Studera masterprogram i Libanon

Masterprogram i Libanon 2018

Studera i Libanon

Högre utbildning i Libanon

Libanon håller # 5 plats för undervisning i matematik och naturvetenskap, enligt 2013 Global Information Technology Report, en lista som sammanställts av World Economic Forum. Andra noterbara skillnader inkluderar # 10 för bästa totala kvaliteten i utbildningen och # 13 för kvaliteten i förvaltningen av sitt skolsystem.

Under-och forskarutbildning i historia, är konst, och humaniora centrerad i ett levande laboratorium när man studerar i Libanon.Landets läge och historia gör studiet av språk, kultur, världsreligioner, yttre förbindelser, och internationell handel ideala sysselsättningar här.

Libanon ligger vid den norra änden av Great Rift Valley, som erbjuder en no-andra-plats-på-jorden möjlighet att studera geologi, tektoniska plattor, och uppkomsten av nya kontinenter som det händer. Olja och naturgas har nyligen upptäckts inlandet och under den libanesiska havsbotten, studenter intresserade av teknik och utforskning av dessa naturresurser kan läsa om dem från grunden, bokstavligen, i Libanon.

 

Universiteten i Libanon

Av de 41 universitet med nationell ackreditering i Libanon, tre av dem att tjäna en plats i Webometrics Ranking of World Universities:

  • American University of Beirut (AUB) på 250: e plats
  • Universite Saint Joseph de Beyrouth, # 2332
  • Libanesiskt American University, # 2630

 

Läsåret

Universitetet skolåret börjar i oktober. Vårterminen följer i februari med en sommar session efter detta. Den libanesiska läroplanen och andra förordningar inom skolväsendet styrs av undervisningsministeriet, som kräver åtta års utbildning för alla libanesiska barn.

Topprankade AUB kräver undervisning betalningar för varje kredit timme upp till 15 per termin. Eventuella ytterligare kredit timmar kan tas utan kostnad. Studieavgifter Kostnaderna varierar beroende på studera ämnet och utbildningsprogrammet. Ytterligare studenters kostnader ingår ansökan, registrering, bostäder, internet, sjukförsäkring, och studieavgifter aktivitet.

 

Sjukförsäkring

Studerande i Libanons universitet betalar en premie sjukförsäkring, med priser som varierar beroende på antalet terminer en student tar.

 

Student Visum

Att studera i Libanon, måste utländska studenter har ett aktuellt pass som inte kommer ut förrän sex månader efter det att återgå till studentens hemland. En student uppehållstillstånd krävs av alla utländska studenter, oavsett hemland.

Varje elev som någonsin har varit i Israel kommer att nekas inresa privilegier till Libanon. Visum stämplar från Egypten och Jordanien är indikation nog att neka en elev tillträde till landet.

 

Bra att veta

Arabiska är det officiella nationalspråket men lagstiftningen gör franska tillåtet i vissa officiella omständigheter. Universitetets kurser ges på arabiska och franska, men engelska ökar i popularitet, speciellt i studier av vetenskap och internationella affärer. 

Om Libanon

Pittoreska Libanon omges i norr och öster av Syrien och Israel i söder. Medelhavet bildar landets västra gräns. Detta strategiska läge har gjort Libanon och viktig gateway mellan Afrika, Asien och Europa sedan förhistorisk tid.

Kulturell mångfald genom tiderna har satt sin prägel på dagens Libanon. Uppenbar är överallt länken till antikens Phoencia, Assyrien, Persien, den grekiska och romerska imperierna, den arabiska erövra av Medelhavet strandlinjen och Nordafrika, den kristna korsfararna, det turkiska ottomanska imperiet, och, på senare tid, Frankrike.

Med sitt läge kommer makt och rikedom, Libanon skälen var en gång känd som Schweiz i öst. Turister flockas till dess huvudstad stad, Beirut, i så stort antal att det kallades Paris av Mellanöstern. Inbördeskriget mellan 1975 och 1990 lämnade varaktig instabilitet som nationen återhämtar sig fortfarande idag.

