MASTERSTUDIES.SE

Jämför 9 MA-program i Filmskapande

Medan en Bachelor of Arts ger en grundutbildning, tillåter en Master of Arts studenten att fördjupa sin eller hennes förståelse för konst, kultur och andra intressanta områden. En MA kan också öppna nya karriärvägar eller förbereda studenten för doktorandprogram.

Vad är en MA i filmskapande? En sådan grad kan ge studenterna de verktyg de behöver för att skapa filmer och tv som underhåller publiken. Studenterna kan bestämma sig för att specialisera särskilt filmskapande färdigheter som screenwriting, styrning, produktion, efterproduktion och filmografi. Var och en av dessa specialiseringar kan ställa upp en student för en särskild karriärväg i film- och tv-produktion.

Kandidater som får en MA i filmskapande kan komma bort från sina program med många färdigheter, inklusive ett fast grepp om kreativ berättande och grundlig teknisk kunskap. Studenter kan också få förståelse för affärsmetoder, vilket kan vara värdefullt i en rad olika karriärer.

Kostnaden för en magisterexamen i filmskapningsändringar baseras på studentens hemvist, universitetet i fråga och andra faktorer. Online och personliga grader kan ha olika kursnivåer, även om de är på samma skola.

Den specialisering som studenten väljer ofta leder individens karriärväg. Till exempel, om en student får en MA i filmskapande med en koncentration i regi kommer den personen att vara redo att ta en karriär som direktör för filmer, tv, reklamfilmer, musikvideor och mycket mer. På samma sätt är en student som fokuserar på screenwriting i filmframställning bättre rustad att bli manusförfattare eller tv-showrunner. Postproduction akademiker kan bli redaktörer, som behövs på allt från filmproduktion till reality-tv.

Skolor över hela världen erbjuder masterprogram i filmskapande där eleverna kan lära sig att skapa tvingande filmer. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

9 Resultat i Filmskapande Filter

MA in Documentary & Factual

MetFilm School Berlin
Campusstudier Heltid 1 år Oktober 2019 Tyskland Berlin

Looking to build your future in the screen industries? Met Film School is the perfect place to turn your passion into practice. Working closely with leading industry professionals, we offer you a career-focused, cutting edge, practical learning experience. This MA course focuses on the creative, technical and industry skills you need to develop documentaries and factual programming across the contemporary media landscape. We will teach you how to film reality from a variety of perspectives, understanding and sometimes challenging traditional interpretations of the documentary and its delivery.

Master of Fine Arts i digital film

University of Central Arkansas
Campusstudier Heltid 3 år September 2019 Amerikas förenta stater Conway

The Master of Fine Arts i Digital Filmskapande är en treårig, 60 kredit timme terminal examen. Efter avslutad UD programmet kommer utexaminerade vara fullt kvalificerad att undervisa på universitetsnivå eller tävla i den ständigt föränderliga landskapet i filmindustrin. Programmet betonar produktion färdigheter genom både en rad produktions seminarier och examensarbetet. Dessutom är studenter som krävs för att ta kurser i att skriva, historia och teori för att skapa en mer väl avrundad utbildning. Studenterna förväntas att anmäla heltid och ta nio poäng per termin. Studenter komplett två års heltidskurs arbete. I sin tredje året, eleverna skriva, direkt, producera och redigera en avhandling film (ca 30 minuter).

Ma filmskapande och den kreativa ekonomin

Kingston University London
Campusstudier Heltid Deltid 1 - 2 år September 2019 Storbritannien Kingston upon Thames + 1 fler

Film Making & kreativ ekonomi MA är en intensiv, samverkande masterkurs som kombinerar kreativitet filmskapande med det praktiska affärskunnande för att få dina idéer från marken.

Ma filmskapande - kinematografi

MetFilm School London
Campusstudier Heltid 1 år Mars 2020 Storbritannien London Rugby Warwick + 2 fler

MA Cinematography-kursen bygger viktiga och praktiska färdigheter för att förbereda dig för en roll som Cinematographer / Director of Photography (DOP).

MA i filmskapande

University of Bradford
Campusstudier Heltid 1 år September 2019 Storbritannien Bradford

MA Filmmaking programmet kommer att engagera dig i produktionen av avancerade digitala filmprodukter. Du kommer att studera moduler i produktion och teknik för videografi (skytte, redigering, efterproduktion), tillsammans med specialmoduler inom filmindustrin, musikvideoproduktion och filmhistoria och sammanhang. Denna MA i filmskapning kommer att göra det möjligt för dig att producera filmprojekt som kommer att vara tekniskt effektiva samtidigt som du är stark på innehållet.

MA Filmmaking

Leeds Beckett University
Campusstudier Heltid 18 månader September 2019 Storbritannien Leeds

Fördjupa dig i praktisk filmframställning och verkliga produktionsbudgetar på den här praktiska kursen. Kreativitet och samarbete kommer att vara kärnan i ditt lärande, som kommer att äga rum vid universitetets nordliga filmskola, vilket ger dig tillgång till utrustning och anläggningar på industristandard.

MA i Funktionsfilmmaking

Bath Spa University
Campusstudier Heltid Deltid 1 - 2 år September 2019 Storbritannien Bath + 1 fler

Den här filmproduktionskursen ger dig en branschfokuserad utbildning inom affärsverksamhet och övning av modern, låg budgetfilmsproduktion.

Ma i filmproduktion

University of Gloucestershire
Campusstudier Heltid Deltid 1 - 2 terminer September 2019 Storbritannien Cheltenham + 1 fler

Studenternas praktiska och teoretiska förståelse för filmskapande kommer att avanceras av lärare som arbetar som professionella filmskapare. Studenterna får tillgång till branschstandardutrustning, en professionell filmstudio på campus, personliga redigeringspaket med professionell postproduktionsprogramvara och sessioner med externa yrkesverksamma inom branschen.

MA Filmmaking

The London Film School
Campusstudier Heltid 2 år Januari 2020 Storbritannien London

Träna på alla områden, i en arbetsstudio, med studenter från över 30 länder. Inträde i januari, maj och september.