Masterprogrammet i livsmedelsbioteknik kombinerar ett masterprogram vid Al-Farabi Kazakh National University , Kazakstan, och Masterprogrammet vid ISA Lille, Frankrike. Det skapar möjligheter att få mer internationell kunskap och erfarenhet inom livsmedelsvetenskap, bioprocesser och livsmedelsproduktionsteknologier.
Det tvååriga masterprogrammet i livsmedelsbioteknologi består av fyra semestrar: semestrar av kurser och en sista termin avsedd för masterexamen. Varje student tillbringar ett år i Kazakstan och ett år i Frankrike på ett engelskspråkigt magisterstudium.
Programmet syftar till hög utbildning av framtida forskare och livsmedelsproduktionschefer för att svara på de nuvarande och framtida kraven från privata och offentliga forskningscentra och livsmedelsföretag som hanterar livsmedelsförädling, djur- och grödproduktion.
Fakulteten för biologi och bioteknologi, som är en av de äldsta fakulteterna vid universitetet, som har funnits sedan universitetet grundades 1934. Lärarpersonalen inkluderar framstående professorer, forskare och ledande experter samt arbetsgivare som deltar i utbildningen av masterstudenter. Kandidaterna är specialister inom olika biologiska vetenskapsområden, som arbetar vid forskningsinstitutioner, industri, institutioner för högre och gymnasieskolor i vår republik, samt i länder i nära och långt utomlands: Harvard, Texas, Virginia universitet i USA, Universitet i Frankrike, Kanada, Storbritannien, Tyskland och Ryssland.
Studenter som är inskrivna i programmet studerar obligatoriska och rekommenderade kurser inklusive följande moduler:M-3 Tillämpad statistik, grundläggande näringsämnen och bioprocesser inom livsmedelsproduktion .M-4 Moderna metoder, organisering och planering av forskning inom bioteknik.
М -5 Livsmedelsteknik och kombinatorik.М - 6 Livsmedelsproduktion.М-7 Livsmedelssäkerhet.
Följande info kommer att laddas upp till universitetets webbplats
Kvalifikation: Vetenskaplig och pedagogisk inriktning - Master of Natural Sciences.
Modell för examen student
Efter avslutat program förväntas masterstudenter kunna:Hantera villkoren och faktorerna för bioteknologiska processer i livsmedelsproduktionen.Analysera metoder för multivariat statistisk analys, i synnerhet grunderna i faktor- och klusteranalys.Utvärdera arbetet, produktutbudet och principerna för organisering av produktionsprocesser i industriföretag.Följ de grundläggande principerna för standardisering och certifiering av livsmedelsprodukter i enlighet med internationella kvalitetsstandarder för livsmedelsproduktion och HACCP.Jämför adekvata metoder för att bestämma hygienisk säkerhet för nya råvarukällor och färdiga livsmedelsprodukter, användningen av livsmedel och smakadditiv enligt de nuvarande hygieniska kraven från hälsomyndigheterna.Övervaka kombinationen av organoleptiska egenskaper hos nya produkter med konsumentpreferenser, traditioner och nationella egenskaper i kosten för vissa grupper av befolkningen; produkternas balans enligt innehållet i de viktigaste näringsämnena, lagringsbeständighet, tillgänglighet för konsumenten.Organisera ett effektivt system för kvalitetskontroll av råvaror, halvfabrikat och färdiga produkter baserat på standard- och certifieringstester.Kunna professionell drift av modern teknisk utrustning under laboratorie- och produktionsförhållanden.