Läs den officiella beskrivningen

Beskrivning av programmet

Koordinatornas aktivitet med en examen hör till korskonstens område. Det handlar om att skapa nya ensembler, som leder olika typer av kor, verkligt ledande arbete. I grund och botten betyder det att man på lång sikt ska leda och hantera en körs konstnärliga arbete med hög effektivitet. I korarbete kan körledare använda sin teoretiska kunskap, sin vokal och delvis deras instrumentella förmågor också. De kommer att vara beredda att spela en aktiv roll i den närande korkulturen.

Förutom allmän musikteori och musikhistorik, kommer träningen att introducera eleverna till tekniken för körledning samt teoretiska och praktiska frågor relaterade till mänsklig röst, röstbildning och underhåll, historia av körmusik, repertoar, olika stilar och all relaterad kunskap i alla grenar av körmusik. Koordinering och lärande på hög nivå kräver personliga färdigheter, konstnärlig känslighet, gott öra, kunskap om musik och framför allt individens sångkultur och kunskap om kammarmusik.

Ansökningsförfarande

För en lyckad ansökan, följ stegen nedan:

 1. För att ansöka, klicka på Apply Now-knappen och starta din ansökan.
 2. Registrera på vår webbplats, fyll i ansökningsblankett, ladda upp nödvändiga dokument och skicka in din ansökan!
 3. När du har lämnat in din ansökan kommer du att få information om de ytterligare stegen.
 4. Om vi ​​har fått din ansökningsavgift, kommer vi att börja utvärdera din ansökan.

Ansökningskrav

Alla krediter godkänns om sökanden har en BA-examen i Performing Arts, specialiserad på orkester eller körledande, eller har en högskoleexamen (enligt lagen nr 80 av 1993 om högre utbildning) vid orkester- eller körledande eller en högskoleexamen i Musikteori och Solfège Undervisning, Korledande eller Vindorkester.

BA grader som kan accepteras förutsatt att sökanden erhåller vissa krediter inkluderar: andra specialiseringar av BA i Performing Arts, alla specialiseringar av kreativ konst och musikvetenskap, och andra program som hör till studieområdet Arts, som leder till MA grader i musik, och eventuella högskole- eller universitetsnivåprogram, enligt lagen nr. 80 av 1993 om högre utbildning som godkänns av beslutet från kreditutskottskommittén för högskolestudiet i överföringsförfarandet när undervisningens innehåll jämförs.

När tidigare undersökningar granskas av kommittén för att bedöma antalet krediter som krävs för antagning, definierad i lagen om högre utbildning, är det ett krav att sökanden har minst 50 högskolepoäng i musikteori, musikhistoria och solfège.

Det är ett villkor för antagning att sökanden har minst 20 hp i ovan nämnda studier. Saknade krediter måste erhållas parallellt med genomförandet av kurser inom MA-programmet inom två terminer efter antagning, enligt studieordningen för högskolan.

Exempel på ämnen under studierna

Grundmodul

 • Historia om sångmusik, folkmusik
 • Musikstycken / Prestationsbesök

Professionell obligatorisk modul

 • Piano
 • Choral Education and Management

Differentierade yrkesämnen

 • Ledande tekniker
 • Choral Conducting
 • Orkesterledande
 • Metod för kororalisering

Valfria ämnen

 • Konstteori
 • Konsthistoria Specialkurs
 • Stilistisk kunskap
 • Aural Training
 • Gregorian Chant
 • Medeltida polyfoni
Program undervisas på:
Engelska

Se 9 fler kurser från University of Pécs »

Senast uppdaterad October 1, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
2 år
Heltid
Pris
3,000 EUR
per termin
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum