MA Digital Fashion Innovation

Allmänt

Programbeskrivning

Forskning är den grundläggande drivkraften för kreativt tänkande och innovation. MA Digital Fashion Innovation-studenter kommer att uppmuntras att utveckla denna utforskning och upptäckt genom en fokuserad och kritisk strategi för reflekterande utredning och framtida designpraxis.

MA Digital Fashion Innovation

MA Digital Fashion Innovation uppmuntrar och stöder designers att utforska och arbeta med avancerad digital teknik, förhöra och ifrågasätta aktuell modepraxis och utmana idealen kring hur en produkt realiseras. Mode är för närvarande erkänt som en av de mest skadliga industrierna på planeten, som utnyttjar naturresurser, dumpar massor av överflödigt avfall och produkt till deponier och spolar ton kemikalier i haven dagligen. Det är därför kritiskt att en designer erkänner och försöker ta itu med och integrera en medveten och övervägd metod för både design och förverkligande av en modeprodukt.

Dessa designproblem kommer att hanteras genom att tillämpa en process för att systematiskt ifrågasätta befintliga idéer och använda innovativa designmetoder för att analysera och förstå problem och beteenden för att generera alternativa, kreativa och experimentella designlösningar.

Kursens längd

 • 1 år (heltid, 45 veckor)
 • 2 år (deltid, 90 veckor)

Kursledare

Iain Archer - kursledare

MA (RCA)

Efter examen från Royal College of Art med MA Fashion Menswear arbetade Iain Archer ursprungligen i London som designer som specialiserat sig på urban street & sportswear.

På grund av denna erfarenhet blev han inbjuden att arbeta utomlands och började i Nya Zeeland, till slut tillbringade han 25 år och arbetade i Australasia, Amerika, Japan och Europa och arbetade med en serie internationellt erkända varumärken.

Kursfilosofi

MA Digital Fashion innovation erkänner individer och deras ambitioner och firar idéer, skapande och kreativt risktagande. Vår vägledande princip är att erbjuda distinkta, spännande och utmanande möjligheter för dig att delta i dina respektive ämnesdiscipliner. Detta hjälper dig att kritiskt engagera dig i och omdefiniera dina specifika metoder för din praxis och placera dem i din utvalda externa, kreativa, ekonomiska och kulturella miljö.

Kursplan

MA Digital Fashion Innovation representerar en spännande möjlighet för dig att utmana och bygga vidare på dina tidigare resultat och studera på en avancerad nivå. Kursen tillhandahåller specifikt disciplinfokuserat projektarbete som syftar till att göra det möjligt för dig att gå rätt väg mot din valda karriär inom branschen eller gå vidare till vidare studier på doktorandnivå.

Enhet 1: Strategier för övning

Denna enhet består av en rad projekt som börjar med att återbesöka grunderna för digitalt mode. Även om vissa egenskaper sannolikt är bekanta, uppmuntras du att analysera och kritiskt utvärdera hur och varför de manifesteras i din praxis. Om din första grads disciplin inte var inriktad mot mode eller om du är mindre bekant med att arbeta med digital teknik, kritiska språk och debatter, kommer dessa introduktioner till det digitala och praktiska sättet och relaterade verktyg att ge dig möjlighet att utveckla färdigheter och anpassa till nya sätt att arbeta. Du kommer att utmanas att formulera och ifrågasätta några av de grundläggande antagandena som kan ligga till grund för din praxis.

Denna enhet kan bestå av delade sessioner som uppmuntrar och skapar ett nätverk för alla forskarstuderande att delta vid sidan av ämnesspecialister, som är specifika för individuella MA-kurser. MA-specialsessioner kräver obligatorisk närvaro för studenter på specifika kurser, men kan, om utrymme tillåter det, vara öppna för alla studenter i forskarnätverket. Du identifierar teorier som är relevanta för ditt nya studiefokus och forskningsmetoder som är lämpliga för dessa problem för att generera ny kunskap och förståelse, som direkt kommer att informera och identifiera ditt Masters Project-förslag.

Enhet 2: Masterprojekt 1

Utforskning: Kräver att du formaliserar dina avsikter i en studieplan och att förhöra och utforska kontextuella frågor som är relevanta för ditt studiefokus genom din kreativa designpraxis.

