61 Masterexamen (MA) Program i Hållbarhetsstudier 2024

Masterexamen (MA) Program i Hållbarhetsstudier 2024Filter
    • Berlin, Tyskland

    Heltid

    4 terminer

    På Campus

    Engelsk

    Vill du skapa vad världen verkligen behöver? Med Master i social design kan du bli designer för ekosocial förändring och lära dig att utveckla innovativa designidéer för vår tids sociala utmaningar.

    • Rovaniemi, Finland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Masterprogrammet Arctic Art and Design har utvecklats för att svara på den kreativa yrkesrollens förändrade roll i samhället. Programmet finansieras av Europeiska socialfonden (ESF) och Centrum för ekonomisk utveckling, transporter och miljö.

    • Tallinn, Estland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Technology Governance and Sustainability är ett masterprogram som är lika framtidsorienterat som det är tvärvetenskapligt: från alternativa perspektiv på ekonomi och utveckling, teknik och innovation, till hållbarhet, styrning och offentlig politik, där alla viktiga komponenter i en hållbar socioekonomisk framtid är målmedvetet kopplade till varandra.

    • Venice, Italien

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Detta ekonomi- och finansprogram utbildar experter med rik kunskap om de kvantitativa metoderna för teoretisk och empirisk analys. Detta ekonomi- och finansprogram erbjuder olika läroplaner för att vässa dina ekonomiska och finansiella kunskaper: den kvantitativa ekonomiläroplanen som helt undervisas på engelska, låter dig studera utomlands med Erasmus Mundus-programmet, medan den andra läroplanen (en på italienska och en på engelska) fokuserar på finanssektorn, förbereder dig för att starta en karriär på finansmarknaderna, inom huvudområdena bank-, finans- och försäkringsförvaltning (till exempel lån, finans, statskassor, värdepapper, organisation, planering och interna kontroller) eller inom förvaltning av finansiella investeringar.

    • London, Storbritannien

    Heltid, Deltid

    1 år

    På Campus

    Engelsk

    Utforska framtiden för landskap, miljöer och ekosystem.

    • Groningen, Nederländerna

    Heltid

    12 månader

    På Campus

    Engelsk, Holländska

    MA i FN-/Sustainable Societies: Past, Nutid och Future at the University of Groningen lär dig att använda historisk kunskap och metoder för att ta itu med samtida utveckling angående (a) samhällets hållbarhet, vilket gör dig till en expert på detta område. Spåret är unikt i sitt fokus på att lära historiker att förstå samhällsutmaningar och att bidra till relaterade offentliga debatter ur ett historiskt perspektiv.

    • Aarhus, Danmark

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    • Hamburg, Tyskland

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    M.Sc. i Innovation, Business and Sustainability (MIBAS) vid Universität Hamburg är ett unikt internationellt masterprogram som förbereder dig för att bli ledare inom hållbart och ansvarsfullt företagande. Under två år spänner programmet över de miljömässiga, sociala och politiska aspekterna av samhället och näringslivet idag, vilket ger en startplatta för en karriär i framkanten av innovativa och hållbara företag – eller i akademin.

    • Ciudad Colón, Costa Rica

    Heltid

    11 månader

    Blandad, På Campus

    Engelsk

    Master of Arts Degree in Responsible Management and Sustainable Economic Development (RMSED) betonar de ekonomiska och förvaltningsmässiga perspektiven för fred samtidigt som man fokuserar på begreppen hållbarhet och ansvar. Dess skapelse baserades på tron att för att bättre kunna bidra till främjandet av hållbar fred är det absolut nödvändigt att utforska vilken roll ekonomin spelar i världen idag och dess inverkan på vår miljö och vårt samhälles välbefinnande. Frågor om fattigdom på landsbygden och i städerna, växande ojämlikheter och skillnader, miljöförstöring, finansiella kriser och globalisering utmanar politisk-ekonomisk stabilitet och social sammanhållning i alla samhällen. Det moderna samhället står inför den växande utmaningen hållbarhet; hitta lösningar som kommer att upprätthålla och skydda sociala system för framtida generationer. Studenter från RMSED-programmet kommer att bli ansvarsfulla chefer med stark betoning på hållbarhet som kommer att kunna arbeta inom företagssektorn, offentlig sektor eller social sektor, både i industriländer och utvecklingsländer.

    • Berlin, Tyskland

    Heltid

    3 terminer

    På Campus

    Engelsk

  • Deltid

    2 år

    Blandad

    Engelsk

    Lär dig hur du utformar innovativa lösningar för dagens komplicerade problem. Under de senaste årtiondena har ekonomisk ojämlikhet och miljöförstörelse blivit allt mer uttalad. Lär dig hur dagens system har lett till dagens växande ojämlikhet, fattigdom och ohållbar användning av naturresurser och upptäcker innovativa lösningar som utvecklas över hela världen. Du får också färdigheter för att skapa förändringar för att hjälpa samhällen och ekologierna att trivas.

    • Washington, Amerikas förenta stater

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    Stigande hav. Koldioxidintensiva ekonomier och klimatmigranter. Miljörasism. Vattengrepp och jorderosion. Arters utdöende och global förgiftning. Global Environmental Politics MA-programmet ger perspektiv och färdigheter för en karriär som engagerar några av vår tids viktigaste och mest komplexa frågor. Vi tror att en hälsosam miljö krävs för att människor ska blomstra och att miljöskyddsarbetet kräver kunniga, engagerade och strategiska förändringsagenter. Globala miljöutmaningar är akuta och sammankopplade. Vi förbereder våra elever med en flexibel och rigorös läroplan som kombinerar bredd med förmågan att dyka djupt in i egendesignade koncentrationer. Vårt mål är att ge våra elever möjlighet att översätta sina passioner för rättvisa, ekologiskt välbefinnande och humant styre till en livstid av meningsfullt arbete. Om detta låter som du, ansök om att gå med i vår gemenskap av forskare och doktorander i Washington, DC, hemmet för kraftfulla hävstångspunkter för miljömässiga och sociala förändringar.

    • Victoria, Kanada

    Deltid

    2 år

    Blandad

    Engelsk

    Denna dynamiska tvååriga tvärvetenskapliga examen ägnar sig åt att utbilda både befintliga och blivande katastrof- och beredskapspersonal. I det här programmet lär du dig hur du stöder samhällen i riskzonen och hur de kan öka motståndskraften mot de olika faror de kan möta, både nu och i framtiden

    • Milan, Italien

    Heltid

    2 år

    På Campus

    Engelsk

    • Berlin, Tyskland

    Heltid

    18 månader

    På Campus

    Engelsk, Tysk

    Utveckla hållbara designstrategier och förvaltningsmetoder i de kreativa branscherna - Mastersprogrammet för hållbarhet inom mode och kreativa industrier syftar till att utbilda ”förändringsagenter” som kan göra omfattande förändringar i de kreativa branscherna med en integrerad, hållbarhetsinriktad strategi.