Den libanesisk-amerikansk poet, Khalil Gibran, lämnade ett bestående arv av hans eget, notably inspirerande bok, "Profeten", publicerad 1923. Gibran anses # 3 bäst säljande poeten genom tiderna, med Shakespeare och Lao-tzu toppade listan.

Den berömda Cedars of Lebanon, avbildas på landets flagga och vapen, nåd landets skogar och är föremål för de globala ansträngningarna att bevara som inkluderar US Forest Service.

 

Klimat

Libanons geografiska särdrag representerar fyra olika områden - kustnära slätten i väster, en västra bergskedja (Libanon bergen), en bördig central valley (Beqaa), och en östlig bergskedja (Anti-Libanon bergen). Det är fullt möjligt att tillbringa morgonen njuter en skidort i bergen och simma i Medelhavet samma eftermiddag.

Medelhavet buffrar värmen på den västra gränsen, skapar ett mycket önskvärt tempererat klimat som är behagligt året runt. De libanesiska bergen blockerar fuktig havsluft från att sprida sig inåt landet, men där klimatet är torrare och varmare än vid kusten.

 

Samhälle

CIA World Factbook beskriver Libanon som den mest religiös mångfald i Mellanöstern nationer. Befolkningen är omkring 60% muslimer, 39% Christian, och en blandning av andra religioner praktiseras av resten av befolkningen. Regeringen erkänner 17 officiella religioner, med var och en som styr sig själv i förhållande till religiösa och familjerätt. Denna confessionalist parlamentarisk republik statsskick gör folkräkning-tar en osäker strävan och, som en följd, har ingen officiell inventering genomförts sedan 1932. Befolkningen uppskattning för 2010 är 4.125.247, varav ca hälften bor i Beirut på Medelhavets strand.

Blandning av många olika kulturer under årtusendena skapar en livlig livsglädje firas i landets många festivaler och dess traditionella musik, litteratur, samt kulinariska läckerheter. Denna dynamiska blandning av folk och seder lockar turister från hela världen till en sådan grad New York Times rankad Beirut den # 1 i världen resmålet för sina unika nattliv och gästfrihet under 2009. Trots sin pulserande turistnäringen, är många av medborgarna i Libanon lider fortfarande svårigheter på en nästan universell nivå efter den brutala libanesiska inbördeskriget.

 

LEVNADSKOSTNADER

Den libanesiska regeringen lägger nästan inga begränsningar för att flytta pengar över libanesiska gränserna.Detta laissez-faire attityd mot utrikeshandeln tros vara avgörande för den imponerande ekonomiska tillväxten nationen haft mitt i den globala ekonomiska krisen även om en avmattning har börjat med 2010, då statsskulden var listad som # 4 högsta i världen genom Internationella valutafonden.

Tjänstesektorn, inklusive bank och turism, utgör ca 65% av arbetskraften, industri 26%, och jordbruk 12%.

Fakta om Libanon

Libanon ligger vid den östra änden av Medelhavet, norr om Israel och väster om Syrien. Det är fyra femtedelar storlek Connecticut. Den Libanon Berg, som löper parallellt med västkusten, täcker större delen av landet, medan den östra gränsen är det Anti-Libanon sortiment. Libanons ekonomi följer en laissez-faire-modellen. De flesta av ekonomin dollarized, och landet har inga restriktioner för kapitalrörelser över dess gränser. Den libanesiska regeringens ingripande i utrikeshandeln är minimal.

 

Huvudstad: Beirut
Officiella språk: arabiska
Regeringen: Unitary confessionalist parlamentarisk republik
Folkmängd: 4.224.000
Bruttonationalprodukt: $ 61.444.000.000.000
Valuta: Libanesiskt pund (LBP)
Tidszon: (UTC 2)