Läs den officiella beskrivningen

Kursinnehåll

Bygg din praktiska och teoretiska erfarenhet av kreativa och innovativa tillämpningar av musikteknik i en studiemiljö. Kursen ger dig färdigheter att ta din ambition vidare och ge dig självförtroendet att arbeta för stora skivbolag och inspelningsartister över en rad genrer.

Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna branschfolk, utforska de tekniska och kreativa aspekterna av inspelning, arrangering, mixning och mastering för att utveckla ett brett utbud av kommersiella och icke-kommersiella musikaliska poäng.

Du kommer ha tillgång till en serie högkvalitativa professionella musikstudior godkända av JAMES, ackrediteringsorganet för Music Producers Guild och Association of Professional Recording Services.

Förutom en skicklig och erfaren lärare lär du dig också av gästtalare från musik-, film- och tv-branschen. Vi har fantastiska länkar till lokala och nationella musik-, konst- och festivalsorganisationer, som ger en mängd möjligheter att testa dina kunskaper och praktiska färdigheter.

Kursfördelar

Du kommer att lära dig av regelbundna besökande högtalare från musik- och filmindustrin och ett högkvalificerat och erfaret lärarteam. Vi har fantastiska länkar med lokala och nationella musik-, konst- och festivalorganisationer som hjälper till att få ut det mesta av kursen.

Konstnär i uppehållsprogram

Artist in Residence-programmet ger våra studenter möjlighet att arbeta med professionella artister och ge dem en smak av hur det är att arbeta på ett professionellt musikprojekt. Hittills har vi välkomnade artister Chris TT, Ian Prowse, I Monster, Tom Williams och Utah Saints.

Ingångskrav

Krav: Sökande bör antingen ha minst en andra klassens hedersexamen i de anknutna ämnena Musik, Musikproduktion eller Ljudteknologi, minst en andra klassens hedersexamen i ett icke-kognitivt ämne, som stöds av bevis på lämplighet för ämnet ansökt om , eller har motsvarande erfarenhet eller utbildning, normalt från arbetsmiljön. Alla ansökningar bör stödjas av en referens, antingen akademisk eller professionell. Alla sökande ska uppfylla våra engelska krav på engelska.

IELTS:

IELTS 6.0 med inga färdigheter under 5,5 eller motsvarande kvalifikation. Universitetet ger utmärkt stöd till alla sökande som kan bli skyldiga att genomföra ytterligare engelska språkkurser.

MATURE APPLICANTS

Vårt universitet välkomnar ansökningar från mogna sökande som visar akademisk potential. Vi brukar kräva några bevis på den senaste akademiska studien, till exempel slutförandet av en tillträde, men ny relevant arbetslivserfarenhet kan också övervägas. Observera att för vissa av våra professionella kurser måste alla sökande uppfylla de angivna behörighetskriterierna och i dessa fall kan arbetslivserfarenhet inte övervägas i stället.

Om du vill ansöka via denna rutt bör du se vår universitetserkännande av prior learning-policy som finns på vår hemsida.

Observera att alla sökande till vårt universitet är skyldiga att uppfylla vårt standard engelska krav på GCSE-betyg C eller motsvarande, varianter av detta kommer att anges på de individuella kurskraven.

Jobbmöjligheter

Din kurs kommer att öppna karriärmöjligheter inom musikproduktion, interaktivt media, tv, radio, forskning och utbildning. Det integrerar också bra med digital animering och video, spel och den bredare musik- och ljudindustrin, vilket gör att du kommer att vara väl rustad att gå vidare på dessa konkurrensområden.

  • Musikproducent
  • Music Technologist
  • Artist

Karriärrådgivning

Vårt dedikerade jobb och karriärteam erbjuder expertråd och en mängd resurser som hjälper dig att välja och få anställning. Oavsett om du är i ditt första eller sista år kan du prata med personal från vår karriärkontor som kan ge dig råd från att skriva ett CV för att söka jobb.

moduler

Kärnmoduler

Kreativ musikproduktion

Utveckla en praktisk förståelse för de kreativa möjligheterna i studiemiljön när du skapar din egen musikprodukt.

Studio produktionskunskaper

Få en balanserad och kritisk syn på de kreativa industrins tillstånd. Du kommer att undersöka nuvarande kreativa och tekniska begränsningar och bli involverad i prognoser för framtida förändringar och utveckling.

Musikindustrier i kontext

Utveckla en rad teoretiska perspektiv som bygger på samtida forskning kring musikindustrins ekologi och hur olika intressenter inom musikbranschen arbetar tillsammans.

Förhandlat kompetensutveckling

Arbeta nära med dina handledare, undersöka och tillämpa aktuell teori och övning tillsammans med en inlärningsplan som uppfyller dina egna mål och mål.

Ljudvisuell praxis

Forskningspraxis

Förbättra din medvetenhet om de metoder och färdigheter som krävs för att utföra forskning om idéer och övning av musikteknik.

Slutligt Individuellt Projekt

Det slutliga projektet ger dig möjlighet att delta i forskning och avancerad verksamhet i ett eget område.

Alternativmoduler

Orkestration, arrangemang

Studiera samtida tillvägagångssätt för orkestration och arrangemang av musik för den rörliga bilden och skapa poäng och MIDI-realisationer till en professionell standard.

Ljud, musik

Utvärdera relationerna mellan ljud, musik och bild och utforma och skapa exempel på audiovisuella media till en professionell standard.

Elektroakustisk musik

Utforska de tekniker och metoder som används i elektroakustisk komposition och använd dessa tekniker och metoder för att skapa en original komposition.

avgifter

Storbritannien

Årets studieavgift för studenter som går in i 2018/19 är £ 6500. Beloppet du betalar kan öka varje år för att ta hänsyn till effekterna av inflationen.

International 2018/19

Årets studieavgift för studenter som går in i 2018/19 är 11500 £. Mängden du betalar är fastställd på denna nivå för varje år av din kurs.

Faciliteter

Musikstudior

Skriv, mix, producera och spela in din egen musik i våra toppmoderna studior. Du kommer att följa i fotspåren från BRITs prisbelönta musiker Piers Aggett och Kesi Dryden, från Rudimental, som båda studerade vid universitetet.

Headingley Campus

Vår historiska Headingley Campus ligger i 100 hektar stor park med enkel tillgång till Leeds centrum.

Bibliotek

Vårt bibliotek är öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, varje dag på året, vilket ger dig tillgång till specialböcker och tidskrifter, inlärningsutrymmen, datorer, multimediamöjligheter och uthyrning av mediautrustning. Tiotusentals av våra biblioteks digitala resurser, inklusive e-böcker, ejournals och databaser, kan nås online på en tid och plats för att passa dig.

Gym och sportanläggningar

Att hålla passformen är lätt vid Leeds Beckett - våra fitness-sviter är lätta att komma till, utrustade med all den senaste tekniken och tillgänglig för alla sportmedlemmar.

Program undervisas på:
Engelska

Se 33 fler kurser från Leeds Beckett University »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Pris
6,500 GBP
UK / EU-studenter. Internationella studenter: £ 11500 per år.
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum