MA Screen Production - Manusförfattare och dokumentär

Allmänt

Programbeskrivning

Varför studera skärmproduktion (manusförfattning)?

Boomen i ett filmdrama som drivs av företag som Netflix och tillkomsten av strömmande media och webbinnehåll öppnar nya möjligheter för manusförfattare.

Fantasifulla och skickliga kollaboratörer behövs för att arbeta med drama, webbserier och filmer över olika genrer och med rätt färdigheter och erfarenhet kan du få ditt arbete beställt på TV eller online.

Varför studera skärmproduktion (dokumentär)?

Dokumentär filmskapande är en av de snabbast växande sektorerna inom skärmekonomin.

Från filmlängder till kort innehåll på nätet erbjuder dokumentärer ett kraftfullt verktyg för att berätta och engagera publik i olika ämnen och orsaker.

Nya plattformar och kanaler öppnar nya möjligheter för filmskapare att skapa dokumentärer för sändning, webb och filmdistribution.

Varför UWE Bristol?

Målet med elever med viss erfarenhet av att skriva sina egna manus redan, stöder vår MA Screen Production (Screenwriting) dig att utveckla manus för dina egna drama och film.

Med fokus på yrkesmässigt skrivande får du lära dig om strukturer, relationer och affärsmiljö inom skärmbranschen när du sänker och utvecklar dina skript.

UWE Bristol har branschledande expertis inom film och ligger på tredje plats i Storbritannien i Guardian League Tables 2020.

Du kommer att lära dig av prisbelönta film- och TV-manusförfattare och utbildas i manusförfattningens individuella och samarbete.

Att studera detta i Bristol innebär att du kommer att vara en del av stadens snabbt växande skärmsektor. Staden är hem för de berömda Bottle Yard Studios, och många ledande oberoende produktionsföretag, liksom att vara ett av två Channel 4 regionala nav och den nya produktionsbasen för Netflix.

När du arbetar med Bristol Business School får du också entreprenörskompetens för att fungera som professionell manusförfattare, lära dig att arbeta med producenter och utveckla färdigheter i parallella yrken som manusredigering.

Det finns möjligheter att nätverka med andra framtida kreativa ledare och arbeta tillsammans med studenter på våra andra forskarutbildningar.

Kursen inkluderar en fältresa till Berlin Film Festival och gästföreläsningar av ledande branschexperter.

Var kan det ta mig?

Du kommer att vara utrustad för att bedriva en karriär som professionell manusförfattare inom TV eller film, att skriva webbserier eller bedriva andra skrivformer inom skärmbranschen.

Du kan fortsätta att vara författare eller showrunner på ett TV-drama eller manusera dina egna originalfilmer. Eller flytta till skriptredigering eller -produktion.129474_pexels-photo-3062541.jpeg Lê Minh / Pexels

Innehåll (manuskript)

Du kommer att studera:

 • Feature Film Manuskript, redigering och omskrivning
 • TV-manuskript
 • Skärmkritik och analys
 • Skärmbranscher, frågor och debatter
 • Entreprenörskap i den kreativa ekonomin
 • Utveckla ett skärmaffärsidé för marknaden
 • Slutprojekt.

Universitetet förbättrar kontinuerligt vårt erbjudande genom att svara på feedback från våra studenter och andra intressenter, se till att läroplanen hålls uppdaterad och våra kandidater är utrustade med den kunskap och färdigheter de behöver för den verkliga världen. Detta kan resultera i ändringar av kursen. Om ändringar i din kurs godkänns, kommer vi att informera dig.

Innehåll (dokumentär)

Du kommer att studera:

 • Dokumentärens mångfald
 • Dokumentär forskning och utveckling
 • Skärmkritik och analys
 • Skärmbranschens frågor och debatter
 • Entreprenörskap i den kreativa ekonomin
 • Utveckla ett skärmaffärsidé för marknaden
 • Slutprojekt.

Universitetet förbättrar kontinuerligt vårt erbjudande genom att svara på feedback från våra studenter och andra intressenter, se till att läroplanen hålls uppdaterad och våra kandidater är utrustade med den kunskap och färdigheter de behöver för den verkliga världen. Detta kan resultera i ändringar av kursen. Om ändringar i din kurs godkänns, kommer vi att informera dig.

Studietid

Semestrar en och två innebär en högre undervisningsnivå och schemalagd inlärning, med cirka tre dagar per veckas kontakttid och två dagars individuell studie.

Under termin tre kommer fokus att ligga på projektarbete med 36 timmars kontakttid för handledning.

bedömning

Bedömningen sker huvudsakligen genom portfölj, med krav som varierar för varje modul.

Fältarbete

Res till Berlin International Film Festival i februari.

Delta i Bristol-filmevenemang som Watershed Cinema och Encounters Film Festival.

Studiefaciliteter

Du hittar allt du behöver för dina studier i vår specialbyggda filmstudioanläggning i Bower Ashton.

Vårt gemensamma produktionsnav för doktorander erbjuder dedikerat utrymme att samarbeta på affärsprojekt.

Bower Ashton är en del av vårt City Campus, ett kraftcenter av inspiration och samarbete, som sträcker sig över Bristol och inkluderar också kända samtida konstcentra Spike Island, Arnolfini och Watershed.

Du får tillgång till alla faciliteter på vårt Frenchay Campus, inklusive biblioteket och vår £ 55m Bristol Business School.

Ingångskrav

Studenter på denna kurs kommer att vara engagerade i kreativa författare med en törst efter att berätta sina historier i skärmmedia.

Sökande bör ha en grundexamen i ett relevant ämne och ett åtagande att undersöka och reflektera över sin kreativa process. Du bör ha tidigare erfarenhet av att skriva manus, antingen som en del av sina studier eller i deras yrkesutövning.

Om du är listad kommer vi att bjuda in dig till intervju. Du kommer att bli ombedd inför intervjun att ge ett urval av din nuvarande manusförfattning, med en täckande förklaring av projektet. Telefonintervjuer kommer att arrangeras för internationella sökande.

Engelska språkkrav

Internationella och EU-sökande måste ha ett lägsta totala IELTS-betyg (Academic) på 7,0 med 6,0 i varje komponent (eller godkänt motsvarande *).

* Universitetet accepterar ett stort antal brittiska och internationella kvalifikationer istället för IELTS. Du kan hitta information om acceptabla tester och de önskade betyg du behöver i vårt engelska-avsnitt.

Karriär / Ytterligare studie

manus

Du kommer att vara utrustad för att bedriva en karriär som professionell manusförfattare inom TV eller film, att skriva webbserier eller bedriva andra skrivformer inom skärmbranschen.

Du kan fortsätta att vara författare eller showrunner på ett TV-drama eller manusera dina egna originalfilmer. Eller flytta till skriptredigering eller -produktion.

Dokumentär

Du kommer att vara utrustad för att följa ett brett utbud av karriärer inom det allt mer varierande området för dokumentär filmskapande, arbeta för programföretag eller etablera ett eget oberoende filmföretag.

Du kommer troligtvis först att säkra dig som forskare eller produktionsgrupp i ett större produktionsföretag innan du söker uppdrag för att skapa dina egna dokumentärer.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real- ... Läs mer

UWE Bristol is a University Alliance university with a common mission to make the difference to our cities and regions. We use our experience of providing high-quality teaching and research with real-world impact to shape higher education and research policy for the benefit of our students and business and civic partners. We innovate together, learn from each other and support every member to transform lives and deliver growth. Läs mindre
Stoke Gifford