M.Sc. inom kärnteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Enheten för kärnteknik

Enheten för kärnteknik (UNE) är den enda akademiska avdelningen i Israel som erbjuder kandidatexamen mot civilingenjör. och doktorand grader i fältet. En mängd olika forskningsämnen omfattas av FN: s, inklusive kärnkraftverksteknik, kärnkärnafysik, neutrontransport, kärnbränslecykel, icke-proliferationsstrategier, strålningsanvändningar, strålningsberäkningar och Monte Carlo-simuleringar för strålning, aspekter av strålskyddsdesign och beräkningar, patientskydd mot strålning, kärnteori och partikeltransportutveckling. Många UNE-kandidater tjänar som chefer på hög nivå och håller nyckelpositioner i ledande forskningsinstitut och i prestigefyllda medicinska centra i Israel och runt om i världen.

M.Sc. Grad i kärnteknik

UNE erbjuder forskarutbildning mot både Civilingenjör. och doktorand grader. Varaktigheten av en civilingenjör Programmet är två år (fyra terminer). Programmet är mycket forskningsinriktat och genomförs i enhetens anläggningar och laboratorier under överinseende av UNE-fakultetsmedlemmar. M.Sc. Studierna avslutas med en uppsats som sammanfattar studentens unika vetenskapliga resultat och en muntlig presentation som utvärderas av en vetenskaplig kommitté.

Utmärkt M.Sc. studenter som är kvalificerade och uppfyller de akademiska kraven är berättigade att gå med i den prestigefyllda kombinerade Ph.D. Spåra , så att M.Sc. avhandling tjänar som doktorsavhandling forskningsförslag för doktorsexamen kandidatutvärderingsexamen.

Ansökningskrav

Sökande till civilingenjör Programmet ska innehålla B.Sc. grad i kärnteknik eller närliggande ämnen från en ackrediterad institution med en GPA på minst 80/100, samt ett TOEFL-poäng på minst 85/120 eller motsvarande poäng i en internationellt erkänd engelskprövning. Det engelska kompetensbehovet avstår från sökande som har fått sin B.Sc. examen i ett program som lärs på engelska. GRE rekommenderas men krävs inte. Dessutom, före ansökan till civilingenjör Program, förväntas sökanden kontakta en potentiell rådgivare bland UNE-fakulteten, samt UNE-chefen för forskarutbildning.

M.Sc. Avhandling

Forskningen som leder till civilingenjör avhandlingen genomförs under de två år av studier. Studenten förväntas publicera och presentera forskningsresultat i ledande internationella tidskrifter och konferenser. Avhandlingen utvärderas genom en skriftlig rapport och en muntlig tentamen.

Hur man ansöker

Besök vår online applikationssida.

Undervisningsavgifter

Undervisningen är ungefär US $ 5 000 per år. Utestående studenter kan vara berättigade till stipendier, som täcker studieavgifter och ger levnadsutgifter.

För ytterligare information

Direktör för forskarutbildningen: Dr. Erez Gilad

gilade@bgu.ac.il

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Ben-Gurion University of the Negev is one of Israel’s leading research universities and among the world leaders in many fields.

Ben-Gurion University of the Negev is one of Israel’s leading research universities and among the world leaders in many fields. Läs mindre
Be'er Sheva