MA i musik

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Universitetet övervakar utbrottet av Coronavirus (COVID-19) och dess effekter och gör allt vi kan för att säkra och beroliga blivande studenter. För mer detaljerad information uppdaterar vi regelbundet våra vanliga frågor för framtida studenter så att de innehåller de mest uppdaterade råd.

Music MA är ett flexibelt program designat för att tillgodose de med ett brett spektrum av intressen och specialiteter. Det är tänkt som ett "nästa steg" efter grundutbildningen, antingen som ett steg till forskning, som en kvalifikation för undervisning i FE-sektorn eller helt enkelt för att tillfredsställa en törst efter utveckling. Det finns 10 Pathways som du kan välja från hela musikvetenskap, sammansättning och prestanda; var och en innehåller en rad kärnmoduler och valfria undervisade moduler och du kommer att slutföra kursen med en avhandling, skäl eller kompositionportfölj.

Pathways

Musik MA: Elektroakustisk komposition / sonisk Pathway

Electroacoustic Composition / Sonic Art Pathway inbjuder dig att hjälpa till att kartlägga nästa steg i Birminghams trettioåriga historia som världsledande inom området för elektroakustisk musiksammansättning och presentation. En solid grundning i fältet, dess estetik och traditioner förstärks genom instruktion i den senaste tekniken och tekniken. Du får också möjlighet att arbeta med BEAST (Birmingham ElectroAcoustic Sound Theatre), vårt hyllade 100-kanaliga ljuddiffusionssystem.

Music MA: Global Popular Musics Pathway

Programmet bygger på en av avdelningens nyaste områden för forskning och undervisning. Unikt fokuserar den på populärmusik i globala, diasporiska, transnationella och språkligt olika former som återspeglar framväxande trender i populärt musikstudium. Det rör sig bortom det traditionella fokuset på albuminspelningar och scenuppträdanden för att inkludera betydande former av "allestädesmusik", inklusive musik i film / TV / reklam / videospel. För dem som vill studera Anglophone populärmusik, kommer detta tillvägagångssätt att förbättra ditt kulturella relevans.

Music MA: Instrumental / Vocal Composition Pathway

Detta program kombinerar en solid grundning i den kreativa historien och tekniken för västerländsk konstmusik med de senaste kompositionsteknikerna från tjugoförsta århundradet. Instruktion i praktiska aspekter - till exempel avancerad orkestration, post-seriell och postspektralteknik, datorassisterad komposition - kombineras med utveckling av teoretisk kunskap och kritiska fakulteter.

Music MA: Mixed Composition Pathway

Som komponist idag finns alla dessa resurser tillgängliga för dig, och Mixed Composition Pathway syftar till att främja dina färdigheter när du navigerar i den här spännande nya världen. Genom att studera den här Pathway du skapa verk som kombinerar elektroakustik och datorteknik med mer traditionell instrumental och vokal komposition eller utforska var och en av dessa element separat. Arbeten för interaktiva system, multimedia och ljudinstallationer är också välkomna.

Music MA: Musicology Pathway

Musicology Pathway syftar till att utrusta dig med historiska och analytiska kunskaper samt att du ska kunna arbeta inom ett område som är brett tvärvetenskapligt. Programmet har en enda modul som gör att du kan anpassa innehållet till områden av specifikt intresse med ditt val av valfria moduler. Detta program är idealiskt för de som vill förlänga sina studier ytterligare och utforska vissa ämnen djupare, och det kan också användas som en väg till doktorandforskning.

Music MA: Open Pathway with Performance

Musik som disciplin är mer varierande än någonsin, och musiker och forskare i det 21: a århundradet måste vara beredda att navigera bland många strömmar av övning och forskning. MA Music Open Pathway erbjuder dig möjlighet att kartlägga din egen rutt inom denna spännande värld. I samråd med programmötet kommer du att designa en unik kurs, med utgångspunkt i våra omfattande erbjudanden inom musikvetenskap, komposition och prestanda. Moduler utanför disciplinen (t.ex. ett språk) kan också vara tillgängliga om det är relevant för dina individuella sysslor.

Music MA: Open Pathway without Performance

Musik som disciplin är mer varierande än någonsin, och musiker och forskare i det tjugonde århundradet måste vara beredda att navigera bland många strömmar av övning och forskning. MA Music Open Pathway erbjuder dig möjlighet att kartlägga din egen rutt inom denna spännande värld. I samråd med programmötet kommer du att designa en unik kurs, med utgångspunkt i våra omfattande erbjudanden inom musikvetenskap, komposition och prestanda. Moduler utanför disciplinen (t.ex. ett språk) kan också vara tillgängliga om det är relevant för dina individuella sysslor.

