MA / MFA i internationell teaterpraxis och performance

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Om kursen

 • Varaktighet: 3 år
 • Terminalstart: oktober 2020

Ingångskrav

Vanligtvis förväntas du ha en grundläggande examen (2.2 eller högre), ha en motsvarande examen eller kunna visa betydande yrkesmässig eller praktisk erfarenhet på en nivå som motsvarar förmågan att arbeta på magisternivåstudier. Tilldelningen ska ske i en disciplin som ligger till grund för ditt föreslagna studieprogram eller som kan visas att ha gett lämpliga praktiska eller konceptuella färdigheter för att bidra till studien.

Ansökningar om MFA International Theatre Practice och performance görs till Rose Bruford College .

Som en del av ansökningsprocessen kommer de sökande att krävas på sin ansökningsformulär för att lämna ett skriftligt uttalande som beskriver deras avsikt / uppdrag / intresse för ämnesområdet och programmet. De kommer också att behöva skicka in material, ett pjäs som de har skrivit om de är författare, en portfölj om de är en regissör, en rulle eller filmad scen eller två kontrasterande monologer om de är en skådespelare. Multidisciplineartister uppmuntras att ansöka om de är regissör / dramatiker / skådespelare / kompositör, till exempel kommer de att skicka in material som ger en känsla av deras arbete inom varje område. Det finns ett antal auditioner som hålls i USA och Europa om sökande är tillgängliga för att delta i en audition personligen som skulle vara att föredra.

I alla fall kommer valpanelen att leta efter en hög grad av uttrycklig förmåga, av självmotivation och kritik med en informerad entusiasm som kan upprätthålla dig inom de strängare och utmanande förutsättningarna för MFA-programmet.

119780_2.jpg

Varför välja den här kursen?

1. MA / MFA International Theatre Practice and Performance syftar till att inspirera morgondagens teater- och performancekonstnärer och vädja till dem som är engagerade i skapandet av sitt eget verk - vare sig som skådespelare, regissörer eller författare för scenen. Resan med programmet omfattar alla tre områden.

2. Programmet är rigoröst, intensivt, omfattande och praktiskt och integrerar en djup nyfikenhet för livet med en passion för teater och performance. Studenterna kommer att genomföra en djupgående praktisk undersökning av samtida framförande, regi och skrivning och deras förhållande till att skapa ny teater och föreställning. På detta sätt öppnar detta utrymmet för utveckling av nyskapande ny praxis och kunskap samt skapar originella sammansmältningar mellan banbrytande tekniker, aktuell vetenskaplig kunskap och globala sociala och politiska rörelser genom framförings- och teatermediet.

3. MFA-programmet erbjuder en unik global examen över tre kontinenter:

 • År ett av MFA äger rum vid Rose Bruford College i London, Storbritannien.
 • Det andra året äger rum vid National Theatre Institute vid Eugene O'Neill Theatre Center i Connecticut, USA.
 • Det tredje året börjar med tre månader med NTI på Moscow Art Theatre School i Ryssland och återvänder sedan till London för att göra och framställa den slutliga produktionen i London.

4. Studenter kommer att dra nytta av fördelarna och erfarenheten av dessa tre ledande internationella dramaskolor med ett känt rykte för att leverera högkvalitativ teaterutbildning. Programmet integrerar unikt de brittiska, amerikanska och ryska metoderna för teaterträning.

5. Den 13-månaders MA undervisas under en termin i Rose Bruford College i London, en termin vid National Theatre Institute i Connecticut och ett slutligt självständigt forskningsprojekt.

6. Fördelarna med programmet är självklara och lockande eftersom varje student kommer att utexamineras med en solid förståelse för hur teater och föreställningar fungerar på båda sidor av Atlanten. Studenter på denna kurs kommer inte bara att vara internationellt fokuserade, mycket motiverade och självreflekterande, utan också att vara självhållande i sin inställning till teaterframställning, produktioner och resurser, och tar ansvar för sitt eget kreativa öde och formar teater, konst och framtidens kultur.

Se vårt webinar för mer information

Avgifts- och ansökningsinformation

Hur man ansöker

Kontakta admissions@bruford.ac.uk för mer information.

Internationella sökande

Skicka e-post international@bruford.ac.uk

2020 Revisionsdatum för sökande

Nedan finns våra Sidcup-auditionsdatum för referens. Du måste ansöka först innan du kan delta i en audition.

Tid TBC

 • Lördagen den 16 maj
 • Lördagen 6 juni

Anmälningsavgifter för 2019

Nedanstående avgifter är för tillträde till 2019 och fungerar som en guide. 2020-avgifter kommer att bekräftas på denna sida inom kort.

MA: 32 800 £ under 13 månader.

Detta är en all-inclusive-avgift som täcker undervisning, boende och mat.

MFA: 89 100 £ för tre år .

Detta är en all-inclusive-avgift som täcker undervisning, boende och mat.

Den omfattande MFA-avgiften inkluderar också:

 • Undervisning
 • Bostäder för alla sex semestrar
 • Mat och / eller ett livsstipendium för alla sex semestrar
 • Teaterbiljetter i alla tre städer
 • 2-veckors bostad i London eller New York City
 • Lokal transport på NTI
 • Uthyrning av examensdräkter
 • 2 examen gäster
 • Transkript / grad

119778_3.jpg

Kursinnehåll

Observera att det finns två program nedan:

MFA International Theatre Practice and Performance

Akademisk struktur

MFA-programmet har ett unikt mönster genom att detta MFA-program undervisas i tre år över tre olika kontinenter. Programmet kommer att dra nytta av de kurser som redan erbjuds vid Rose Bruford College och NTI som har utvecklats, strukturerats och används som språngbräda för att bygga MFA. MFA-studenterna kommer också att dra nytta av att studera en termin under sitt tredje år i Ryssland på Moskva Art Theatre School.

År 1: Baserad på Rose Bruford College i London, Storbritannien

Det finns tre moduler i år ett som alla genomförs av alla studenter i grundläggande skådespel, skrivning och regi. År ett kommer att täcka färdigheter och grunder i de tre områdena för alla studenter utan alternativ. Detta skräddarsydda program är utformat för att inkludera Performative Writing-modulen för aktuella forskarutbildning vid Rose Bruford College .

 • Modul 1. Prestandafärdigheter (30 hp)
 • Delkurs 2. Performativt skrivande / Vade Mecum (30 hp)
 • Modul 3. Skådespelare, författare, regissör och teatertillverkare (30 hp)

År 2: Baserad på National Theatre Institute, Connecticut, USA

Det finns två moduler år två på NTI. Den första modulen (modul 4) är en 14-veckors intensiv som erbjuder en omfattande utbildningsprogram som tas av alla MFA-studenter. Den andra modulen (modul 5) erbjuder studenter ett alternativ i antingen regi, skrivande, musik teater eller uppträdande.

 • Delkurs 4: Laboratorieintensiv (30 hp)
 • Modul 5. Avancerad praxis (60 högskolepoäng)

År 3: Baserad på Moscow Art Theatre School och Rose Bruford College , London, Storbritannien

 • Modul 6: Slutligt oberoende projekt (Rose Bruford handledd)

Det slutliga oberoende projektet börjar med en tre-månaders studie- / forskningsperiod vid Moskva Art Theatre School för att utbilda, forska, initiera skrivning för en ensemble-show för uppträdande i antingen London eller Edinburgh som kommer att repeteras i London i tre månader och framföras när han återvänder till Storbritannien. (60 poäng).

MA International Theatre Practice and Performance (ITPP)

Detta trettomånadersprogram är en kondenserad version av MFA som erbjuder en termin på Rose Bruford College , en termin i NTI och en termin för ett oberoende forskningsprojekt.

