MA Arts and Cultural Management

Allmänt

Programbeskrivning

Få de viktigaste färdigheterna att arbeta inom kultursektorn, en grundlig grundning i kulturpolitik och teori med praktisk förvaltningskompetens och arbetslivserfarenhet.

Vem är det för: våra studenter sträcker sig från dem som kommer direkt från en grundutbildning till dem som redan arbetar inom kultursektorn. heltids- eller deltidsalternativ gör att du kan studera vid sidan av arbete och andra åtaganden.

Genom fyra kärnmoduler följt av en avhandling eller ett projekt uppmanas du att utforska ett brett spektrum av ämnen, bland annat:

 • den kunskapsfinansierade miljön
 • Inverkan av arv och regenereringspolitik på regional och nationell identitet
 • Kunskapens roll i utbildning, hälsa och fängelse
 • hur mängder av mångfald spelas ut i museer

Bygg dina kunskaper och färdigheter och växa i förtroende, bli en mer kritisk och självständig elev genom föreläsningar, seminarier, diskussioner med gästtalare och ett tillämpat förvaltningsarbete med en partnerorganisation.

Stödjas för att säkerställa relevant arbetslivserfarenhet genom hela kursen med en rad organisationer som Museums Sheffield, Sheffield Industrial Museums, Sheffield Theaters, Site Gallery eller en av regionens många festivaler. Arbetslivserfarenhet utgör en obligatorisk del av din slutliga avhandling eller projekt.

Ta tillfället i akt att besöka studiebesök på platser runt om i Storbritannien, med organiserade samtal och diskussioner med branschfolk från bildkonst, scenekunst, arv, lärande och deltagande organisationer.

Bedömning sker genom individuella uppdrag inklusive uppsatser, rapporter och presentationer. Ett gruppprojekt som svarar på en livebrief från en partnerorganisation gör det möjligt för dig att vidareutveckla dina akademiska och professionella färdigheter. Stöd ges för att hjälpa dig att utveckla dina färdigheter för akademiska och professionella sammanhang.

För att utveckla effektiva utövare balanserar kursen praktiska inslag som lärande, tillämpning och utvärdering av kreativ sektorhantering med grundläggande akademiska element som studier av historia och teori om kulturpolitisk utveckling i Storbritannien och internationellt.118519_118485__D3A3197lr.jpg

moduler

Alla lärda moduler är lika viktiga [30 hp varje] och följs av en avhandling om 15 000 ord (60 hp) för dem som går vidare till MA-nivå.

Forskningsmetodsmodulen förbereder eleverna för progression till avhandlingen. Både forsknings- och avhandlingsmodulerna ger studenterna möjlighet att genomföra deras lärande, forskningsfärdigheter och kompetens i förhållande till ett betydande arbete inom kulturpolitik och förvaltning. Den förbereder också dem för vidare doktorsexamen.

Kärnmoduler:

Kulturpolitik

Modulen ger studenterna möjlighet att kritiskt utvärdera de centrala begreppsmässiga, socio-politiska och historiska frågorna som cheferna inom kulturområdet står till för en nivå som kan användas i professionell praxis för beslutsfattande. Eleverna utforskar hur politiken görs och dess effekter, genom historisk och samtida litteratur, rapportering och diskussion.

Kultur och identitet

Denna modul ger studenterna en grundlig kritisk förståelse av teorier och praxis som har utformat kulturpolitikens historia i samband med nationell identitet och globalisering och hur dessa debatter har påverkat kulturutövning och förvaltning. Eleverna utforskar och reflekterar över de moraliska och etiska konsekvenserna av dessa debatter för både yrkesverksamma och publik och utrusta dem med professionella färdigheter för att presentera och diskutera dessa problem i lämpliga format.

Förvaltning av kulturorganisationer

Den här modulen hanterar chefernas behov av att kunna genomföra politiska beslut inom organisationer som verkar inom konst och kultur. Den specifika karaktären av "konstupplevelsen" skapar egna krav på ledningen. Med förmågan att rita både på att utveckla litteratur inom detta område och på elevernas egna erfarenheter diskuterar denna modul hanteringspraxis och dess kvalitet i ett professionellt sammanhang. Utvecklingen av kritiska perspektiv som kan bygga på elevernas erfarenhet och kunskap om konsten är lämplig för masternivå.