Enhet 3: Masterprojekt 2

Implementering: Här kommer du att genomföra din handlingsplan som identifieras i ditt förslag och etablera sätt att presentera och sprida resultaten av ditt kreativa designprojekt och kommunicera ditt resultat till både specialiserade och icke-specialiserade målgrupper.

Deltid Pathway

Den deltid Pathway utförs under en period av 90 veckor - i stället för 45 veckor som i heltid Pathway .

Studior och resurser

Under de senaste tio åren har AUB samarbetat med Lectra för att förse studenter med kraftfulla verktyg och färdigheter för att hjälpa dem att lyckas och bli innovativa utövare i branschen. Vi har den senaste programvaran för Lectra och Clo 3D Fashion samt full Adobe Creative Suite och toppmodern nya datorer, digitaliserare och plotter.

Våra resurser inkluderar också fem modedesignstudior och tre digitala studior samt verkstadsresurser - 3D-tryckning, industriell sömnad, laserskärare, lädermaskiner och färgrumsanläggningar. Vårt digitala nav innehåller Mimaki, sublimering och UV.

En del av kursen kommer att hysas i de helt nya specialbyggda Innovation Studios. MA-design- och innovationsstudenter kommer att dela innovationsstudiorna med lokala nystartade företag. Bottenvåningen kommer att vara undervisning / studio och mötesrum. Den andra och tredje kommer att vara anpassade möblerade arbetsytor. Studenter uppmuntras att bilda företag som en del av sina MA-studier.

Ansökningstiden

Ansökningar är öppna för 2020-inträde.

Du kan ansöka från november och det finns ingen fastställd tidsfrist för ansökningar.

Det är värt att komma ihåg att utländska sökande som betalar hela studieavgifterna före den 1 augusti får 10% rabatt.

Vi uppmuntrar dig att ansöka tidigt så att du har tid att organisera boende och ordna visum (om det behövs) innan du anmäler dig.

Ingångskrav

Vi uppmuntrar ansökningar från studenter med ett brett utbud av kvalifikationer och vi välkomnar studenter från alla utbildningsbakgrunder. vi tar hänsyn till kunskap och färdigheter som du har utvecklat utanför klassrummet samt dina tidigare kvalifikationer.

UK-sökande

 • Du kommer vanligtvis att ha en BA (Hons) examen betygsatt på 2,1 eller högre, eller en motsvarande UK eller internationell examen i ditt valda ämne eller en relaterad disciplin.

Utländska sökande

För utländska sökande accepterar vi en rad kvalifikationer i engelskspråk, inklusive följande kvalifikationer för kurser MA och Master of Architecture (MArch):

 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) klass C
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE) grad C
 • Intyg om prestation på engelska (London Board) nivå 5 eller 6
 • IELTS poäng 6,5 eller högre
 • Pearson PTE-poäng på 54 och över, med en poäng på 51 i varje komponent.
 • Poäng för IELTS, Pearson och TOEFL måste vara mindre än två år när kursen börjar vara giltig.

Vi kan också acceptera TOEFL iBT-poäng på 80 eller högre för inträde till kurser; men vi föredrar en av ovanstående kvalifikationer.

TOEFL är ett amerikansk engelsktest och klassificeras inte som ett Secure English Language Test (SELT) för Tier 4-visumsökande.

Alternativa kvalifikationer / erfarenhet

 • Sökande med andra än de obligatoriska akademiska kvalifikationerna kommer att övervägas för inträde om det finns tillräckligt med bevis för att de har potential att uppfylla målen för studiekursen och uppnå standarden för den slutliga utmärkelsen.
 • Ansökningar välkomnas också från personer med andra kvalifikationer eller med arbetslivserfarenhet som visar lämplig kunskap och färdigheter för att studera på forskarnivå.
Senast uppdaterad Jun 2020

Om skolan

Established in 1883 as a specialist institution, Arts University Bournemouth is a leading university offering high quality specialist education in art, design, media and performance across the creativ ... Läs mer

Established in 1883 as a specialist institution, Arts University Bournemouth is a leading university offering high quality specialist education in art, design, media and performance across the creative industries. We’re passionate about the creative subjects we teach and continue to encourage curiosity, risk-taking and adventure in exploring and pushing subject knowledge and its boundaries. Läs mindre