Keystone logo

95 Masterexamen (MA) Program i Ekonomi 2024

Filter

Filter

  • Masterexamen (MA)
  • Studier i ekonomi
  • Ekonomi
Studiefält
  • Studier i ekonomi (95)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Masterexamen (MA) Program i Ekonomi

Master of Arts (MA) grad är nästa nivå av utbildning efter att ha fullgjort en kandidatexamen. De möjliggör fortsatt studier av ett ämne som överförs från grundnivå eller utforskning av andra yrkesmässiga eller akademiska intressen.

Vad är en MA i ekonomi? Examensprogrammet utbildar deltagarna i grunden för ekonomisk analys. Kursen kan innefatta ekonometri, mikroekonomi, makroekonomi och dataanalys. Det är vanligtvis betoning på matematik, särskilt kalkyl, linjär algebra och sannolikhet samt statistik. Valfria ämnen kan erbjudas att uträtta utbildningserfarandet och kan innebära internationell handel och ekonomi, lag, arbete, spelteori och ekonomi för många branscher.

Eleverna av detta examen lär sig främst hur man använder ekonomiska analysverktyg som behövs för att studera frågor och politik. De utvecklar också starka forskningsfärdigheter såväl som analytiska förmågor genom rigorösa studier inom ekonomisk teori.

Kostnaderna för en MA i ekonomi program varierar mycket, beroende på vilken typ av utbildningsinstitution du väljer, landet det är i och den tid som krävs för programmets slutförande. Förvänta dig att spendera mellan ett till tre år för att slutföra dina studier. Forskningsskolor som intresserar dig och kontaktar dem för mer information.

Avslutande av MA i ekonomi kan leda till en karriär som ekonom i antingen den privata eller offentliga sektorn. Några möjliga tidiga karriärpositioner är revisor, chef, programansvarig, rådgivare, samordnare, partnerskapsrådgivare och konsult. Regeringens roller kan sträcka sig från inspektör, minister och ingenjör till programchef, ambassadör och avdelningschef. Ledande befattningar i affärer från direktör till verkställande direktör är vanliga, medan den akademiska världen har professorer, akademiska dekaner och avdelningar.

MA i ekonomi är tillgänglig på universitets campus runt om i världen och online. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.