Magister i prototyper framtida städer

Allmänt

Programbeskrivning

Programmet fokuserar på frågor om stadsplanering och förvaltning med hjälp av nya stadsmodeller och teknologier. Det leds av internationella och ryska forskare och experter som bildar den nuvarande agendan för smart stadsutveckling i Ryssland och över hela världen. Programmets huvudprincip är att lära sig genom att göra. Programmet sker i en laboratorietypmiljö där eleverna prövar ny teknik, förbereder prototyper, undersöker och analyserar staden genom data och utvecklar projekt som kommer som ett relevant svar på komplexa problem som påverkar moderna städer.

Programmet bjuder arkitekter, designers, ingenjörer, ekonomer, entreprenörer och akademiker som är intresserade av förvaltning av städer och teknik. De färdigheter som förvärvas under programmet ger de akademiker med olika karriärmöjligheter i stora tekniska företag, stadsförvaltningar eller egna innovativa företag.

Om programmet

Mål

Syftet är att göra eleverna i stånd att utveckla projekt relaterade till Urban Habitat, i alla stadier av stadsanatomi, inklusive i stadens fysiska struktur (miljö, infrastruktur och urbanism), urbana och informella fixar, sociala relationer och styrning av informationsteknologi i alla faser av analys, projekt och förvaltning av staden.

Prototypprojektmetodik

Strategin är att eleverna lär sig att utveckla prototypprojekt som är tillämpliga i alla aspekter som berör staden, med utgångspunkt i deras förmåga att analysera data, för att integrera lämplig teknik och designförslag som kommer att förändra den nuvarande verkligheten, vilket också innefattar förslaget till en ekonomisk modell som hanteras i enlighet därmed.

Projekt = Implementering av konstruktionsteknik för analysteknik

Miljö

Programmet äger rum i FAB LAB-laboratoriet där eleverna arbetar i ett mycket nära och praktiskt förhållande till tekniken. I slutändan har studenten färdigheter som utvecklats av de olika studieområden som han har åtagit sig, så att han kan ta itu med något slags projekt. För att uppnå detta måste eleverna arbeta individuellt för att vidareutveckla sina egna färdigheter, men också i samarbetsprojekt, antingen på distans eller fysiskt, med andra universitet eller städer där Master i Prototyping Future Cities är aktiv.

För vem?

Mästaren i Prototyping Future Cities-programmet riktas till:

 • Professionella från olika områden relaterade till staden och urbaniteten, intresserade av att förstärka sitt tekniska och projektbaserade kunskapsspektrum, i syfte att lära sig mer avancerad teknik och verktyg som kan tillämpas på projekt i stor skala.
 • Stadschefer, intresserade av att förstå den fulla potentialen i informationstekniken för att optimera effektiviteten i sina städer eller genomföra nya principer som påverkar en prestanda i städerna.
 • Arbetstagare inom den privata sektorn inom utveckling, underhåll och / eller förvaltning av en stad och dess stadstjänster, intresserade av att integrera informationsteknik i arbetet med deras arbete.

Experter inom informationsteknologi, som är intresserade av att utveckla ny applikation som kan genomföras i stor skala.

Masterprogrammet «Prototyping Future Cities» syftar till att träna sina elever i följande:

 • Kapaciteten att förstå och utvärdera en stads funktioner från utgångspunkten för data och rationell information.
 • Kapaciteten att skapa fysiska prototyper av vilken teknik som helst som utgångspunkt för digital tillverkning och dess olika komponenter och implementeringar.
 • Möjligheten att analysera och utvärdera den ekonomiska och sociala miljön i en stad och manipulera det på ett positivt sätt.
 • Kapaciteten att utveckla stadsprojekt av transformation genom fysiska mönster och / eller internationella plattformar.
 • Möjligheten att arbeta i lag av internationella och multidisciplinära medlemmar.

Krav

Ansökningar välkomnas från alla akademiker eller unga professionella som innehar en examen i:

 • Design, arkitektur eller stadsplanering,
 • Teknik,
 • Ekonomi,
 • Dataanalys,
 • Sociologi.

Programmet är inriktat på unga yrkesverksamma med tvärvetenskaplig och internationell yrkeserfarenhet. Sökande utan särskild yrkeserfarenhet kommer att utvärderas utifrån deras motivation och analytiska färdigheter. Vi uppmanar dig därför att ge stor motivation till din motivationsbrev. Rekommendationsbrev kommer också att beaktas under antagningsförfarandet. Slutligen är engelskkunskap ett viktigt kriterium för framgång i MA Prototyping Future Cities.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-dr ... Läs mer

Consistently ranked as one of Russia’s top three universities, the National Research University Higher School of Economics (HSE University) sets itself apart by its internationally-minded, research-driven approach to higher education. Based in the vibrant centre of Moscow, with campuses in St. Petersburg, Nizhny Novgorod and Perm, HSE offers outstanding academics at all levels and includes more than 40 English-taught Master’s programmes and 8 English-taught Bachelor's degree programmes. Läs mindre
moskva , Nizhny Novgorod , Sankt Petersburg + 2 Mer Mindre