MA Visual Communication

Allmänt

Programbeskrivning

Kursöversikt

Vi tror att de mest framgångsrika designers är kulturella innovatörer som genom sin övning informerar, övertalar och underhåller. Genom vår MA visuell kommunikationskurs kommer du att utveckla en säker designröst och skapa en enastående portfölj av arbete i beredskap för den samtida professionella världen.

Du kommer att utforska mekanismerna för att förmedla meddelanden och mening genom ett brett spektrum av media, du kommer att uppmuntras att utveckla nya färdigheter för att stärka och informera din designpraxis, och du får en förståelse för de färdigheter som krävs för tryck, rörelse och digital design.

Du har också möjlighet att förbättra din övning inom de områden som behövs för att bli en kreativ ledare och gå vidare till en karriär inom det breda området för visuell kommunikation, som inkluderar områden som tryckta medier, användarupplevelse, rörelsedesign, webbdesign , utställningsdesign och reklam, i samarbete med andra medlemmar i vår kreativa gemenskap.

MA Visuell kommunikation är utformad för att hjälpa dig utveckla en röst som författare och innovatör och förse dig med färdigheter och kunskap för att identifiera och lösa designproblem inom tvärvetenskapliga miljöer, inklusive traditionell och digital tryckning, rörliga bildsviter och 3D-studior.

Du lär dig att närma dig design som en förändringsagent - en strategi för att positivt omvandla beteenden på önskvärda och hållbara sätt.

Leds av Hugh Harwood och ett team av erfarna professionella designers med kontakter på högsta industrinivå - inklusive Slawa Harasymowicz, Vida Vega och Jayoon Choi - du kommer att lära dig genom en rad föreläsningar, projektundersökningar, workshops, skriftliga uppgifter, grupp kritik och individuella handledning.

Studieperiod:

 • Ett år på heltid eller två år på deltid

Kursinnehåll

Term ett

Definiera din praxis

 • Du kommer att utforska kreativ praxis för att informera den detaljerade utvecklingen av ditt projektförslag senare på kursen. Enheten syftar till att tillhandahålla en strukturerad ram som gör att du kan undersöka potentialen för metoder, idéer och teman i din disciplin samt hjälpa till att informera och lokalisera din praxis.

Term två

Kontext och metod

 • Genom en serie föreläsningar och seminarier deltar du aktivt i en rad aktuella debatter som ger det kulturella och intellektuella sammanhanget för att ta hänsyn till idéer i visuell kommunikation. Programmet behandlar tvärvetenskapliga frågor genom diskussion om teori och övervägande av specifikt designledt arbete och texter.

Projektutveckling

 • I den här enheten kommer du att utveckla teman och fokusen för ditt slutprojekt, utvärdera och testa målen för ditt förslag under en långvarig självstyrd studie. I detta skede kommer utvecklingen av ditt projekt att vägledas och ifrågasättas genom självstudier, gruppkritik och presentationer, som kommer att stödja framstegen i ditt arbete och ge en noggrann kritisk bedömning från personal, kamrater och yrkesutövare. Samtidigt som du uppmuntrar till fortsatt utforskning och ifrågasättande av dina idéer, kommer du att fortsätta processen med att utveckla lämpliga metoder och strategier för ditt projekts genomförande när du börjar arbeta mer självständigt som forskare och utövare och förfina dina forskningsfrågor och de forskningsmetoder du använder .

Term tre

Förverkligande och spridning

 • Du kommer att tillämpa kunskaper och erfarenheter från tidigare enheter för att realisera ditt slutliga MA-projekt - kulminationen och konsolideringen av dina studier i form av ett löst arbete eller ett arbete. Det bör visa koherens och innovation på en professionell nivå av upplösning. Du kommer också att behöva förbereda en kritisk artikel som är avsedd att reflektera över det specifika praktiska resultatet av MA-projektet, dess tolkning och dess framgång som en demonstration av din strategi för kreativ praxis genom forskning.

Avgifter och ytterligare kurskostnader

Undervisningsavgifter

Kursavgifterna per år för anmälan till 2020 är:

 • Storbritanniens och EU-studenter på heltid - 8 000 pund
 • Studenter i Storbritannien och EU på deltid - 4 000 pund
 • Internationella studenter på heltid - 16 250 £ (standardavgift)
 • Internationella studenter på heltid - 15 600 £ (full avgift för tidig betalning)

Ytterligare kurskostnader

Förutom undervisningsavgifterna, se de extra kurskostnaderna för anmälan till 2020.

Dessa avgifter är korrekta för det angivna läsåret. Kostnaderna kan öka varje år under den studerandes fortsatta registrering på kursen i linje med inflationen (med förbehåll för eventuell högsta reglerade undervisningsavgiftsgräns). Alla justeringar för fortsatta studenter kommer att ligga vid eller under RPI-X-prognosfrekvensen.

Avgiftsrabatter och stipendier

För att stödja alla våra nuvarande studenter och våra nyligen studenter i Storbritannien och EU för att gå vidare till nästa studienivå har vi utvecklat ett nytt utbud av avgiftsrabatter på flera kurser.

 • Läs mer om avgiftsrabatter

Faciliteter

Visuella kommunikationsanläggningar inkluderar dedikerade studior med plats för både personligt och grupparbete; digitala mediesviter med Mac-datorer programmerade med den senaste industridesignprogramvaran inklusive Adobe Creative Suite, Final Cut Studio, Final Cut Pro, Soundtrack Pro och Autodesk Maya. Vi har fotostudioer och bearbetar och skriver ut mörkrum för svartvit filmbaserad fotografering; utskriftsstudior med tillgång till litografi, skärmtryck, etsning och lättnadstryck.

Vad våra studenter säger

"Att studera på UCA är definitivt en av de största upplevelserna jag har haft. Jag kan känna kreativa och energiska vibbar överallt på campus. UCA-teamet på campus är verkligen hjälpsamma och vänliga, de stöder på många sätt, oavsett om vi behöver akademisk eller personlig rådgivning. "

Ka I Lei, MA Visuell kommunikation

Ingångskrav

Storbritanniens inträdeskrav

 • En examen eller motsvarande examen i ämnet eller en relaterad disciplin

och / eller

 • Relevant arbetslivserfarenhet som visar din förmåga att studera på forskarnivå.

Hänsyn kommer också att ges till sökande som kan göra ett starkt fall för antagning i förhållande till ett visst projekt och kan visa sin potential att tillfredsställande genomföra kursen.

Internationella behörighetskrav

För att se motsvarande inträdeskrav för ditt land, se vår webbplats.

Din portfölj

Vi kräver att du deltar i en sökandedag och tar med dig din portfölj för bedömning. Mer information om hur man sammanställer en portfölj och de specifika kraven för exempel på arbete som ska inkluderas, kommer att finnas på sökandeportalen efter att du har ansökt.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Läs mer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Läs mindre
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Mer Mindre