Masterexamen i humaniora (MA) i Livsmedelsvetenskap Europa

Se alla MA-program i Livsmedelsvetenskap Europa 2018/2019

Livsmedelsvetenskap

En masterexamen i humaniora eller en MA är en examen som man vanligen tar efter att ha slutfört ett studieprogram inom konst, humaniora, samhällsvetenskap eller liknande ämnen. Dessa program brukar ta ett till två år.

Det finns mer än fyra tusen organisationer för högre utbildning i Europa, från ledande forskningsinstitutioner till små, undervisnings-fokuserade universitet. Europa självt är inte så mycket annorlunda än andra kontinenter, som sträcker sig från polcirkeln till Afrikas kust.

Se alla masterstudier i Livsmedelsvetenskap Europa 2018/2019

Läs Mer

Magisterexamen i matstudier

The American University of Rome
Campusstudier Heltid 15 månader September 2019 Italien Rome

MA i Food Studies är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att ge kunskaper och färdigheter om den nuvarande situationen och utvecklingen kring hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion, mer allmänt om hur vi påverkar jordens resurser med våra livsmedelsval. Det kommer att inriktas på internationella aspekter, men också på hur den tillhörande politik och regelverk är inramade och genomförs på regional, nationell och regional nivå av offentliga och ideella sektorn samt inom livsmedelsindustrin. [+]

MA i Food Studies är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att ge kunskaper och färdigheter om den nuvarande situationen och utvecklingen kring hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion, mer allmänt om hur vi påverkar jordens resurser med våra livsmedelsval. Det kommer att inriktas på internationella aspekter, men också på hur den tillhörande politik och regelverk är inramade och genomförs på regional, nationell och regional nivå av offentliga och ideella sektorn samt inom livsmedelsindustrin.

Programmet ger studenterna möjlighet att fokusera på en mer professionell baserad väg, enligt deras karriärmål, eller ett forskningsbaserat väg om de vill bedriva forskning på Ph.D. nivå.... [-]