MA-program i Pedagogik i Sverige

Se alla MA-program i Pedagogik i Sverige 2018/2019

Pedagogik

En MA är en masterexamen som utfärdas till studenter som har avslutat ett studieprogram inom humaniora eller konst, t.ex. i historia, kommunikation, filosofi, teologi eller engelska. För att ta en masterexamen i humaniora krävs vanligtvis kurser, forskning och skriftliga tentor.

De som ser pedagogik och utbildning som sin framtida karriär studerar på program för blivande pedagoger. Lyckligtvis finns det ett brett utbud av kurser som är avsedda för studenter som vill komplettera eventuell lärarbehörighet. Dessa kurser erbjuds vid olika lärosäten över hela världen.

Sverige, officiellt Konungariket Sverige, är ett skandinaviskt land i norra Europa. Sverige gränsar Norge och Finland, och är ansluten till Danmark med en bro-tunnel över Öresund. Sverige är en utvecklad postindustriellt samhälle med en avancerad välfärdsstat. Levnadsstandarden och livslängd rankas bland de högsta i världen.

De mest populära masterprogrammen i humaniora i Pedagogik i Sverige 2018/2019

Läs Mer

Mfa i kritiska och pedagogiska studier

Lund University
Campusstudier Heltid September 2019 Sverige Lund

Detta masterprogram syftar till att uppmuntra tillämpat tänkande inom konstnärsområdet: undersöka hur vi kan producera och diskutera konst och hur pedagogiska strategier kan ses som konstnärliga modeller inom konstpraxis och undervisning är centrala ämnen. [+]

Programöversikt

Kritiska och pedagogiska studier är ett internationellt forskarutbildningsprogram som leder till en magisterexamen, som arbetar över gränserna mellan konstteori, praktik och pedagogik. Det samlar doktorander med en BFA och studenter som tidigare har genomfört en studiobaserad MFA. Programmet syftar till att uppmuntra tillämpat tänkande inom konstnärsområdet, undersöka hur vi både kan producera och diskutera konst, samt undersöka hur pedagogiska strategier kan ses som konstnärliga modeller i konstpraxis och som undervisning.

Detta är ett banbrytande program som syftar till att undersöka på vilka sätt kritisk teori och pedagogik informera konstnärliga praktiken. Teori kommer att ses som en praktik, och praxis kommer att teoretiserade. Centrala frågor och diskussionsämnen är pedagogiska strategier såsom konstnärer undervisa konstnärer och konstnärens roll i att förmedla till en publik, i kombination med kritiskt tänkande på konstnärlig produktion, med en öppenhet för att lära och experimentera. Läroplanen är i ständig utveckling och är väl lämpad för konstnärer som arbetar från en hybrid eller utökad praxis. Eleverna och programansvariga arbetar tillsammans för att forma programstrukturen genom gruppdialog och kritisk granskning av innehållet, eftersom det passar deltagarnas intresseområden, samtidigt som man svarar på aktuella ämnen av dagen. Detta sker normalt i form av intensiva seminarier och workshops ledda av besökande föreläsare, professorerna på Malmö konstakademi och lärare av kritiska och pedagogiska studier. Däremot har tidigare deltagare föreslagit en egen självorganiserad kurs och har positivt påverkat programstrukturen inifrån. Vårt fokus ligger på hur konstnärer diskutera, producera, utbilda och kommunicera, så vi siktar på att uppmuntra studenter att vara kritisk mot... [-]


Ma i vuxenutbildning och globala förändringar

Linköping University
Online Deltid 2 år September 2018 Sverige Linköping

Regeringar över hela världen uppmanar medborgarna att träna och utbilda sig för att förbli konkurrenskraftiga i den globala ekonomin. Förespråkarna för detta argument hävdar att regionala eller lokala handelsordningen inte längre lönsamt i en värld där bind teknik kan påverka resurser och köpkraft med ett enkelt musklick. [+]

Regeringar över hela världen uppmanar medborgarna att träna och utbilda sig för att förbli konkurrenskraftiga i den globala ekonomin.

Förespråkarna för detta argument hävdar att regionala eller lokala handelsordningen inte längre lönsamt i en värld där bind teknik kan påverka resurser och köpkraft med ett enkelt musklick. Men kritiska diskurser om globaliseringen kräver förmåga att lära sig i situationer som spänner över stora kulturella och geografiska klyftor. Dessutom arbetar globalt efterlyser "flyt" i flera kulturer.

Programbeskrivning

Fyra universitet - ett program Programmet är utformat som ett unikt samarbete mellan fyra universitet på fyra olika kontinenter:... [-]