MASTERSTUDIES

Jämför MA-program i Materialvetenskap

En Master of Arts är en högskoleexamen som vanligen följer en kandidatexamen och är ofta en förutsättning för doktorandprogram. För många studenter och yrkesverksamma är detta en otrolig prestation, eftersom den indikerar en nivå av kompetens och erfarenhet inom ett visst område. I många fall följer nya och bättre karriärmöjligheter slutförandet av en magisterexamen.

Vad är en MA i materialvetenskap? Huvudfokuset på dessa program är att utveckla syntetiska och biologiska polymerer, metaller och keramik. Många institutioner använder ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att införliva kunskaper om textilvetenskap, materialteknik och relevant bearbetningsteknik. Studenterna får chansen att välja bland kurser som fibervetenskap, textil kemi, materialfysik och klädtillverkning. I vissa program är modedesign och praktisk problemlösning också viktiga komponenter i undervisningen.

Professionals och forskare väljer att slutföra en MA i Materials Science för att få en konkurrensfördel på arbetsmarknaden och för att få en djup förståelse för sin bransch. Med den kunskap de utvecklar i skolan, finner studenterna att de är mer beredda att klättra upp i företagets stege.

Den totala utgiften för en MA varierar beroende på institutionen. Framtida studenter bör ta hänsyn till den finansiella aspekten som de forskar program. Individer kan ofta skära kostnader med online-instruktion eller snabba kurser.

Med en MA i materialvetenskap kan akademiker arbeta som materialingenjörer inom textilindustrin. I den venen kan de också bli produkt- och processutvecklingsspecialister eller chefer. Några tidigare studenter hittar arbete som metallurger eller forskare som specialiserat sig på utvinning och bearbetning av olika metaller. Dessutom positionerar vissa akademiker sig för ett framgångsrikt företagandeföretag.

Online kurser är ett relativt nytt sätt att lära sig, men det är effektivt för många studenter. Det finns också många kurser av studier tillgängliga över hela världen. För att lära dig mer, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

 

1 Resultat i Materialvetenskap Filter

FIBERS & MATERIAL STUDIES MFA

Temple University Tyler School of Art and Architecture
MA
Sep 2021
Engelska

Tylers Fibers & Material Studies-program omfattar ett djärvt, tvärvetenskapligt synsätt på en av världens äldsta och mest tillgängliga traditioner: att arbeta med fibrer. ...

Läs mer