Läs den officiella beskrivningen

Översikt

Känner till och godkänns av Chartered Institute of Library and Information Professionals (CILIP), förbereder denna rutt akademiker från alla discipliner för en karriär i det moderna informationssamhället och dess industrier.

Det lärda elementet motsvarar ett doktorsexamen, och som professionell kvalifikation möjliggör progression till Chartership i din första professionella tjänst. Din studie kommer att fokusera på principerna för organisation, återhämtning och tillgänglighet av information och om strategisk förvaltning av informationsorganisationer, såsom bibliotek, informationslandskapet, till exempel på nätet och på webben och på utvecklingen av bibliotekstjänster av alla slag. Framgångsrikt slutförande av en avhandling utvecklar din kunskap om fält och färdigheter som forskare som resulterar i tilldelning av MA. Du kan genomföra en placering, som vi hjälper dig att källa, i informationsenheter, bibliotek och andra relevanta centra, inklusive stora företag, kommuner, National Health Service, finansiella och juridiska tjänster. Detta kommer att ge nätverksmöjligheter inom biblioteket, informations- och mediebranschen.

Egenskaper och fördelar med kursen

 • Kursen är erkänd och godkänd av Chartered Institute of Library and Information Professionals (CILIP).
 • Utforska information och kommunikation ur det digitala och mänskliga perspektivet.
 • Bedöm hur informationen hanteras och hur individernas liv, organisationer och samhälle har påverkats av den digitala revolutionen
 • Få kompetens som gör det möjligt för dig att vara välplacerad för att driva en karriär som är anpassad till dina intressen inom en rad sektorer.
 • Kursens lärda element motsvarar ett doktorsexamen som godkänns av CILIP som uppfyller kraven på yrkeskvalifikationer och framsteg i chartership.
 • Programmet har starka kopplingar till yrket utökat till eleverna via fältarbete, besökande talare och workshops.
 • Nära länkar med avdelningsforskningsgrupper i informationslitteratur, informationsbeteende, sökning

Kursinnehåll

Kursen är erkänd och godkänd av CILIP (Chartered Institute of Library and Information Professionals) och kombinationen av lärda enheter, avhandling och frivilligt fältarbete kommer att förbereda dig för att ta en ledande roll i snabbt utvecklande kunskaps- och informationsbranscher och förbättra dina färdigheter för anställbarhet. Lärande sker i en livlig miljö och du kommer att kunna dra nytta av våra utmärkta förbindelser med denna sektor via fältverksplaceringar och vårt program för att besöka talare.

Core-enheter

 • Bevisbaser i bibliotek och informationsvetenskap
 • Forskningsmetoder
 • Informationsorganisationer och deras ledning
 • Information Organisation och sökning
 • Bedömning av information Söker beteende
 • Digitala rättigheter
 • Avhandling

Du väljer en alternativenhet från:

 • Digital Living
  - Detta är en valfri enhet som ger en kritisk utforskning av samtida forskning om den globala effekten av digital kommunikationsteknik, särskilt sociala medier och mobil kommunikation, om liv, arbete och politik. Studenter kommer att kritiskt utvärdera och analysera de nuvarande förändringarna i vardagen som köps av spridningen av sociala och mobila medier och särskilt inom områden som läskunnighet, medborgarskap, samhälle, kultur, hälsa och välbefinnande.
 • E-Learning
  - Detta är en valfri enhet och ger en introduktion till undervisnings- och inlärningsprinciper, varav studenter lärs hur dessa principer kan tillämpas på blandat och online-lärande. Eleverna kommer att tillämpa pedagogikprinciperna för design av undervisning och e-lärande.

Ytterligare alternativ kommer att vara föremål för tillgänglighet, till exempel (från MSc Information

 • Tillämpad programmering
 • Text och Data Tech

Ingångskrav

Du kommer normalt ha en grundutbildning i Storbritannien (eller internationell eller professionell ekvivalent) i någon disciplin.

Program undervisas på:
Engelska

Se 44 fler kurser från Manchester Metropolitan University »

Senast uppdaterad November 2, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
1 - 3 år
Deltid
Heltid
Pris
8,500 GBP
Storbritannien och EU-studenter: Heltid: £ 8 500 per år. Deltid: £ 945 per 20 studiepoäng per år. Studenter utanför EU och Kanalöarna: Heltidsavgift: 14 500 £ per år. Deltidsavgift: £ 1,612 per 20 studiepoäng per år.
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum