close

Filter

Visa resultat

Jämför MA-program i Rättsvetenskap

En Master of Arts (MA) är en doktorsexamen som vanligtvis innehåller en del studie av humaniora. Det ges vanligtvis efter en till två års kurs. Vissa studenter vill engagera sig i studier av lagen, men planerar inte att bli advokater. Vad är en MA i rättsvetenskap? Denna grad innehåller vanligtvis samma grundstudier som tagits av dem som studerar för att bli advokater men blir mer flexib… Läs mer

En Master of Arts (MA) är en doktorsexamen som vanligtvis innehåller en del studie av humaniora. Det ges vanligtvis efter en till två års kurs.

Vissa studenter vill engagera sig i studier av lagen, men planerar inte att bli advokater. Vad är en MA i rättsvetenskap? Denna grad innehåller vanligtvis samma grundstudier som tagits av dem som studerar för att bli advokater men blir mer flexibla efter det första året. I vissa fall kan eleverna utforma sin egen utbildning på grundval av sina intressen. Studenter som bedriver denna examen kan studera frågor som rör lagstiftningen utan att omfattas av de strikta krav och strukturer som åläggs dem som avser att bli medlemmar i baren.

MA i rättsvetenskap kan förbereda studenterna för olika karriärmöjligheter. Denna grad har potential att gynna någon vars karriär skulle förbättras genom en djupare kunskap om lagen. Det kan fungera som medel för att hjälpa en etablerad yrkesmässig rörelse till ett specialiserat område i sin karriär. Denna grad kan också låta eleverna förvärva färdigheter för att byta yrken, till exempel flytta från ett annat yrke till ett område som är relaterat till straffrätten.

Kostnaden för att erhålla en mästare i rättsvetenskap varierar från program till program och land till land. Eleverna bör jämföra program som adresserar sina intressen och mål för att bestämma eventuell kostnad.

Kandidater som får MA i jurisprudence kan välja ett program eller utforma en kurs för att anpassa sig till ett intresse för en mängd olika branscher. Beroende på fokus på studier kan den här graden kvalificera akademiker för arbete på områden som omfattar kontrakt, såsom underhållningsindustrin eller de som fokuserar på juridisk risk, som försäkring. Att erhålla en mästare i jurisprudence kan gynna alla yrkesverksamma vars arbete kräver en detaljerad kunskap om någon aspekt av lagen.

Om du har intresse för lagen och vill utforska möjligheten att skaffa en MA i rättsvetenskap, kolla in de resurser som finns på denna webbplats. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde: 
format_list_bulleted Filter
Keele University
Keele , Storbritannien

Kursen erbjuder ett spännande tillfälle att studera mänskliga rättigheter i det tvärvetenskapliga sammanhanget mellan lag, politik och filosofi. Kursinnehållet återspeglar att ... +

Kursen erbjuder ett spännande tillfälle att studera mänskliga rättigheter i det tvärvetenskapliga sammanhanget mellan lag, politik och filosofi. Kursinnehållet återspeglar att mänskliga rättigheter är en av våra tids viktigaste diskurser. Kursen riktar sig både till personer som arbetar inom relaterade områden (till exempel yrkesverksamma inom juridik, offentlig och offentlig sektor, socialtjänster, personalhantering eller människorättsförespråk) och alla som är intresserade av vidare studier i detta område. -
MA
Heltid
Deltid
Engelska
Campusstudier
 

TIPS! Om du representerar en skola och vill lägga till ditt program på vår lista kan du kontakta oss här