Semester 1: Baserad på Rose Bruford College i London, Storbritannien

Det finns två moduler med 30 poäng som utförs av MA International Theatre Practice och Performance-studenter vid Rose Bruford College . Den första modulen fokuserar på prestandans grundläggande färdigheter. Programmet är utformat för att inkludera den Performative Writing-modulen för den aktuella forskarutbildningen vid Rose Bruford College .

 • Modul 1. Prestandafärdigheter (30 hp)
 • Delkurs 2. Performativt skrivande / Vade Mecum (30 hp)

Semester 2: Baserad på National Theatre Institute, Connecticut, USA

MA erbjuder en modul under termin två på NTI på 60 högskolepoäng.

 • Modul 3: Teatertillverkare intensiv (60 högskolepoäng)

Denna modul är ett 14-veckors intensivt teaterprogram. Den första delen av teatermakarnas intensiva modul erbjuder en omfattande kursplan för utbildning, med klasser i skådespel, regi, design, rörelse, playwriting, röst, sång. Veckovis presentation av teaterstycken och musikaler mentorerade av fungerande regissörer, dramatiker eller kompositörer. Dessa presentationer involverar design, koreografi etc. Varje student kommer att vara involverad i minst två utformningsprocesser och företagsprojektet som eleverna bygger från början på tio dagar.

Den andra halvan av modulen kommer att bygga vidare på NTI-intensivets arbete och tillämpa detta arbete under en sex veckors period för att producera ett teaterstycke för offentliga föreställningar som en del av teatermakarna Intensive som bjuder in skådespelare, regissörer och dramatiker till tillbringa sex veckors utbildning i en enda disciplin. De kommer att producera nya verk tillsammans med O'Neills professionella nationella konferenser som har sitt ursprung i den iscensatta läsmodellen och lanserat karriärer för otaliga teaterkonstnärer.

 • Delkurs 5: Slutligt självständigt projekt: Rose Bruford College handledd (60 högskolepoäng)

Den sista modulen omfattar skapandet av ett originalt kreativt arbete. Studenter arbetar med detta i sin egen tid och plats. Detta kan vara en föreställning; ett konceptuellt papper; en flerdimensionell proposition av ett projekt som studenten har utvecklat och kommer att ge upp till professionella organisationer; det kan vara den praktiska artikuleringen av studentens egen praxis, eller en modell och vision för studentens framtida organisation. Det kan vara en bok; det kan vara presentationen av en forskning och utveckling för teaterproduktion, eller skapandet av en professionell portfölj och material för audition. Det kommer att vara kulminationen och destillationen av den övning och vision som studenten har utvecklat under studietiden och återspeglar integriteten och originaliteten i deras övning. Det slutliga projektet kan förstås som förslaget som lanserar studenten i den professionella världen.

Förutom utbildade program finns det en valfri självfinansierad utställning för USA för MA / MFA International Theatre Practice och Performance-program i november varje år i New York, Chicago och San Francisco.

Programmets inverkan på ämneskunskap och forskning.

MA / MFA International Theatre Practice and Performance erbjuder möjligheter för studenter att genomföra en intensiv praktisk undersökning av samtida framförande, regi och författning och deras förhållande till att skapa ny teater och föreställning. Genom att göra det öppnar det utrymmet för utveckling av nyskapande ny praxis och kunskap samt skapar ursprungliga fusioner mellan banbrytande tekniker, aktuell vetenskaplig kunskap och globala sociala och politiska rörelser genom framförings- och teatermediet.

Det finns ett forskningskrav som är inneboende i alla delar av programmet för all personal och för studenter.

119779_4.jpg

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Welcome to Rose Bruford College of Theatre and Performance. Our goal is to inspire, excite and train you as a creative artist and practitioner who can use reflective practice and research, along with ... Läs mer

Welcome to Rose Bruford College of Theatre and Performance. Our goal is to inspire, excite and train you as a creative artist and practitioner who can use reflective practice and research, along with the world-class teaching we provide, as tools to become an independent thinker and a fulfilled and successful working professional. Läs mindre
Sidcup , london , Waterford , moskva , Belfast , edinburgh , Brighton + 6 Mer Mindre