MA i engelsk litteratur

Allmänt

Programbeskrivning

MA i engelsk litteratur är utformad kring din utveckling som läsare och forskare av litteratur; som en kritisk och reflekterande forskare; och som kommunikatör och kunskapspresentatör. Det kombinerar aktuell vetenskaplig undersökning med främjande av överförbara akademiska och yrkeskunskaper. Det inbjuder dig att bidra till diskussioner, debatter och projekt som omvandlar disciplinen nu med forskningsledda moduler informerade om vår personal nuvarande intressen, publikationer och samarbetsprojekt. Baserat på en modulstruktur och en tillmötesgående tidtabell, är den här kursen lämplig för både deltidsstudier och heltidsstudier.

Nyckelfakta

 • Utmärkelse: Masters
 • Varaktighet: 1 eller 2 år
 • Studieform: Heltid / deltid
 • Startdatum: september
 • Prisbelönad institution: Bishop Grosseteste University
 • Institutionskod: B38

Om kursen

Vår MA i engelsk litteratur är perfekt om du vill bredda och utöka ditt engagemang med engelsk litteratur. Du kommer att utforska en rad litterära genrer, tillvägagångssätt och teman inom ett sammanhang efter upplysningen, från 1780 till nutiden genom två teamundervisade moduler som avslöjar nya och mörkare sidor till litteraturen, samt innovativa sätt att tolka det förflutna nutiden genom olika perspektiv och fyra moduler som leds av en handledares strävan efter utvalda författare, litterära perioder, genrer och teman.

Du får avancerad kunskap om litteratur på engelska, litteraturkritisk analys, forskning, oberoende stipendium och kunskapsöverföring genom utmärkta kommunikationsförmåga. Denna kurs förser dig med mycket eftertraktade organisatoriska, projektledande, leverans-, kontakt-, problemlösning- och interaktionsförmågor. Flexibelt och livfullt, det ger dig möjlighet att driva dina egna intressen i en mängd olika skriftliga och muntliga uppgifter.

BGU English har en etablerad forskningskultur och du kommer att bli inbjuden att gå med i vår personal vid regelbundna litterära evenemang, workshops och presentationer. Du kommer att uppmuntras att delta i forskningsseminarier, konferenser och andra offentliga evenemang. I 2014 Research Excellence Framework (REF) bedömdes 83% av det arbete som ingavs av engelsk personal vara av '' internationell '' kvalitet, inklusive forskning som ansågs '' världsledande '' i sin originalitet, betydelse och stränghet.

Vad ska du studera

Studenter på denna kurs studerar för närvarande några eller samtliga av följande moduler

Kursmoduler

 • Teoretiserande litteratur: kritiska ramar
 • Litteratur i tid
 • Framing Genre
 • Litteraturens mörka sida
 • Författaren i fokus
 • Tematiska trådar
 • Avhandling

Weathered books

Ingångskrav

Det förväntas normalt att du har, eller förutspått att du har minst 2,2 examen i engelsk litteratur eller en relaterad disciplin.

Om du har en annan examen på 2,2 eller högre, beroende på innehåll, kommer du att bli ombedd att visa tillräcklig ämneskunskap som rör programinnehållet. Detta skulle bedömas vid intervju och ansökan.

BGU har åtagit sig att bredda tillgången och deltagandet och vi följer en strikt policy för icke-diskriminering.

Hur du kommer att bli undervisad

Under hela denna kurs kommer du att erbjudas individuella, oberoende moduler som levereras via en flexibel schema (som också kan rymma en deltidsstudierouta). Det ger mångfald i både innehåll och struktur, med längre moduler som erbjuder bredd och omfattning, kompletterat med specialmoduler som ger djup och fokus. Du kommer att kunna skräddarsy bedömningen efter dina egna intressen och producera din individuella avhandling.

bedömning

Undervisningen kommer att baseras på oberoende forskningsuppgifter som matas in i vanliga seminarier med små grupper. Genom en kombination av expertkommentarer och kritisk diskussion förvärvar eleverna de färdigheter och ramar som krävs för en rad muntliga, skriftliga och forskningsorienterade bedömningar. Dessa litterära bedömningar kommer att utveckla avancerade kommunikations- och presentationsfärdigheter för en mångfald av professionell framtid.

Karriärer och vidare studier

Denna magisterkurs förbereder dig för en mängd olika yrken som är beroende av avancerade kritiska, litterära och analytiska färdigheter, och beror också på den sofistikerade kommunikations- och forskningsförmågan du kommer att få. Detta kan innefatta karriärer som undervisning, publicering, bibliotek, journalistik, professionellt skrivande eller inom akademin (genom att erhålla doktorsexamen). Men en magisterexamen i engelska behöver inte resultera i en karriär som är specifikt knuten till ämnet. Våra akademiker kommer också att ha en stark position för att gå in i yrken som rör marknadsföring, ledning eller PR.

Stöd

Att studera vid BGU är en studentcentrerad upplevelse. Personal och studenter arbetar tillsammans i en vänlig och stödjande atmosfär som en del av ett intimt campusområde. Du kommer att känna varje anställd personligen och känna dig trygg att kontakta dem för att få hjälp och råd, och anställda kommer att känna igen dig, inte bara genom syn, utan som en person med unika talanger och intressen.

Vi kommer att vara där för att stödja dig, personligen och akademiskt, från introduktion till examen.

Avgifter och ekonomi

En hel del information om studentfinansiering finns tillgänglig från många källor, men det är ibland förvirrande och motsägelsefullt. Därför försöker vi på BGU ge dig all information och support vi kan hjälpa till under hela processen. Vårt studentrådsteam är experter på att hjälpa dig att ordna finansieringsarrangemangen för dina studier och erbjuder en rad tjänster som hjälper dig steg för steg genom alla aspekter av studentfinansiering.

För alla sökande finns det fullständiga instruktioner på UCAS för att göra det så enkelt som möjligt för dig att fylla i din onlineansökan, plus hjälptext där så är lämpligt.

Senast uppdaterad Okt 2020

Om skolan

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a fe ... Läs mer

Here at Bishop Grosseteste University (BGU), we’ve been educating students in the historic heart of the City of Lincoln for over 150 years, located on a beautifully green and pleasant campus just a few minutes’ walk from Lincoln Cathedral, Castle and the old Roman city. We’re set on a single-site campus, so just about everything you need is close by, whether it be your tutors, your friends, your lectures or the places in which you like to relax. Läs mindre