MA i Music Business Management

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Kursöversikt

Kursen är högt ansedd inom både musikbranschen och branschen som helhet. Det kommer att förbereda dig för att bli en av de kommande generationerna av musikindustriledare och entreprenörer. Alla lärare på kursen arbetar för närvarande i musikbranschen, och varje vecka finns ett antal högkvalitativa industrigäster. Du måste vara en självmotiverad och öppet student, eftersom det här är en intensiv kurs, men en som kan hjälpa dig att utveckla din karriär över ett brett spektrum av musikbranscher.
Arbetet med musikindustrin ledare och organisationer, har kursen utvecklat en unik läroplan. Du kommer att kunna kombinera en stark grund för viktiga affärsfärdigheter (entreprenörialism, ledarskap, organisationshantering och marknadsföring med grundläggande kunskapsbransch kunskap (strategisk innovationsteknik, immateriell äganderätt och upphovsrätt) samt akademiska begrepp och teorier som är relevanta för branschen idag.
Formell undervisning genomförs genom sessioner som var och en innehåller en formell föreläsning, industrins gästhögtalare och seminarieövningar. Var och en av de sex modulerna har minst två uppdrag. Det slutliga projektet (motsvarande tre moduler) är en rapport om minst 12 000 ord.

Kursstruktur

Följande moduler är indikativa för vad du ska studera på kursen.

Kärnmoduler

 • Artistutveckling
 • Företagande
 • Immateriell äganderätt och upphovsrättshantering
 • Levande musikhantering
 • Music Business Management Final Project
 • Musikindustrins strukturer
 • Musikmarknadsföring och teknik

Ingångskrav

Ansökningar bedöms på grundval av antingen en kombination av formella kvalifikationer och erfarenhet eller betydande branscherfarenhet. Sökande ska kunna visa sig en del erfarenhet av att arbeta i musikbranschen, en förmåga till musikhantering och en entusiasm för att lära sig mer om musik och närliggande branscher. Sökande med formella kvalifikationer ska ha ett minimum av en högskoleexamen.

Om engelska är ditt andra språk borde du ha ett IELTS-poäng på minst 6,5 med 6,5 i varje element.

Karriärer

Graduate sysselsättning

Kandidatexamen har gått på jobbet i en mängd olika kreativa branscher, från mobilmarknadsföring till Konstrådet. Många av våra akademiker arbetar inom musikbranschen, med företag som Apple, Spotify Universal, Sony Music, Pledge Music, Kobalt, Shazam och PIAS. Våra internationella studenter arbetar runt om i världen inom musik- och musikteaterrelaterade företag, bland annat EMI Holland, PIAS European Office och Outdustry på fastlandet.

Dagens organisationer inom musikbranschen behöver akademiker med både starka grader och kompetenser som är relevanta för arbetsplatsen. MA Music Business Management kursen är fast besluten att utveckla anställningsbara akademiker genom att se till att:

 • Karriärutvecklings färdigheter är inbäddade i kursen
 • Möjligheter till praktikplatser, placeringar och arbetsrelaterad inlärningsverksamhet är tillgängliga för studenter
 • Våra medarbetare kopplar samman med arbetsgivare inom alla delar av musikbranschen och deras vilja att komma till universitetet och ge gästförhandlingar, så att studenterna kan samarbeta med potentiella arbetsgivare i klassen och i sociala situationer för att göra viktiga kontakter och stärka deras anställbarhetsförmåga.
 • Alumni håller i nära kontakt med kursen, ofta tillbaka för att leverera gästtalsmeddelanden och träffas och nätverk med studenter. Denna starka "community of learning" hjälper till med rekrytering och praktikplatser.

Karriärutvecklingscenter

Vårt karriärutvecklingscenter har just listats för bästa universitets karriärtjänsten i National Undergraduate Employability Awards för 2017.

Med ett växande nätverk av över 3000 arbetsgivare runt om i världen och ett team av erfarna karriärkonsulter, är vi här för att hjälpa dig att lyckas.

Under 2015-16 hjälpte vi över 1.500 studenter att hitta arbetsplatser inom en rad olika sektorer, där 250 arbetsgivare deltog i 14 på-campus färdigheter och karriärmöjligheter.

Som Westminster-student har du tillgång till våra tjänster genom hela ditt studier och efter du har examen.

Vi kan hjälpa dig:

 • hitta arbetsplatser relaterade till din kurs,
 • hitta deltid / semester, placering och examen jobb, inklusive frivillig erfarenhet,
 • hitta internationella möjligheter att förbättra din anställbarhet,
 • marknadsföra dig själv effektivt till arbetsgivare,
 • skriv bättre CV och ansökningsblanketter,
 • utveckla din intervju och företagskunskaper,
 • planera din karriär med våra karriärkonsulter,
 • träffa arbetsgivare och utforska dina karriärmöjligheter på våra arbetsmässor, karriärpresentationer och nätverkshändelser under hela året.

Senast uppdaterad Apr. 2020

Om skolan

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Läs mer

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Läs mindre