MA / MFA i teater för unga publik

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Om kursen

  • Varaktighet: 13 månader på heltid, flexibel Pathways
  • Terminalstart: oktober 2020
  • Behörighet: En bra examen (vanligtvis 2,1) och / eller motsvarande yrkeserfarenhet inom ett relaterat område. Du kommer att behöva delta i en intervju.

Detta program är för dig som är intresserad av att skapa och framföra teater av, med och för ungdomar. Som en av Storbritanniens ledande dramaskolor erbjuder Rose Bruford College en unik möjlighet att studera och träna i detta alltmer populära och dynamiska område inom teaterpraxis.

Programdirektör Jeremy Harrison talar om detta program och vår Actor Musicianship MA / MFA

Nedan visas ett exempel på vårt samarbete med Oily Cart

Titta på 2019 Student Jo Frater's TEDx Talk med ConfiCo Performance

Varför välja den här kursen?

Programmet en överblick:

Från början av dina studier kommer du att arbeta med unga publik i skolor och högskolor i hela South East Region.

  • Du kommer att genomföra en branschplacering med möjligheter att studera utomlands och delta i de stora brittiska och europeiska festivalerna Theatre for Young Audiences
  • Möjligheter att publicera forskning genom högskolans TYA-forskningscenter.
  • Du kommer att arbeta med och studera praxis att leda TYA-siffror från Storbritannien och internationellt
  • Medlemskap genom College of TYA-UK, Storbritanniens arm av ASSITEJ - den internationella teaterföreningen för barn och unga publik.

119777_1.jpg

Anställbarhet och industri

Rose Bruford College har åtagit sig att göra det möjligt för sina kandidater att ha fortsatt karriär. Programmet utvecklar färdigheter som gör det möjligt för akademiker att arbeta som teatermakare, artister och underlättare av arbete för, med och av barn och ungdomar. Dessutom är MA i teater för unga publik en överförbar kvalifikation som kan användas för att få tillgång till ytterligare forskarutbildning och doktorandstudier.

"Denna MA kan du utforska de växande utmaningarna för Teater för unga publik genom att utöva ditt arbete i praktik. Jag kunde omedelbart inse att Teater för unga publik är lika utmanande, om inte mer, än Teater för vuxna. Genom att ifrågasätta och genom att reflektera över detta område av teater möjliggör denna kurs en bred förståelse av teater för unga publik, vare sig det är genom praktiska workshops i skådespel, musikalitet, cirkusfärdigheter, berättelser, undervisning, regi eller skrivning. detta yrkesfält och arbeta tillsammans med de kreativa partnerna inom TYA. Du arbetar med fantastiska människor i en härlig miljö, därför rekommenderar jag i alla fall den här kursen. " Amber-Rose May (MA TYA)

Studenter på programmet har haft möjlighet att besöka internationella festivaler (inklusive ASSITEJ-kongressen Köpenhamn, Imagimate Festival Edinburgh och Takeoff), arbeta med ledande företag och teatrar (inklusive Catherine Wheels, NIE, Oily Cart, Tall Stories, Unicorn Theatre, Action Transport Teater, Polka-teatern, Half Moon-teatern och Travelljus) och med utövare i världsklass (inklusive Tony Graham, Mark Storor, Alex Byrne och David Wood).

Senaste placeringar har inkluderat:

  • Punchdrunk
  • Imagination Stage, Washington DC
  • Trusty Sidekicks, New York
  • Olive Branch Theatres Västra Sahara-flyktingprojekt
  • Unicorn Theatre, London
  • Polka Theatre, London
  • Half Moon Theatre, London
  • Birmingham Rep
  • Theatre Center, London.

Avgifts- och ansökningsinformation

Ackreditering

  • Studieform: heltid eller deltid

Hur man ansöker

Vänligen ansökan online

Webinar

Se vårt senaste webinar med programdirektör Jeremy Harrison.

Internationella intervjuer

Vi håller internationella intervjuer och auditioner under hela året.

2020 Revisionsdatum för sökande

Nedan finns våra Sidcup-auditionsdatum för referens. Du måste ansöka först innan du kan delta i en audition.

Tid TBC

  • Lördagen den 16 maj
  • Lördagen 6 juni

2020 Kursavgifter

MA-alternativ (13 månaders studie)

  • UK / EU avgifter £ 12 500
  • Internationella avgifter: 18 000 £

MFA-alternativ (2 års studie)

Avgifter för Storbritannien / EU

  • År 1: 13 000 £
  • År 2: 7 000 £

Internationella avgifter

  • År 1: 16 000 £
  • År 2: 7 000 £

Alumni-rabatt

En 5% alumnrabatt är tillgänglig för Rose Bruford College BA (Hons) alumner som genomför en 13-månaders MA-program på heltid eller det första året av ett MFA-program.

Institutionen för affärsinnovation och färdigheter ger ett lån för stödberättigade studenter i Storbritannien / EU på upp till 10 609 pund per student för forskarutbildning.

Kursinnehåll

Heltid

Med tanke på programmets avancerade praxisbaserade karaktär förväntas potentiella elever ha ett antal befintliga prestandafärdigheter för att kunna delta i programmet. Därför handlar inte inlärningen och undervisningen om utbildning utan om att utveckla dina befintliga färdigheter med fokus på att förstå, skapa och producera teatraliska evenemang och föreställningar inom ramen för ett ensembelteaterföretag. Mycket av din studie kommer följaktligen att vara självriktad och inriktad på att forska området och utveckla dina egna arbetssätt.

Examen består av 5 moduler, 4 x 30 poängmoduler och en sista dubbelviktad 60 poängmodul. Normalt studeras varje modul under en period på 2–3 månader som kulminerar med ett praktiskt prestationsbaserat projekt. Dessutom förväntas du lägga fram en kritisk reflektion relaterad till modulen baserad på din personliga forskning och relaterad till och din professionella utveckling.

Kontakttiden med personal är hög för en magisterexamen - även om kontakten kan variera från modul till modul beroende på intensiteten i prestationsrelaterat arbete. Du kan förvänta dig att ägna återstoden av din tid till personlig studie, forskning eller samarbete eller fokusera på de arbetsbaserade inlärningselementen i programmet.

Det finns vissa krav på kvälls- och helgarbete.

Deltid

Deltidleverans speglar heltidsprogrammet men sker under två år. Under det första året studerar du 3 x 30 kreditmoduler och i den andra 1 x 30 poängmodulen plus den dubbelviktade (60 poäng) slutmodulen.

Klassrummet (föreläsningsbaserat och seminariumarbete) äger rum på kvällar och vissa helger tillsammans med heltidsstudenter så att du kan dela erfarenheter och lära dig samarbete. Praktiskt arbete kommer normalt att äga rum i korta block som är arrangerade där det är möjligt för att sammanfalla med skolhelgen eller över helger och helgdagar efter behov.

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

Welcome to Rose Bruford College of Theatre and Performance. Our goal is to inspire, excite and train you as a creative artist and practitioner who can use reflective practice and research, along with ... Läs mer

Welcome to Rose Bruford College of Theatre and Performance. Our goal is to inspire, excite and train you as a creative artist and practitioner who can use reflective practice and research, along with the world-class teaching we provide, as tools to become an independent thinker and a fulfilled and successful working professional. Läs mindre
Sidcup , london , Waterford , moskva , Belfast , edinburgh , Brighton + 6 Mer Mindre