IELTS: Minsta acceptabla poäng på 6,5 eller
 • CET6: Minsta acceptabla poäng på 450

Anmärkningar:

 • Sökande med en kandidatexamen i en icke-affärsdisciplin från en erkänd tertiär institution måste slutföra och vidarebefordra ett pre-entry-program före sin formella antagning till PGDA / MAcc-programmet. Antalet förkunskapskurser som krävs av en sökande beror på hans / hennes grundutbildning.
 • Sökande kommer att njuta av antagningspreferens om de har närstående yrkeserfarenheter eller har yrkeskvalifikationer i redovisning, revision, beskattning eller ekonomi.
 • Sökande som har examen från ett universitet som använder engelska som huvudundervisningsspråk behöver normalt inte visa bevis på sin språkkunskaper.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Läs mer

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Läs mindre