MA i journalistik

Allmänt

Programbeskrivning

Inledning

The Masters i journalistik vid DCU erbjuder bred utbildning för dem som är intresserade av yrket journalistik och närliggande områden. Den balanserar praktiska, teoretiska, tekniska och analytiska element för att ta itu med den föränderliga mediemiljön och den nya, och allt mer skiftande, krav som ställs på deltagare till journalistik. Efter avslutad kommer du att ha en fördjupad kunskap och förmåga att bedriva en framgångsrik journalistik karriär.

Vem är berättigad?

Upp till 25 platser erbjuds vid varje årligt intag till programmet. För att komma ifråga för antagning måste den sökande ha åtminstone en övre andra klassens examen (eller internationella motsvarande). Platser kan också göras tillgänglig för kandidater som har relevant yrkeserfarenhet.

Sökande vars första språket inte är engelska kommer att krävas för att lämna bevis på en engelska kvalifikationer. För mer information om behörighet kontakta vår hemsida.

De sökande bör notera att tillträde till programmet är konkurrenskraftig, och urvalsprocessen innefattar urval som kandidater till intervju på datum som utses av universitetet.

Innehåll Programme

Detta ett år, heltid Programmet består av undervisade kurser för två terminer, med ett projekt eller avhandling och en praktikplats under sommaren. Projektet / avhandlingen är en viktig del av akademisk medieforskning, fokuserad på journalistik eller en större journalistiskt projekt.

Alla elever får utbildning i tryck, på nätet och sända journalistik. Moduler är märkta, delvis eller i sin helhet, genom fortlöpande bedömning, nämligen essäer, simulerade redaktionen övningar, beredning av funktioner och nyheter, online-aktiviteter och seminariepresentationer. Undersökningar och i klassen tester också ställa i vissa moduler.

Du måste delta i INTRA program, vilket ger en placering med en medieorganisation under sommarperioden. Tillfredsställande fullföljande av placeringen, som inbegriper att en arbetsrapport, är en förutsättning för tilldelning av denna examen.

Moduler undervisas på detta program inkluderar:

  • Nyhetsrapportering
  • Radio Journalism
  • Media Law
  • TV journalistik
  • funktion Skriva
  • kommunikation Ethics

Struktur

MA i journalistik är utformad för att fyllas i på ett kalenderår heltidsstudier. Den består av två (heltid) lärde terminer, följt av ett praktiskt projekt, som genomfördes mellan maj och början av september. Nästa Ingången för detta program kommer att vara September 2017.

DCU erbjuder ett antal stipendier för internationella studenter varje år. För att vara berättigad att ansöka om ett stipendium från DCU måste du först ansöka till och ta emot ett erbjudande om en DCU Masters program.

Ansök online för September 2017 inträde på www.pac.ie/dcu hjälp av PAC-koden DC600

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Dublin City University (DCU) is a young, dynamic and ambitious university, celebrated for being cutting edge and forward thinking. We work closely with industry to give students a modern, relevant, we ... Läs mer

Dublin City University (DCU) is a young, dynamic and ambitious university, celebrated for being cutting edge and forward thinking. We work closely with industry to give students a modern, relevant, well-researched curriculum delivered in world-class facilities. We are noted for having an entrepreneurial, innovative and creative culture... Läs mindre