MA PR och strategisk kommunikation

Allmänt

Programbeskrivning

Kursinnehåll

Få kompetensen att fungera inom en global ekonomi och utveckla dina skriv- och presentationskunskaper för att engagera dig med publiken över hela världen på denna ackrediterade kurs.

Användningen av internet, mobilteknik och sociala medier har haft en stor inverkan på våra liv och hur vi kommunicerar? Information är ganska bokstavligt tillgänglig vid våra fingertoppar och ordet sprider sig snabbare än någonsin tidigare. Denna trend leder till en ökad efterfrågan på kommunikationsproffs som kan planera strategiska PR-kampanjer och genomföra sociala medier och virala kampanjer för att driva företagen framåt i den digitala tidsåldern.

Du kommer att vara ihop med en erfaren mentor från industrin, som kommer att erbjuda värdefulla råd om din framtida karriär och den senaste utvecklingen inom området. Du kommer också att ta ett live public relations-projekt för en kund.

Du kommer att ha möjlighet att genomföra en arbetsmodul i din andra termin.

Kursfördelar

Din anställbarhet kommer att förbättras genom ett trestegssystem - en arbetsplats, ett verkligt projekt och genom vägledning från din mentor. En studie utomlands alternativ gör att du kan genomföra en del av dina studier på ett partneruniversitet i Europa och dessa möjligheter hjälper dig att bygga ett starkt CV för en karriär inom PR och företagskommunikation.

Denna kurs ingår i vår Leeds Business School som har varit i framkant av PR-utbildning både nationellt och internationellt sedan 1990. Vi är ett centrum för excellens för PR och kommunikationsundervisning i Storbritannien och Europa och våra akademiker har betydande yrkeserfarenhet inom ämnet. Den sena Alan Rawel, som var utbildningschef vid Chartered Institute of Public Relations (CIPR), beskrev oss som "en av de ledande universitetens PR-avdelningar i Europa".

Den bästsäljande läroboken "Exploring Public Relations" redigeras av vår egen prof Ralph Tench och Liz Yeomans, med kapitel skrivna av medlemmar i vår ämnesgrupp. Det är nu i sin andra utgåva och har antagits som en standardtext av många universitet över hela världen samt av CIPR-professionella kurser.

Våra starka relationer med arbetsgivare och yrkesverksamma ger dig möjlighet att göra en placering med PR-konsulter och PR-avdelningar. En studie utomlands alternativ gör att du kan genomföra en del av dina studier på ett partneruniversitet i Europa. Dessa möjligheter hjälper dig att bygga ett starkt CV för en karriär inom PR och företags kommunikation.

Ingångskrav

Sökande ska antingen ha minst en högskoleexamen eller motsvarande erfarenhet eller utbildning, normalt från arbetsmiljön.

Alla ansökningar bör stödjas av en referens, antingen akademisk eller professionell.

Alla sökande ska uppfylla våra engelska krav på engelska.

Engelska språkkrav: IELTS 6,5 med inga färdigheter under 5,5, eller motsvarande examen. Universitetet ger utmärkt stöd till alla sökande som kan bli skyldiga att genomföra ytterligare engelska språkkurser.

MATURE APPLICANTS

Vårt universitet välkomnar ansökningar från mogna sökande som visar akademisk potential. Vi brukar kräva några bevis på den senaste akademiska studien, till exempel slutförandet av en tillträde, men ny relevant arbetslivserfarenhet kan också övervägas. Observera att för vissa av våra professionella kurser måste alla sökande uppfylla de angivna behörighetskriterierna och i dessa fall kan arbetslivserfarenhet inte övervägas i stället.

Om du vill ansöka via den här rutten bör du se vår universitetserkännande av prior learning-politik.

Observera att alla sökande till vårt universitet är skyldiga att uppfylla vårt standard engelska krav på GCSE-betyg C eller motsvarande, varianter av detta kommer att anges på de individuella kurskraven.

Jobbmöjligheter

Med vägledning från din mentor och bakom de erfarenheter som hämtats från din arbetsplats och rådgivningsprojekt, kommer dina karriärmöjligheter att stärkas avsevärt. En studie utomlands alternativ gör det möjligt för dig att genomföra en del av dina studier på ett partneruniversitet i Europa. Dessa möjligheter hjälper dig att bygga ett starkt CV för en karriär inom PR och strategisk kommunikation.

  • Digital kommunikationschef
  • PR-chef
  • Presschef
  • Social Media Manager

Karriärrådgivning

Vårt dedikerade jobb och karriärteam erbjuder expertråd och en mängd resurser som hjälper dig att välja och få anställning. Oavsett om du är i ditt första eller sista år kan du prata med personal från vår karriärkontor som kan ge dig råd från att skriva ett CV för att söka jobb.

Avgifter och finansiering

Storbritannien och EU

Studieavgiften för året för studenter är 6500 £. Det belopp du betalar kan öka varje år för att ta hänsyn till inflationens effekter.

Internationell

Studieavgiften för året för studenter är £ 12500. Det belopp du betalar fastställs på denna nivå för varje kursår.

Faciliteter

Bibliotek

Vårt bibliotek är öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, varje dag på året, vilket ger dig tillgång till specialböcker och tidskrifter, inlärningsutrymmen, datorer, multimediamöjligheter och uthyrning av mediautrustning. Tiotusentals av våra biblioteks digitala resurser, inklusive e-böcker, ejournals och databaser, kan nås online på en tid och plats för att passa dig.

The Rose Bowl

Rose Bowl har imponerande undervisningsutrymmen, auditorier, konferenslokaler och ett utmärkt lokalt rykte som ett affärscentrum. Rose Bowl sätter våra studenter i mitten av en dynamisk näringsliv.

Sociala områden

Våra sociala inlärningsutrymmen inkluderar vanligtvis datorer, skrivbord och sittplatser, så att du kan studera och umgås i en avslappnad atmosfär.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Läs mindre
Leeds , UK Online + 1 Mer Mindre