Music MA: Performance Pathway

Prestanda utgör kanske vårt snabbast växande och mest spännande satsning, med ambitiösa planer som växer ut från Bramall Music Building, med 16 miljoner kronor, med sin akustiskt orörda Elgar Concert Hall och Dome Rehearsal Room, designad av Birmingham Symphony Hall akustikern Nick Edwards. Vetenskapslärare och tidig musikdirigent Andrew Kirkman sammanfogar Simon Halsey, den berömda körmästaren på CBSO och Berlin Radio Choir, och orkesterdirigent Daniele Rosina samt instrumental och vokal lektioner arrangerad med fakulteten för Birmingham Conservatoire. Du får också möjlighet att utnyttja de tidiga prestationsmöjligheter som Center for Early Music Performance and Research (CEMPR) erbjuder.

Music MA: Performance Practice Pathway

Universitetets Bramall Music Building erbjuder toppmoderna anläggningar för performance, inklusive ett specialbyggt musikalitorium, Elgar Concert Hall. De som vill studera prestandapraxis efter 1800 kommer att dra nytta av tillgången till dessa anläggningar samt periodspecifika resurser. För dem som vill studera musik från mitten och slutet av 1800-talet har vi ett Erard-piano från 1851 som kan användas för framförandet av relevant repertoar; och de med intresse för 1900- och 21-talsmusiken kommer att ha möjlighet att arbeta med avdelningens 'Ensemble in Association', Birmingham Contemporary Music Group.

Music MA: Choral Conducting Pathway

Vårt unika MA-program i Choral Conducting är regisserad av professor Simon Halsey CBE och är i samverkan med staden Birmingham Symphony Orchestra och dess internationellt kända choruses och ledare. Det ger eleverna möjligheter att observera, utföra och sjunga varje vecka.

University of Birmingham är hem till en av de mest levande och spännande musikavdelningarna i världen. Vi är en internationell ledare inom forskning och vårt program belyser de senaste banbrytande utvecklingen inom musikutövning och studier.

Ingångskrav

Vi ber vanligtvis om en bra utbildning (2: 1), eller motsvarande, inom musik eller ett relaterat ämne med en väsentlig musikalisk komponent. Examina i andra ämnen kommer att beaktas där kandidaterna har betydande professionell musikalisk erfarenhet och relevanta kvalifikationer.

Din ansökan bör innehålla ett personligt uttalande på cirka 5 000 tecken. Du bör använda ditt personliga uttalande för att förklara varför du är intresserad av att studera detta program. För att påskynda behandlingen, ange tydligt den Pathway som du ansöker om i första stycket i ditt personliga uttalande.

Alla blivande studenter måste också tillhandahålla auditionsmaterial. Studenter från Storbritannien förväntas pröva personligen, om möjligt. Om du inte kan ordna en audition personligen eller är belägen utomlands, bör du skicka videobevis för att stödja din ansökan. Skicka in två videor - en video i en repetitionsmiljö och en av en ny offentlig uppträdande. Videor ska skickas online via YouTube / YouKu (föredraget alternativ) eller DropBox.

Följ följande riktlinjer för båda videor:

  • Varje video ska vara 10 minuter
  • Kameran ska vara vänd mot dig som en ledare med överkroppen och ansiktsuttryck synliga
  • Du bör visa kontrasterande repertoar från Western Classical Tradition

Om auditionen inte äger rum personligen, bör videoklipp skickas in när du lämnar din ansökan eller laddas upp inom två veckor efter att du lämnade in din ansökan. Om de inte tillhandahålls inom den angivna tidsramen kan din ansökan avslås.

Internationella / EU-studenter

Akademiska krav: Vi accepterar en rad kvalifikationer från olika länder - använd vår praktiska guide nedan för att se vilka kvalifikationer vi accepterar från ditt land.

Krav på engelska: standardspråkkrav gäller för denna kurs - IELTS 6.5 med inte mindre än 6,0 i något band. Om du får ett erbjudande om en studieplats och du inte uppfyller språkkravet, har du möjlighet att anmäla dig till vår engelska för akademiska syften. krav utan att ta en språkkvalifikation igen.

IELTS 6.5 med inte mindre än 6,0 i något band motsvarar:

  • TOEFL: 88 totalt med inte mindre än 21 i läsning, 21 lyssnar, 22 talar och 21 i skrift
  • Pearson Test of English (PTE): Academic 59 i alla fyra färdigheterna
  • Cambridge English (tentor tagna från 2015): Avancerat - Minsta totala poäng på 176, med inte mindre än 169 i någon komponent
Senast uppdaterad Aug 2020

Om skolan

Our College of Arts and Law Graduate School is a vibrant international community of over 1500 postgraduate students. We benefit from excellent research resources and a supportive environment that allo ... Läs mer

Our College of Arts and Law Graduate School is a vibrant international community of over 1500 postgraduate students. We benefit from excellent research resources and a supportive environment that allows your research to flourish. Located in the Arts building at the main Edgbaston campus, our team of academic and operational staff are on hand to offer support and advice whenever you need it. Läs mindre