MA i ljud (konst, produktion, design)

Allmänt

Programbeskrivning

Komponera och producera samtida musik med ett tvärvetenskapligt och experimentellt fokus.

Förskjutning tvärvetenskaplig inställning till musik sammansättning och produktion.

Flexibel och anpassningsbar till enskilda intressen.

Kör längs med Sound (Arts) och Sound (Design), med alternativ över program.

Utveckla ditt eget signaturljud och produktionsstil genom denna framåtblickande musikkomposition och ljudproduktionskurs. Du kommer att kunna skräddarsy MA Sound (Production) -kursens innehåll till din egen stil och färdigheter.

Innehållet kommer att omfatta estetiska överväganden, teknik och tekniker som används i modern musikproduktion.

Priset är avsiktligt obegränsad av genre, och det finns möjligheter att ta ett tvärvetenskapligt förhållningssätt till ljudproduktion, inklusive modern elektronisk musik, studio- och fältinspelning, experimentell musik och ljuddesign för komposition. Möjligheterna att arbeta med visuella medier uppmuntras också.

Översikt

Kursen riktar sig till dem som arbetar i en mängd olika musikgenrer och täcker samtidigt praktikområden som ljudbildsinspelning och ljuddesign, interaktivt ljud (för applikationer som live performance, gaming, VR, immersive environments och installationer), rumsligt ljud, hårdvara / mjukvara (instrument) design och tvärvetenskaplig praxis som innefattar andra medier.

De flesta studenter kommer inte att täcka alla dessa områden men kommer att använda kursen för att utveckla en individuellt skräddarsydd portfölj av kompetens, erfarenhet och högt arbete över dem. Vi anser att detta är lämpligt för det nuvarande sysselsättningslandskapet, där många kombinerar traditionella roller i musik med bredare praxis i ljud och andra medier. Kursen ger också den bredd som är nödvändig för FE och HE-undervisning inom detta område och ger vid behov en grund för doktorandforskning och bortom.

Ett stort antal möjligheter inom kursen gör detta val och specialitet möjligt. Kursen ingår i en serie kurser tillgängliga över musik och ljud, som fungerar tillsammans med "syster" Pathways i ljuddesign och ljudproduktion, vilket möjliggör ytterligare specialisering inom dessa områden.

Kursstruktur

Trimester en

Få de färdigheter du behöver för att uppfylla resten av kursen

Kompetensportföljmodulen bygger på idén om att du redan har tekniska färdigheter på detta område, men att studenter som går in i kursen har olika färdighetssätt beroende på bakgrund. Det gör att du kan välja en handfull kompetensprojekt från ett stort antal alternativ - dessa täcker färdigheter mittemot Sound Arts, Sound Design och Sound Production Pathways och inkluderar (valfria) element i multimedia.

Forskningsmetodik och kontextmodulen utvecklar färdigheter inom forskarutbildning på forskarnivå. Den är utformad för att ge dig verktygen för en vidare resa i akademien, men inte för att vara "akademisk" i vardagslig mening. Det uppmuntrar din forskning att vara kring det praktiska och kreativa elementet kärnan i din övning, och därmed för att mata ditt kreativa arbete.

Trimester två

I mitten av trimestern två och MA Sound (Arts) är Sonic Architecture-modulen. Detta är avsett som en expansion av traditionell musikkompositionundervisning (ett område där vi har lång erfarenhet), där de estetiska, snarare än tekniska aspekterna av enskilda arbeten kommer att undersökas och utvecklas. Genom intensivt handledningstjänst uppmanas du att utforska ditt arbete på en strukturell nivå. Vår undervisning i denna modul erkänner att rumsliga, multimedia och interaktiva element ger estetiska utmaningar. Vi erbjuder därför en kreativ modell som kan tillämpas över hela spektret av konstnärlig aktivitet som representeras av kursen.

Utöver denna kärnmodul får du ett brett utbud av alternativ. Visual Music-modulen utforskar tanken att musikaliskt tänkande kan utvidgas till det visuella och uppmuntrar studenter att utveckla multimediaprojekt som utforskar denna idé. Intertextuality in Sound Production, från Sound Production Pathway , utforskar överlappningen mellan Urban Music-produktion och vad som anses vara mer experimentella genrer. Post Production, från Sound Design Pathway , utforskar ett arbetsflöde på industrinivå för Audio Post för bild. Det finns också val i Komposition, Prestanda, Musicolog, Y och Professional Practice.

Trimester tre

Trimester tre representerar kursens kulmination i ett självständigt forskningsprojekt. I de flesta doktorandkurserna kommer den ekvivalenta modulen (ofta känd som "mastermodulen") att bestå av en avhandling, i det här fallet ingår ett stort praktiskt projekt. Det kommer att uppfylla samma funktion för att du ska kunna utveckla ditt eget individuella och ursprungliga forskningsområde, men här genom din övning. Du kommer att kunna använda den för att utveckla en massa praktiska arbeten som kommer att fungera som en viktig portfölj för nästa steg i din karriär.

Kursmoduler

Kursen innehåller eller erbjuder följande moduler.

 • Forskningsmetoder och kontext
 • Kompetensportfölj
 • Sound Production Creative Project
 • Intertextuality In Sound Production
 • Sonic Architecture
 • Visuell musik
 • Sound Design Practice
 • Efterbearbetning
 • Stort projekt

Hur ska jag utvärderas?

Du kommer att utvärderas helt på kurs. Huvuddelen av detta kommer att vara praktisk och kreativt arbete, inklusive avhandlingsekvivalent huvudprojekt.

Några praktiska projekt åtföljs av korta informella skriftliga uppdrag, och för forskningsmetodik och kontextmodulen kommer du att producera ett mer omfattande papper.

Hur lär jag mig?

De flesta moduler lärs genom små grupp seminarier och workshops, där du kommer att dra nytta av nära samspel med handledare och kamrater. Huvudprojektet och delar av övriga moduler lärs genom individuella handledning där fokus kommer att vara helt på egen hand.

I Färdighetsportföljen använder vi en "omvänd klassrumsmodell" där du arbetar via material på nätet i din egen takt, som stöds av intensiva felsökningssessioner med handledare.

möjligheter

Karriärer

Våra studenter har en rad framgångsrika karriärer inom produktion, komposition, musik för film och TV, ljuddesign för rörlig bild och spel, ljudkonst, mjukvaruutveckling, teknik, vidareutbildning, högre utbildning och forskning.

Kosta

 • UK / EU-studenter heltid - 2019/20 inträde £ 7,395
 • UK / EU-studenter deltid - 2019/20 inträde £ 3 700
 • Internationella studenter heltid - 2019/20 inträde £ 14 300
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push bound ... Läs mer

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push boundaries and ourselves. If that sounds good to you, you’ll fit in well. Läs mindre