MA i Digital Media Management

Allmänt

Programbeskrivning

Den kreativa industrisektorn är livlig, snabbväxande och ger stor nytta för utvecklade ekonomier. I Förenade kungariket är de kreativa industrier värda över 77 miljarder kronor per år och står för 5% av ekonomin, med export på över 17 miljarder pund per år. Kvalificerade personal inom digital mediahantering är efterfrågade att möta denna fenomenala tillväxt.

Dina studier är baserade i våra moderna medielabb i institutionen för mediekunskap och kommunikation. Många av våra akademiska medarbetare ger industrin erfarenhet av sin undervisning. Kursen innehåller också ett regelbundet program för industrihögtalare och klientbaserade projekt samt en grund för dem som vill flytta in i mediahanteringsroller inom organisationer, erkänna befintlig kompetens och kunskap genom en formell kvalifikation eller starta egen mediaaffär.

107656_shutterstock524388145web.jpg

Kursinnehåll

Moduler kan innefatta:

Företag och entreprenörskap

Få en grundlig förståelse för bildandet och organisationen av medieföretag och entreprenörsföretag, med stöd av ett program av gästtalare från den digitala mediebranschen.

Strategisk digital marknadsföring

Utveckla en förståelse för strategiska digitala marknadsplanerings- och förvaltningskunskaper och få en grundlig kunskap om olika affärsmodeller och utmaningarna i dagens turbulenta digitala marknadsmiljö och dess konsekvenser för framtida konkurrenskraft.

Digital Media Management

Förstå vilken typ av förvaltningspraxis inom organisationer inom den digitala mediesektorn, hur de fungerar över internationella marknader och gränser, samt effekterna av regelverk och ramverk i deras styrning.

Design tänkande

En introduktion till designtänkets tre pelare: önskvärdhet, genomförbarhet och genomförbarhet, och förstå hur man tar dem i bruk för att skapa nya digitala produkt- och servicekoncept.

Digital Media Ecosystems

Lär dig de etablerade metoderna som används i kommersiella sektorn för att samla in och analysera data och hur det informerar affärs- och kreativa beslut och skapar ett förslag till ett företag som arbetar i ekosystemet.

Kommunicerande forskning

Demonstrera den teoretiska kunskapen och förståelsen som ligger till grund för sin nuvarande praxis och sprida sin forskning i olika format till bredare publik.

Digital och mobil teknik

Forskning nuvarande mobila design principer för att utforma och utveckla en app för en mobil enhet, överväga nuvarande bästa praxis, utvecklingsramar och metoder samt uppmuntra nya och innovativa medie design.

Digital innovation

Utforska arten av innovation i den digitala mediebranschen och marknaden genom utforskning av ny teknik som möjliggör förändring. Utforska den störande naturen hos digital teknik och nya trender för att skapa forskningsinformerade lösningar och prototyper.

Digital Media Management Project

Producera en stor mängd oberoende kreativt mediearbete av branschstandard, visa förmåga att samla teoretisk analys, forskning och yrkesutövning i en sammanhängande, sömlös helhet.

Kursen har utformats i samarbete med branschpersonal och syftar till att ge dig verkliga erfarenheter genom att arbeta med live-klientkort. Du jobbar också med den prisbelönta Venture Matrix för att förbättra dina anställbarhet och företagsförmåga

Ingångskrav

En hedersgrad (2,2 eller högre) eller motsvarande i något ämne. Om engelska inte är ditt första språk behöver du ett IELTS-poäng på 6,0 med 5,5 i alla färdigheter (eller motsvarande)

Framtida karriärer

Typiska karriärer skulle innebära:

 • hantera eller konsultera sociala medier
 • digital PR
 • marknadsföring
 • projekt
 • Produkter
 • digital media
 • kommunikationsstrategier
 • entreprenörskap och digital innovation.

Dessutom kan eleverna hitta roller som:

 • digital media designers
 • analytiker
 • ledare för digital förändring och innovatörer

Varaktighet och avgifter

 • Startdatum: september, januari
 • Varaktighet: Ett år
 • avgifter:
  • EU-studenter 2019/20 akademiska året £ 7.200 för kursen
  • Internationella studenter 2019/20 akademiska året £ 13 500 för kursen
 • Tidsfrist: Förfrågningsinfo
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Sheffield Hallam University is a welcoming community of students and staff from more than 120 countries. We offer exceptional teaching across 700 programmes at foundation, undergraduate, postgraduate ... Läs mer

Sheffield Hallam University is a welcoming community of students and staff from more than 120 countries. We offer exceptional teaching across 700 programmes at foundation, undergraduate, postgraduate and research degree level. With more than 31,000 students, we are among the largest universities in the UK. Läs mindre