MA i filmstudier, programmering och kuration

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

En banbrytande ny MA levererade i samarbete med BFI för att förbereda eleverna att bygga framgångsrika karriärer i filmutställning, programmering, kritik eller arkivarbete.

National Film and Television School Filmstudier Programmering och Curation Masters levererade i samarbete med BFI är utformad för studenter som vill göra en karriär inom den bredare film- och mediekulturen, vare sig det gäller områdena kuration, utställning, kritik, arkiv , bevarande eller restaurering. Kursen ger en detaljerad förståelse av koncept, sammanhang och kritisk tanke som har format produktion och mottagande av film som grund för engagemang i snabbt föränderlig samtida film och rörlig bildkultur. Ett strikt akademiskt ramverk kombineras med verkliga tillämpningar som gör det möjligt för varje student att utveckla sina egna färdigheter, kunskap och förståelse för att ge en stark bas för en karriär inom film och media.

Jag stöder helhjärtat kurser som NFTS Film Studies MA. Att hitta och utveckla begåvade individer som kan programmera oförglömligt innehåll är ovärderliga.'- Efe Cakarel, grundare, MUBI
 • Kursen levereras i samarbete med BFI (den ledande filmen för film i Storbritannien) som också kommer att ge praktiska möjligheter till placering inom en rad kuratoriska och kritiska aktiviteter.
 • Kursen levereras av filmproffs inom filmutställning och distribution, festivaler, arkiv och filmkritik, tillsammans med akademiker och filmskapare
 • Studenter på kursen kommer att delta på filmfestivaler.
 • Eleverna lär sig att konceptualisera filmarbete i form av idé, form och stil, samt förstå förhållandet mellan film och publik.
 • Studenterna kommer att lära sig om praktiken med filmutställning, distribution och bevarande i det föränderliga digitala landskapet.
 • Studenter kommer att studera praktiken av filmkritik och kommentarer, inklusive granskning och kritisk skrivning om filmer, filmskapare och den bredare kulturen.
 • Eleverna har möjlighet att montera festivaler, pop up screenings och andra evenemang.
 • Tillgång till NFTS: s Masterclasses under ledning av stora kreativa figurer från film, TV och spel.

Vi välkomnar EU / EEA-studenter. De som accepteras på kursen som börjar 2018 och 2019 kommer att få sina avgifter garanterade i brittiska kursen för båda år av kursen. Postgraduate studenter kan ansöka om ett lån för att hjälpa till med sina studier via Student Loans Company Loans. Ett lån på 10 609 kronor är tillgängligt för att bidra till kurs och levnadskostnader. Postgraduate Loan är endast öppet för EU / EEA och brittiska studenter som normalt bor i England. Det är för närvarande inte tillgängligt för skotska, walisiska eller nordirländska studenter. Ta reda på mer här .

ANSÖKNINGSDATLINJE: 21 NOVEMBER 2019

Ingångskrav

Denna kurs inbjuder ansökningar från studenter med en BA (Hons) examen (eller motsvarande) inom konst, humaniora eller vetenskap. Film och media relaterade grader, är välkomna, inte nödvändiga för antagning.

Sökande utan examen men med yrkeserfarenhet kan också beaktas för antagning. I dessa fall krävs en lämplig bit av skriftligt arbete, tillsammans med detaljer om yrkeskvalifikationer. Ansökan kommer då att hänvisas till NFTS-koncessionsutskottet för överväganden.

Applicera med

 • Vänligen skicka in en kort uppsats om antingen a) Bevarandet av filmkulturen, genom arkivering, utställning och restaurering
 • Eller b) Diskutera förändrade former av filmdistribution och utställning.
 • Skriv en recension av antingen: a) En samtida film som har imponerat dig, eller, b) en tidigare film som du tror är av konstnärlig eller historisk betydelse. Översynen får inte överstiga 1000 ord.
 • Välj en rörelse i bio eller en särskild nationell biograf som är viktigt för dig. Diskutera ditt personliga svar på det kortfattat. Detta får inte överstiga 1000 ord
 • Diskutera en författare eller filmkritiker, eller en bok kritisk skrivning på film som har påverkat dig. Diskutera varför du har hittat den här författaren / boken av värde för dig.
HUR MAN ANSÖKER

Du kan ansöka direkt till oss på NFTS genom att klicka på länken nedan:

 • GÄLLER FÖR FILMSTUDIE PROGRAMMERING
 • Du kan ansöka online, eller ladda ner ett orddokument i ansökningsformuläret för att skicka via e-post

När du väljer din kurs, se till att du har läst inmatningskrav och detaljer om de stödmaterial som ska åtfölja din ansökan.

TIDAR DIN ANVÄNDNING

Vi är glada att få ansökningar 24/7 och 365 dagar om året fram till deadline.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The National Film School (as it was first named) opened in 1971, the culmination of a major effort by the Industry and government to create an institution to educate and train talent for the British F ... Läs mer

The National Film School (as it was first named) opened in 1971, the culmination of a major effort by the Industry and government to create an institution to educate and train talent for the British Film Industry. Läs mindre