MA i PR

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Kursöversikt

Kursen är utformad för att producera de framtida ledarna för PR-branschen. Du kommer inte bara att lära dig de praktiska färdigheter som krävs för att starta en karriär inom PR men också de forsknings- och analysförmåga som hjälper dig att komma vidare. Du skapar kampanjer, tonar till kunder, håller en presskonferens och skapar videor och bloggar, samt skriver forskningsrapporter, uppsatser och en avhandling. Du kommer också att undersöka problem som påverkar branschen, såsom professionell etik och effekterna av digitala media.

Kursen har nära förbindelser med den brittiska PR-industrin och är ett av ett fåtal utvalda av Storbritanniens professionella PR-organ, Public Relations Consultants Association (PRCA) och Chartered Institute of PR (CIPR) för deras universitetspartnerskapsinitiativ. Dessa kontakter med ledande PR-utövare hjälper dig att få den praktiska kunskapen och förståelsen du behöver jobba i PR.

Kursen kombinerar praktikförmåga med analytiska verktyg och är mycket deltagande. Du kommer att delta i workshops, debatter, seminarier, presentationer och gruppövningar, bland annat att göra platser och presentera kreativa kampanjidéer.

Kursstruktur

Följande moduler är indikativa för vad du ska studera på kursen.Kärnmoduler

 • Övertalning, propaganda och inflytande (teori modul)
 • Public Relations Dissertation eller Final Professional Project (studenter väljer ett av dessa två alternativ)
 • Kommunikationsplanering och förvaltning (praktisk modul)
 • Media och innehållsstrategi
 • PR i samhället (teori modul)
Valfria moduler
 • Strategisk planering för reklam
 • Brand och marknadsföringskommunikation
 • Corporate Communications och Reputation Management
 • Mode Promotion och PR

Kurs ackreditering

Kursen är ackrediterad av Chartered Institute of Public Relations (CIPR) och Public Relations Consultants Association (PRCA).

Ingångskrav

Du borde normalt ha en god utbildning i första graden (högre utbildning i högre klass) eller motsvarande, även om yrkeskvalifikationer eller betydande lämplig arbetslivserfarenhet kan vara acceptabelt istället. Kursen förlitar sig starkt på att du kan skriva och presentera effektivt på engelska, och om engelska inte är ditt första språk, måste du ha en IELTS-poäng på minst 7,0, med minst 6,5 i varje moment, plus tillräckligt akademiskt eller professionellt bakgrund.

KarriärerKarriärsbana

Våra kandidater kommer från hela världen. Många återvänder till sina hemländer för att fortsätta sin karriär, medan andra arbetar i Asien, Europa, Australasien, USA och Mellanöstern. Många av våra alumner arbetar i stora internationella PR-organ, inklusive HK Strategies och Edelman, medan andra arbetar internt i organisationer som är så olika som Lego och FN.

Det är inte ovanligt att våra elever har startat karriär inom PR redan innan de har formellt examen. Vi arbetar nära PR-industrin och erbjuder våra studenter ett antal studiebesök till byråer och inrikesavdelningar utöver ett stort antal gästtalare. Vi erbjuder detaljer om PR-graduate-system och hjälper våra studenter att ansöka. Vi behåller kursplanens relevans genom regelbundet samråd med personer som arbetar inom PR-branschen.Karriärutvecklingscenter

Vårt karriärutvecklingscenter har just listats för bästa universitets karriärtjänsten i National Undergraduate Employability Awards för 2017.

Med ett växande nätverk av över 3000 arbetsgivare runt om i världen och ett team av erfarna karriärkonsulter, är vi här för att hjälpa dig att lyckas.

Under 2015-16 hjälpte vi över 1.500 studenter att hitta arbetsplatser inom en rad olika sektorer, där 250 arbetsgivare deltog i 14 på-campus färdigheter och karriärmöjligheter.

Som Westminster-student har du tillgång till våra tjänster genom hela ditt studier och efter du har examen.

Vi kan hjälpa dig:

 • hitta arbetsplatser relaterade till din kurs,
 • hitta deltid / semester, placering och examen jobb, inklusive frivillig erfarenhet,
 • hitta internationella möjligheter att förbättra din anställbarhet,
 • marknadsföra dig själv effektivt till arbetsgivare,
 • skriv bättre CV och ansökningsblanketter,
 • utveckla din intervju och företagskunskaper,
 • planera din karriär med våra karriärkonsulter,
 • träffa arbetsgivare och utforska dina karriärmöjligheter på våra arbetsmässor, karriärpresentationer och nätverkshändelser under hela året.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Läs mer

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Läs mindre