MA i Directing Animation

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Denna unika tvååriga kurs är utformad för att utrusta dig med färdigheterna att skriva, direkt och animera prisbelönta filmer.
Det första året är fullt av inspirerande workshops ledda av begåvade filmskapare och branschfolk. Dessa inkluderar att förbättra dina animationsförmågor, skriva bättre berättelser och utveckla nya metoder för design och tekniker.
Under det andra året kommer du att rikta ett full produktionsteam för att få din syn till liv, med hjälp av skolans toppmoderna produktionsanläggningar.
Vi uppmuntrar alla former av visuell berättelse; inklusive ritade och stop-motion-animationer, pixel i livstorlek och till och med docka. Studenter inspireras att driva gränserna; hitta intressanta nya animerade tekniker och nya metoder för berättelse.
Att lära sig att arbeta med ett team är centralt för kursen. Samarbetande workshops med andra filmskapande discipliner, hjälp animationsdirektörer förstår varje medarbetares roll och de färdigheter de tar med sig till filmskapande processen.

 • Alla produktionskostnader som omfattas av skolan, vilket gör NFTS Animation till en av de bästa kurserna i landet.
 • Att vara den enda animeringskursen som ligger i en filmstudio, kan vi tillgodose stora idéer.
 • Eleverna har egna arbetsytor och utrustning för att göra sin examenfilm.
 • Filmerna är färdiga i professionella ljudsteg och efterproduktion.
 • Produktionsteammedlemmar blir ovärderliga kollegor när du lämnar och arbetar med framtida projekt.
 • En Creative Skillset-Accredited Directing Animation MA kurs.

Vi välkomnar EU / EEA-studenter. De som accepteras på kursen som börjar 2018 och 2019 kommer att få sina avgifter garanterade i brittiska kursen för båda år av kursen. Postgraduate studenter kan ansöka om ett lån för att hjälpa till med sina studier via Student Loans Company Loans. Ett lån på 10 609 kronor är tillgängligt för att bidra till kurs och levnadskostnader. Postgraduate Lånet är endast öppet för EU / EEA och brittiska studenter som normalt bor i England. Det är för närvarande inte tillgängligt för skotska, walisiska eller nordirländska studenter. Ta reda på mer här .

ANSÖKNINGSDATLINJE: 21 NOVEMBER 2019

Ingångskrav

Vi letar efter personer med en önskan att berätta historier, som har en stark visuell känsla och kompetensen att styra ett produktionslag.

Samtidigt som vi tar sökande från många olika bakgrunder, är kursen idealisk för någon som arbetar inom animationsbranschen och har nått ett stadium där de vill utveckla sitt eget arbete och bli regissör.

Framgångsrika sökande ska ha antingen:

 • en examen i ett relevant ämne, såsom animering, grafik, illustration eller bildkonst
 • tagit en intensiv kort animeringskurser
 • eller har arbetat inom animationsbranschen

Alla sökande måste visa en passion för animering genom det arbete de utvecklar.

Applicera med

Del 1: Inlämning av digital portfölj

Alla ansökningar måste åtföljas av följande stödmaterial:

 • En portfölj med animering / rörlig bild med en maximal körtid på 20 minuter. Ditt inlägg måste innehålla en komplett film som skapats av dig. Det kan vara antingen ett personligt eller beställt projekt, men det borde vara mer än enkla övningar på en tidigare kurs.
 • En portfölj med stillbilder. Detta kan inkludera illustrationer, skissbokarbete, digitalt konstverk, fotografering av marionetter och uppsättningar som du har gjort eller vad du tycker är lämplig för din ansökan.

Del två: Induktionsverkstad och Intervju endast efter inbjudan

Eftersom kursen fokuserar på samarbete och lagarbete har vi en workshop som en del av intervjuprocessen.

Workshopen ger oss alla chansen att träffas i en arbetsmiljö och för dig att lära dig berättelser för korta animerade filmer. Vi ger omfattande feedback om ditt arbete och kandidater tycker att verkstaden är mycket användbar även om de inte lyckades med att komma på kursen.

HUR MAN ANSÖKER

Du kan ansöka direkt till oss på NFTS genom att klicka på länken nedan:

 • GÄLLER FÖR DIREKTIV ANIMATIONSKURS
 • Du kan ansöka online, eller ladda ner ett orddokument i ansökningsformuläret för att skicka via e-post

När du väljer din kurs, se till att du har läst inmatningskrav och detaljer om de stödmaterial som ska åtfölja din ansökan.

TIDAR DIN ANVÄNDNING

Vi är glada att få ansökningar 24/7 och 365 dagar om året fram till deadline.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The National Film School (as it was first named) opened in 1971, the culmination of a major effort by the Industry and government to create an institution to educate and train talent for the British F ... Läs mer

The National Film School (as it was first named) opened in 1971, the culmination of a major effort by the Industry and government to create an institution to educate and train talent for the British Film Industry. Läs mindre