MASTERSTUDIES

Jämför 2 MA-program i Vetenskapsstudier

En Master of Arts (MA) grad kan erbjuda studenterna möjlighet att vidareutbilda sina studier eller lägga till sin utbildning på ett komplementärt område. Beroende på det valda ämnet kan en avancerad examen ta ett eller flera år att slutföra.

Vad är en MA i vetenskapliga studier? Denna tvärvetenskapliga forskarutbildning kombinerar stora sociala, filosofiska, historiska och vetenskapliga intressen. Studenter kan studera hur vetenskap och teknik interagerar med varandra och med samhällen, vetenskapsspråket, hur vetenskaplig retorik påverkar politik, kreativa processer, konceptualisering och undersökning av nya idéer, samverkansforskning och vetenskapsfilosofin.

Kandidater utmärker sig ofta för att genomföra grundlig forskning, en färdighet som kan användas i många typer av karriärstillinger. De kan lära sig presentationsförmåga som hjälper dem att effektivt kommunicera information om komplicerade ämnen. De kan också tillämpa avancerade analytiska tekniker med förmågan att syntetisera komplexa datamönster för att nå försvarbara teorier och slutsatser.

Med tanke på de olika alternativen i denna typ av program kan antalet utövade ämnen påverka slutkursen. Andra variabler kan inkludera huruvida klasser tas genom distansutbildning eller på campus och i landet där skolan är belägen.

Karriärmöjligheter som seniorforskare vid naturvetenskapliga institut är ofta tillgängliga efter examen. En person som tjänar denna typ av examen kan välja att fortsätta doktorsexamen innan han accepterar en ställning som socialvetenskapsman, universitetsprofessor eller socialingenjör. Andra kan hitta positioner som tekniska författare eller förlag för tidskrifter eller andra typer av tidskrifter som specialiserar sig i sina vetenskapliga studier. De med intressen som kombinerar vetenskap och administration kan fungera som verkställande direktörer eller programadministratörer för statliga vetenskapliga forskningsanläggningar.

Universiteten runt om i världen kan erbjuda olika alternativ för att ta avancerade klasser, inklusive distansutbildning eller kurser på lokala campus. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

2 Resultat i Vetenskapsstudier Filter

MA i logik och teorin om vetenskap

Eötvös Loránd University
MA
06 Sep 2021
<
Heltid
<
2 år
30 Jun 2021
Engelska
Campusstudier

Programmet fokuserar på logik och dess tillämpningar i vetenskapsfilosofin, särskilt i grunden för matematik, fysik, lingvistik och samhällsvetenskap. Utöver några kärnkurser ...

Läs mer

Master of Arts in International Science and Technology Policy

The George Washington University - Elliott School Of International Affairs
MA
<
Heltid
<
2 år
Engelska
Campusstudier

Mer än någonsin tidigare har innovation och framsteg inom vetenskap och teknik en global inverkan. Politik som styr dessa områden är utformad och reviderad av en handfull leda ...

Läs mer