Magister social och solidarisk ekonomi

Allmänt

Programbeskrivning

Mål av träningen

Befälhavaren syftar bland annat förberedelse och kvalificering operatörer kan förstå den bredare ramen för skapandet av företag och verksamheter och hantering av organisationer, i synnerhet i en social ekonomi frågor. Denna utbildning utrustar kandidater med kompetens att leda och hantera organisationer i den sociala ekonomin, genomförandet av offentliga politiska projekt, support och finansiering av skapandet av projektutvecklare, förberedelse och genomförandet av ekonomiska eller humanitära insatser internationellt.

möjligheter

Utbildningen förbereder eleverna att ockupera positioner rådgivare skapande aktiviteter, projektledare och utvecklings tjänstemän för att utforma, genomföra och leda projekt inom lokal utveckling och internationell solidaritet.

Akademisk partner och examen

Utbildningen är organiserad i samarbete med Université Lumière Lyon 2 (Frankrike). Examensbeviset i slutet av utbildningen är "Master Law-Economics Management", med ett yrkesmässigt syfte, nämligen "Ekonomi och samhälle", specialitet "Socialt och kulturellt företagande", franska statsbevis utfärdat av universitetet Lyon 2 Light.

undervisning

Alla kurser och tentor varar ett läsår från oktober till maj.

Stadium-minne

Praktiken är en integrerad del av utbildning och ett villkor för examen. Det börjar efter utgången av klasser och sker i ett socialt företag eller icke-statlig organisation som arbetar i ursprungslandet för den studerande, Bulgarien, Frankrike och Belgien.

registrering

Studenter i denna kurs regelbundet inskrivna vid universitetet i Lyon 2, medan du njuter av bulgariska studerande under hela studietiden.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

L’ESFAM a été la réponse prompte et adéquate de la Francophonie institutionnelle et de la République de Bulgarie aux besoins de formation des cadres de haut niveau des pays de la région de l’Europe ce ... Läs mer

L’ESFAM a été la réponse prompte et adéquate de la Francophonie institutionnelle et de la République de Bulgarie aux besoins de formation des cadres de haut niveau des pays de la région de l’Europe centrale et orientale, confrontés après 1990 aux difficiles problèmes de gestion de la transition. La décision de création de l’ESFAM a été prise par le 5ème sommet des Chefs d’État et de gouvernement ayant le Français en partage (Ile Maurice, octobre 1993). Läs mindre