MASTERSTUDIES

Jämför 3 MA-program i Ljudteknik

Många individer har som mål att tjäna en Master of Arts (MA). Betraktad som en steg till bättre karriär eller doktorandprogram, tar magisterexamen typiskt mellan ett och tre år att slutföra. Förutom kurser ska de flesta eleverna skriva en avhandling eller annan typ av forskningspapper före examen.

Vad är en MA i ljudteknik? Studenter som visar intresse för både konst och musikvetenskap driver ofta denna examen. Kärnkurser börjar med avancerad inspelning, ljudteknik, digital ljudanalys och kritiskt lyssnande. Personer kan då välja att fokusera på musikinspelning och produktion och lära sig om specialiseringar som avancerade begrepp inom ljudblandning, eller de kan fokusera på datormusik och lära sig om avancerad ljudsynthes, bland annat kurser. Många högskolor kräver att varje elev ska slutföra ett valfritt till exempel praktik eller självständigt studieprojekt.

Studenter som går in i ljudteknik forskarutbildning inte bara vet om grunderna i ljudkort och ljudkontroll men också lär sig om akustisk teknik, digital ljudanvändning och hur man använder mikrofoner korrekt. Förutom denna typ av specificerad ljudkunskap är kritiskt tänkande och aktivt lyssnande viktiga färdigheter som kan vara användbara både in och ut ur jobbet.

Ett ljudteknikprogram kommer sannolikt att kosta mer ju längre det är. Utöver programlängden är skolan och dess plats viktiga faktorer eftersom utbildningspriset varierar från land till land och från skolan till skolan.

Ljudet är överallt, vilket innebär att en person som erhåller en examen i ljudteknik har ett brett utbud av karriärmöjligheter. Vissa akademiker kan välja att stanna i musikbranschen, med hjälp av sina färdigheter att blanda och producera musik. Andra kan fortsätta att hjälpa till med film eller tv-produktion eller liveshows. Fortfarande kan andra arbeta på ljudet för videospel. Från radio till filmljudseffekter har en ljudingenjör alternativ i privata, offentliga och ideella sektorer.

Många elever väljer att lära sig online på grund av möjligheten att skapa ett flexibelt schema. Andra föredrar att lära sig i en fysisk högskola eller ett universitet. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

3 Resultat i Ljudteknik Filter

MA i ljud och bildteknik

University of Tartu
MA
<
Heltid
<
4 terminer
Engelska
Campusstudier

Ljud- och bildteknikprogrammet ger dig möjlighet att studera två av de mest engagerande och snabbt utvecklade fälten inom konst och kultur. Du väljer antingen ljud- eller bild ...

Läs mer

Master of Arts i New Media - Ljud i nya medier

Aalto University
MA
Sep 2021
<
Heltid
<
2 år
04 Jan 2021
Engelska
Campusstudier

Brinner du för att upptäcka och bredda ljuddesignens omfattning i den digitala eran? Välkommen att studera ljud i New Media Major Subject. Utbildningen är projektinriktad och ...

Läs mer

MA i ljudproduktion

University of Westminster
MA
<
Heltid
Engelska
Campusstudier

Denna väletablerade mästare är världsledande kurs inom ljudproduktion, högt respekterad både nationellt och internationellt. Det är ackrediterat av de ledande branschorganen, ...

Läs mer