Klinisk psykologi

Allmänt

Programbeskrivning

klinisk psykologi

Idea

Kristen anda - kärlek och hängivenhet i hjärtat - har, vårda kontakten med människor värdighet varje individ, och utbilda experter i klinisk psykologi som kan fullt ut utnyttja hög kompetens och teknik.

Upplevelsebaserat lärande vårda!

Klinisk psykologi är studiet av bruket. För att bli så hjälpa teknik och kunskap till folket för stödet, är det viktigt att lära sig genom praktisk erfarenhet. I vissa på campus "Clinical Psychology Consultation Center", för att delta i, till exempel från det första året gruppen erfarenhet, kommer du att ansvara för kundens intervju från cirka 1 slutet av året. Den andra året anslöt sig också utanför campus utbildning. Sjukhus, vägledning anpassning klassrummet, det finns ett brett utbud av utbildning destination som barnet och familjen Support Center. Skapa en tränings rekord och fullständigt referat, med förbehåll för tillsyn i centra samråd och utanför campus utbildning destination. Dessutom är heltidsanställda lärare medlemmar mot bakgrund av rapporten från utbildningens innehåll lärt bra.

Två av det studerade området

(1) klinisk psykologi hjälp metod forskningsområde, kan du välja mellan (2) kristendom och klinisk psykologi forskningsområde. I klinisk psykologisk hjälp metod forskningsområde, för att ge kurser som krävs för att ta kvalificering av klinisk psykolog, kommer att utveckla en kompetens som krävs för att förstå och lösa varje problem. I kristendomen och klinisk psykologi forskningsområde, även du kommer att lära sig och öva teorin om "mänskliga själen av vård" i centrum för den kristna tron.

Full läroplan

Heltidsanställda lärare medlemmar med en kvalificering av klinisk psykolog, utöver de kurser som krävs för att ta examen förvärvet erbjuder universitets egna ämnen som rör psykoterapi. Kognitiv beteendeterapi, transaktionsanalys, psykologiska bedömningsmetod, du lär Group psykoterapi, konstterapi, upp till ett steg framåt och barn klinisk psykologi. Vi är också ledare ivrigt anslöt sig fakulteten vid frontlinjen från utanför campus. University of Clinical Psychology naturligtvis ※, Graduate School of Clinical Psychology Department förbereder en läroplan som motsvarar utbildningen "Certified psykologi lärare (state certifiering)".

Vi tog upp kraften i forskning!

Klinisk psykologi kraft är inte klar på två år. Krafter efter forskarskolan studenter fortsätter också att lära sig är viktigt. Dessutom är det viktigt att vetenskapligt tänkande för att utövandet av klinisk psykologi. För att förstå de utmaningar som människor står inför, till exempel för att förbättra för att kontrollera effekten av stödmetod, kommer det att utveckla en forsknings kraft för att hjälpa till i praktiken klinisk psykologi. Jag fick en detaljerad vägledning genom en mellananmälan och den slutliga tillkännagivandet av hela avdelningen av särskild studie (seminarium), och skriva en magisteruppsats under en period av 2 år.

Meddelande från chefen

juni Kato

Klinisk psykologi Institutionen chef, professor man alive hopp om att bli någon glad. Det går inte att leda till ännu älskar bara sin egen lycka i ett försök att få lycka. Utan enighet det och att älska dig själv att älska din granne är, verkar det inte finnas någon sann lycka. Barn och ungdomsfrågor, såsom hem och samhälle och internationella relationer problem, är ett problem av spänning mellan saker och att älska dig själv att älska andra där roten till många problem. Klinisk psykologi, och det mänskliga hjärtat av rörelsen av forskningen bygger på att försöka undersöka och analysera det sätt på vilket den enskilda människan leder till lycka. Klinisk psykologi, också som ett mål Lyckligtvis grannar, och att det skulle vara akademisk att tjäna grannen. I Japan Lutheran College, fokuserar vi på praktiska utbildning för att finslipa den kunskap och teknik för att hjälpa människor. Inte bara kunskaper och färdigheter, lycka och lidande människor, tänka på, till exempel råa eller död, möjlighet att fördjupa granska syn på livet och värderingar är också att vårda. Vi vill gärna ha dina synpunkter på många av alla.

Integrerad Human Studies, avhandling tema (klinisk psykologi)

University magisteruppsats är i princip fri att överväga tema baserat på deras intresse, har vi varje år alla, som arbetar entusiastiskt till den unika tema. Seminarium och är utrustade med system för att undervisa i hela majors, kan du välja en undersökningsmetod är också kvantitativ forskning, längs temat från de kvalitativa forskningsmetoder. Med alla medel, hänvisas till artikeln titel.

För forskarutbildningen "vård i livets slutskede, sorgearbete utbildningsprogram (CTTP)"

Klinisk död och liv Studies utbildningsprogram (CTTP) har nyligen etablerats som Graduate School of Integrated Human Studies Masterprogram etablerade 10-årsjubileum program i fiscal 2012. Detta är ett nytt utbildningsprogram att övergripande utöka övningarna, utbildning för att studera vård i livets slutskede och sorg arbete på forskarnivå. Programmet efter forskarskolan avslutad doktorander, som syftar till att engagera sig i utövandet av klinisk död och liv studier, som har genomfört ett universitet och andra universitet magisterexamen (de nödvändiga forskarstuderande registrerade) i ämnet, vice oavsett de stora och professionella det är ett ändamål med föreliggande uppfinning att tillhandahålla en övningar och utbildning och utbildning av stora företagen till klinisk Death and Life Studies. Och programinnehåll, för t.ex. slutför krav, se nedan.

Kliniska psykologer examen genomströmningen

I fiscal 2015, "klinisk psykolog" kvalificeringstest utexaminerade 7 personer tog aktiv pass (genomströmningen 58,3%). Dessutom välkomnade milstolpen 10 år från Graduate School öppnades 2005 kommer dessa forskarskolan utexaminerade vara 103 personer, har 89 personer producerat en sökande (kandidater 98 personer) (studenter tar 95% genomströmningen 90,8 %). Intervju av fakulteten vid universitetet genomfört varje år (sekundär test) praktiken fortsätter att stödja examen. Förutom de vanliga klasserna,Övervakning av varje enskilt fall konferens och varje intervju i internutbildning, I extern utbildning vi är noggranna vägledning såsom grupphandledning för varje vecka. Den här tiden på testresultaten, mina bästa studenter är naturligtvis dessa staplade blev en form som bar frukt.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The mission of this school is to train persons who "serve God and the world in the spirit of Christ" through "instruction which values each and every individual."

The mission of this school is to train persons who "serve God and the world in the spirit of Christ" through "instruction which values each and every individual." Läs mindre