Forskningsmetoder

Denna modul handlar inte bara om forskningsprocessen utan också av de komplexa frågorna att initiera och välja lämplig forskning samt de viktiga etiska frågorna i social forskning. Kultursektorn är starkt beroende av forskning för sin utveckling: En förmåga att bedriva, kommunicera och utvärdera forskningsresultat är viktigt för kulturledare. Modulen fungerar också som en Pathway till avhandlingen för MA-studenter; Det bedömda arbetet kan vara en utvärdering av metoden för avhandlingsämnet.

Avhandling eller Projekt (MA Arts

Detta är slutskedet av priset och speglar studentens förmåga att både bedriva en självständig forskning och visa en hög nivå av analytiska och konceptuella färdigheter. Arbetslivserfarenhet är en obligatorisk del av denna modul.118517_118486_Sheffield-54-lr.jpg

2019 behörighetskrav

Normalt en grad (2.2 eller högre) eller motsvarande i något ämne. Professionella kvalifikationer och relevant erfarenhet kan också beaktas. Du kan också göra anspråk på kreditpoäng som kan minska den tid det tar för att slutföra din kvalifikation på Sheffield Hallam. Få reda på mer

Utomeuropeiska sökande från länder vars första språk inte är engelska måste normalt ge bevis för kompetens på engelska. En IELTS-poäng på 6,0 med minst 5,5 i alla färdigheter (eller motsvarande) är standarden för icke-modersmålare på engelska. Om din engelskspråkiga färdighet för närvarande ligger under denna nivå rekommenderar vi att du överväger en engelskspråkig kurs i Sheffield Hallam University , vilket gör att du kan uppnå en motsvarande engelsknivå.118518_118487__D3A2833lr.jpg

anställbarhet

Tidigare utexaminerade av denna kurs har gått vidare till ett antal kulturella organisationer i Storbritannien och internationellt, bland annat:

 • Hull 2017 Storbritanniens kulturstad
 • BBC CBeebies
 • Yorkshire Skulptur Park
 • The Royal Armories, Leeds
 • Bristol Old Vic
 • Sheffield Industrial Museums Trust
 • Birmingham BE Festival
 • The Poetry Company, Sheffield
 • Baltic Center for Contemporary Art, Newcastle upon Tyne
 • Guanfu Museum, Beijing
 • New Jerusalem Museum, Moskva118522_118489_Sheffield-216-City-SiteGallerylr.jpg

Faciliteter

Var ska jag studera?

På City Campus, beläget i hjärtat av Sheffield, inom några minuter från tåg- och busstationerna.118521_118490_Sheffield-4-City-centrelr.jpg

Varaktighet och avgifter

 • Startdatum: september eller januari
 • Varaktighet: 12 månader Heltid eller 24 månader på deltid
 • avgifter:
  • Internationella studenter som börjar på heltidsstudier 2019/20 är 13 500 kronor för kursen.
  • EU-studenter som börjar på heltidsstudier 2019/20 är 7 200 £ för kursen.
118520_118488_MGlr.jpg

Deadline

Det finns ingen fast ansökningsfrist för de flesta forskarutbildningskurser, men du bör skicka in din ansökningsblankett till oss så snart som möjligt som kurser fyller på. Internationella (icke-EU) studenter måste också tillåta tid att ansöka om visum. Det finns mer information om vår dedikerade hur man ansöker webbsida.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Sheffield Hallam University is a welcoming community of students and staff from more than 120 countries. We offer exceptional teaching across 700 programmes at foundation, undergraduate, postgraduate ... Läs mer

Sheffield Hallam University is a welcoming community of students and staff from more than 120 countries. We offer exceptional teaching across 700 programmes at foundation, undergraduate, postgraduate and research degree level. With more than 31,000 students, we are among the largest universities in the UK. Läs mindre