Filter
Filosofie magister
Nederländerna Studietyp: Alla Tempo: Alla

Se alla MA-program i Filmvetenskap i Nederländerna 2019

Masters grader är mer mångsidig än forskarstuderande kvalifikationer och har ett brett utbud av professionella och akademiska program. Enligt US Department of Education, tre typer av masterprogram finns forskning, professionell, och terminal. De mest populära magisterexamen typer är Master of Arts (MA) och Master of Science (MS) i en blandning av ämnesområden.

Filmvetenskap innebär utforskandet av hur film skrivs, utvecklas, filmas och produceras, samt analys av filmbudskap och teman. Detta är ett utmärkt ämne för studenter som är intresserade av film och underhållningsindustrin.

De människor, språk och kultur i Nederländerna kallas "Dutch ". Ett modernt europeiskt land idag, konserverade Nederländerna dess starkt internationell prägel och är känd för sin liberala mentalitet. Nederländerna har många universitet. Landet har nyligen konverterat sina egna titlar i bachelor / master-systemet.Det finns två typer av universitet: Academic (mer inriktad på teoretisk kunskap, alias "Universiteit ") eller yrkeshögskola (fokusera mer på praktisk kunskap, alias "Hogeschool ")

De mest populära masterprogrammen i humaniora i Filmvetenskap i Nederländerna 2019

Läs mer Läs mindre

2 Results in Filmvetenskap, Nederländerna

University of Amsterdam

Det ettåriga magisterprogrammet i filmstudier närmar sig studien av film som ett mångfacetterat fenomen och tränar eleverna för att kritiskt och effektivt engagera sig i ... [+]

Det ettåriga masterprogrammet i filmstudier närmar sig studien av film som ett mångfacetterat fenomen och tränar eleverna kritiskt och effektivt engagerar sig i viktiga förändringar i film- och biokultur.

Från celluloid till digital

Magisterstudiet i filmstudier vid University of Amsterdam är ett unikt ettårigt program som erbjuder ett teoretiskt noggrant engagemang med filmstudier och visuell kultur. Programmet närmar sig studien av film som ett mångfacetterat fenomen, en som spelar en vital och ständigt föränderlig roll i modern digital mediekultur. Filmstudier ligger inom den internationellt rankade institutionen för medievetenskap vid University of Amsterdam , som samlar kända forskare från en rad olika media och teoretiska perspektiv.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Amsterdam

Halvårs-Dual Master-programmet för bevarande och presentation av den rörliga bilden inbjuder eleverna att kritiskt engagera sig med nuvarande metoder för att samla in och ... [+]

Halvårs-Dual Master-programmet för bevarande och presentation av den rörliga bilden inbjuder eleverna att kritiskt engagera sig med nuvarande metoder för att samla in och välja, behålla och återställa och göra tillgängliga rörliga bilder och ljud.

Ephemeral kulturarv

Flyttande bilder och ljud är en del av vårt mest kära kulturarv. De fångar tid och plats och ger form till minne och historia. De är också flyktiga: de utvecklas i tid och påverkas av tiden. Miljöfaktorer, materialnedbrytning och alltmer teknologisk förföljelse hotar de bärare som de hålls på och därmed hotar deras tillgänglighet.

I den professionella magisterprogrammet i arvsstudier: Bevarande och presentation av den rörliga bilden betraktar vi hur vi kan hantera sådana hot. Hur kan vi bevara audiovisuella material för kommande generationer? Hur kan vi presentera dem, oavsett om det är en källa till information, underhållning eller estetisk njutning, och huruvida vi ska breda publiken eller specialisterna?... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
18 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska