MA i ansvarlig förvaltning och hållbar ekonomisk utveckling

Allmänt

Programbeskrivning

Master of Arts Degree in Responsible Management and Sustainable Economic Development (RMSED) betonar de ekonomiska och ledningsperspektiven för fred samtidigt som de fokuserar på begreppen hållbarhet och ansvar. Skapandet baserades på tron att att bättre bidra till främjandet av hållbar fred är det nödvändigt att utforska vilken roll ekonomin spelar i världen idag och dess inverkan på vår miljö och samhälles välbefinnande. Frågor om fattigdom på landsbygden och i staden, växande ojämlikheter och skillnader, miljöförstöring, finansiella kriser och globalisering utmanar politisk-ekonomisk stabilitet och social sammanhållning i alla samhällen. Det moderna samhället står inför den växande utmaningen med hållbarhet; hitta lösningar som kommer att upprätthålla och skydda sociala system för kommande generationer. Studenter från RMSED-programmet blir ansvarsfulla chefer med en stark betoning på hållbarhet som kan arbeta inom företagssektorn, offentlig sektor eller social sektor, både i industriländer och utvecklingsländer.

Kursexempel

 • Mänsklig sårbarhet och klimatförändring
 • Fältkurs för naturresurshantering
 • Verktyg för konfliktlösning och transformation
 • Riskminskning av katastrof

Studentkår

University for Peace kännetecknas av dess mångfald och multikulturalism. För 2018-2019 har vi 174 studenter från 55 länder (166 kvinnor mot 58 män). Som ett resultat är vår campus alltid full av studentaktiviteter, de flesta av dem ordnas av eleverna själva. Under de senaste åren har vi haft yogakurser, konversationskurser på olika språk, firandet av kulturella nätter (asiatisk natt, latinsk natt, europeisk natt etc.) samt institutionella aktiviteter öppna för studenter (Zumba-klasser, akademiska "bruna påse "luncher, etc.).

Karriärmöjligheter

Magisterexamen i ansvarlig förvaltning och hållbar ekonomisk utveckling är inte en grad i näringsliv eller ekonomi, men en som inkorporerar och går utöver båda. Graden erbjuder alternativa metoder för att hantera de ständigt utvecklade politiska, ekonomiska och sociala problemen som många samhällen står inför. Vi kommer att utmana dig att analysera, debattera och hitta kreativa lösningar för att bygga en bättre värld.


Förkunskapskrav

Följande dokumentation krävs för att slutföra din ansökan för UPEACE på campus MA-program. Vänligen ha dem redo och till hands innan du börjar din onlineapplikationsprocess, eftersom de måste laddas upp i systemet.

Obligatoriska stöddokument som ska laddas upp:

 • Engelska färdighetstestresultatrapport (TOEFL, IELTS)
 • Redogörelse för syftet
 • Rekommendationsbrev
 • Officiell grundutbildning (kandidatexamen) Transkript och examensbevis
 • Curriculum Vitae eller CV
 • UPEACE godkännande av ekonomiskt ansvar
 • Kopia av pass (förstasidan med endast bild)
 • Passportstorlek

Onlineapplikationen kräver elektroniska (PDF) skanningar av nödvändiga dokument. Skulle antagning beviljas, kommer följande dokument till slut att krävas i officiell papper:

 • Engelska färdighetsprövningsresultatrapport (TOEFL, IELTS) - om tillämpligt
 • Officiell grundutbildning och examensbevis (och engelska översättningar om tillämpligt)
 • Sex (6) passfotografier.

Vid inlämning av online ansökningsblankett och stödjande uppladdade dokument skickar UPEACE Admissions-systemet ett automatiskt bekräftelsemail. Datum och tid för inlämning kommer att noteras i systemet. Ansökningar som erhålls efter den fastställda tidsfristen kommer att beaktas för tillträde till det följande läsåret. Varje ansökan som mottas inom den fastställda tidsfristen kommer att ses över för fullständighet. En andra bekräftelse kommer att skickas till kandidaten av behörighetsansvarig, informera honom / henne om statusen för sin ansökan, om den är fullständig och kan vidarebefordras för akademisk granskning.

Vi kan inte ge någon information om sökandes status via telefon eller till tredje part. Information kommer endast att lämnas till sökanden med hjälp av det e-postmeddelande som finns i onlineformuläret. Vänligen adressera eventuella e-postförfrågningar till intaganden @ UPEACE .org.

Skriv ner ditt ansökningsnummer innan du skickar in din ansökan, eftersom detta nummer inte är tillgängligt för antagningskontoret och inte kan återkrävas.

Viktiga datum:

 • Klassens startdatum: 20 augusti 2020
 • Klassens slutdatum: 11 juni 2021
 • Slutdatum för den akademiska perioden: 31 juli 2021
 • Tidsfrist för att ta emot antagningsansökningar: 15 mars 2020
 • Programvaraktighet: 11 månader
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University for Peace is a higher education institution which offers Master of Arts and Doctorate degrees in the fields of Environment and Development, International Law, and Peace and Conflict Stu ... Läs mer

The University for Peace is a higher education institution which offers Master of Arts and Doctorate degrees in the fields of Environment and Development, International Law, and Peace and Conflict Studies. It was created in December 1980 by mandate from the United Nations. Läs mindre
Ciudad Colón , San Pedro + 1 Mer Mindre