MASTERSTUDIES.SE

Jämför 2 MA-program i Dokumentärstudier

Många stora universitet erbjuder en Master of Arts-grad som en fortsättning på en individs utbildning i konster efter att personen har fått en kandidatexamen. Denna doktorsexamen hjälper studenten att få en bättre förståelse för ämnet och nå högre karriärmål.

Vad är en MA i dokumentärstudier? Genom att tjäna denna examen kan en elev bli beredd att skapa journalformat på lång form online, i video och på radion. Ett program som leder till en sådan grad kan undervisa studentens tekniska, affärs och kreativa färdigheter han eller hon behöver för att lyckas med dokumentär berättande. Från att komma fram till konceptet för att pitching det till producenter, och från forskning till redigering, kan studier i dokumentärfilm förbereda studenten för att berätta en sannfärdig och övertygande historia.

Kandidater med en MA i dokumentarstudier odlar utmärkt forskning och medieproduktion färdigheter som kan tjäna dem bra inom många karriärområden. De kan också lära sig journalistikens insatser och lämna programmet med en grundlig förståelse för medielandskapet.

Som med många grader kan den exakta kostnaden för en MA i dokumentärstudier variera. Faktorer som kan leda till att priset varierar är den skola en student väljer, det land där skolan är belägen, programmets längd och mer.

Personer med en MA i dokumentärstudier har spännande karriärmöjligheter. Kandidater kan fortsätta att bli journalister som täcker världens mest pressande frågor. De kan ta positioner som reportrar eller forskare för tv-nyheter, radio, podcaster, nätbutiker eller traditionella tidningar. Kandidater kan också gå vidare till frilans karriärer. Dessa frilansdokumentärer kan göra egna filmer, arbeta för flera nyhetsorganisationer i taget, eller till och med skapa egna podcaster.

Potentiella studenter kan hitta skolor som erbjuder denna grad online eller i fysiska klassrum runt om i världen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

 

2 Resultat i Dokumentärstudier Filter

MA Wildlife Documentary Production

University of Salford
Campusstudier Heltid 1 år September 2019 Storbritannien Manchester

På den här kursen kommer du att lära dig de forsknings-, manuskript- och produktionskunskaper som du behöver för att producera polerade, professionella wildlife-dokumentärer.

MA in Documentary & Factual

MetFilm School Berlin
Campusstudier Heltid 1 år Oktober 2019 Tyskland Berlin

Looking to build your future in the screen industries? Met Film School is the perfect place to turn your passion into practice. Working closely with leading industry professionals, we offer you a career-focused, cutting edge, practical learning experience. This MA course focuses on the creative, technical and industry skills you need to develop documentaries and factual programming across the contemporary media landscape. We will teach you how to film reality from a variety of perspectives, understanding and sometimes challenging traditional interpretations of the documentary and its delivery.