Ledning och Master of Business Administration

Allmänt

Programbeskrivning

Mål av träningen

Erbjuder studenter med en universitetsexamen minst 4 år (master 1-nivå) utbildning på franska i företagsledningen. Denna utbildning riktar sig främst till studenter från andra utbildningsprogram (teknik, samhällsvetenskap, humaniora etc.) som kan förvärva en andra ledarskap.

möjligheter

Denna Master fokuserar på logiken i dubbel kompetens. Tack vare det breda utbudet av kunskaper som förvärvats under utbildningen, ger således en mängd olika jobb akademiker, särskilt när det gäller aktiviteter som motsvarar deras ursprungliga utbildning.

Akademisk partner och examen

Utbildningen arrangeras i samarbete med Institutet för ekonomi (IEMN - IAE) vid University of Nantes (Frankrike).

Den examen efter träning är Master juridik, ekonomi och förvaltning, Special Business Administration från University of Nantes (franska staten grader).

Varaktighet av studier och detaljer

Ansiktet utbildningen är cirka 600 timmar. Undervisningen sker i heltid från början av oktober till slutet av mig i juni. Undervisningen-face följt av en praktik av tre till sex månader.

utbildning

Praktiken är en integrerad del av utbildning och ett villkor för examen. Det börjar efter utgången av klasser och sker i ett företag, en regering eller en icke-statlig organisation som arbetar i ursprungslandet för den studerande, Bulgarien, Frankrike och Belgien. Det är föremål för ett trepartsavtal som undertecknades innan tillsammans med en placering rapport som skall studenten skriva och stöd till december i år.

registrering

Studerande i kursen är studenter regelbundet inskrivna vid universitetet i Nantes, medan du njuter av bulgariska studerande under hela studietiden.

finansiering

Kostnaden för utbildningen av ESFAM, jämförbart med skolor och europeiska universitet finansieras helt och hållet av Agence Universitaire de la Francophonie. Endast ett bidrag till studentlivet (boende på studentbostäder, försäkring, transport från bostaden vid institutet, etc.), upp till 750 euro per läsår ska bäras av studenten.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

L’ESFAM a été la réponse prompte et adéquate de la Francophonie institutionnelle et de la République de Bulgarie aux besoins de formation des cadres de haut niveau des pays de la région de l’Europe ce ... Läs mer

L’ESFAM a été la réponse prompte et adéquate de la Francophonie institutionnelle et de la République de Bulgarie aux besoins de formation des cadres de haut niveau des pays de la région de l’Europe centrale et orientale, confrontés après 1990 aux difficiles problèmes de gestion de la transition. La décision de création de l’ESFAM a été prise par le 5ème sommet des Chefs d’État et de gouvernement ayant le Français en partage (Ile Maurice, octobre 1993). Läs mindre