MA i regissera och producera vetenskap och naturhistoria

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

En unik kurs, den enda i sitt slag i Storbritannien, utformad för att snabbt spåra dig in i branschen.

Ny teknik och ett större antal olika format utmanar de traditionella gränserna för Science and Natural History Programming och driver större efterfrågan på publiken. Brittiska produktionsföretag står i spetsen för ledande innovationer i format och avancerade innehåll, med växande möjligheter att arbeta med nordamerikanska och internationella programföretag.

Viktiga skäl att ansöka:
 • Exklusivt stipendium tillgängligt för denna kurs med RSPB och andra partners. *
 • Kursen innehåller masterclasses från ledande utövare inom industrin, bland annat från den världsberömda BBC NHU
 • Studenterna kommer att få de färdigheter och expertis som behövs för att styra vetenskap, naturhistoria och djurlivsproduktioner och kunskapen för att producera hela utställningen.
 • Kursen ger studenterna möjlighet att skapa idéer och format för vetenskap och naturhistoria.
 • Få förtroendet och know-howen för att pitcha dessa idéer till commissioning redaktörer.
 • Graduate med en lysande lista över branschkontakter och relevanta färdigheter för att bygga en hållbar karriär som Producent / Direktör.
 • Arbetslivserfarenhet hos Storbritanniens största djurproduktionsföretag.

"En ny MA utformad för att ta med på nästa generation av naturhistoriska programmakare" BBC Wildlife

"Du är framtiden. Det är upp till dig att förändra saker om hur du ser på naturen, med format som jag inte har drömt om. " Sir David Attenborough, NFTS Masterclass 2017 (Bild: Sir David Attenborough med naturvetenskapliga studenter)

Vi välkomnar EU / EEA-studenter. De som accepteras på kursen som börjar 2018 och 2019 kommer att få sina avgifter garanterade i brittiska kursen för båda år av kursen. Postgraduate studenter kan ansöka om ett lån för att hjälpa till med sina studier via Student Loans Company Loans. Ett lån på 10 609 kronor är tillgängligt för att bidra till kurs och levnadskostnader. Postgraduate Loan är endast öppet för EU / EEA och brittiska studenter som normalt bor i England. Det är för närvarande inte tillgängligt för skotska, walisiska eller nordirländska studenter. Ta reda på mer här .

ANSÖKNINGSDATLINJE: 21 NOVEMBER 2019

Ingångskrav

Om du är livlig och fantasifull, är detta kursen för dig! Sökande måste kunna visa sin passion, engagemang och talang för att utveckla en karriär inom TV.

Typiskt kommer sökandena att ha ett visat intresse för naturvetenskap och naturhistoria, vilket typiskt kan innebära en bakgrund i fysik, kemi, kombinerad naturvetenskap, zoologi, biologi, psykologi, matematik etc.

Applicera med

 • Ett kort förslag till ett naturvetenskapligt tv-program (en sida av A4)
 • Valfritt: En digital portfölj som innehåller prover av ditt arbete som specificerar din exakta roll i varje.
  Det här arbetet behöver inte ligga inom området naturvetenskap och naturhistoria, eftersom vissa sökande kanske inte har en film eller annan programbakgrund.
HUR MAN ANSÖKER

Du kan ansöka direkt till oss på NFTS genom att klicka på länken nedan:

 • Ansök om riktning
 • Du kan ansöka online, eller ladda ner ett orddokument i ansökningsformuläret för att skicka via e-post

När du väljer din kurs, se till att du har läst inmatningskrav och detaljer om de stödmaterial som ska åtfölja din ansökan.

TIDAR DIN ANVÄNDNING

Vi är glada att få ansökningar 24/7 och 365 dagar om året fram till deadline.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The National Film School (as it was first named) opened in 1971, the culmination of a major effort by the Industry and government to create an institution to educate and train talent for the British F ... Läs mer

The National Film School (as it was first named) opened in 1971, the culmination of a major effort by the Industry and government to create an institution to educate and train talent for the British Film Industry. Läs mindre