MArch (Hons) Arkitektur

Allmänt

Programbeskrivning

Detta 5-åriga program är professionellt ackrediterat av ARB / RIBA för del 1 och del 2.

De första tre åren (del 1) är utformade för att bygga grundläggande kunskaper och färdigheter inom design, kommunikation, arkitekturhistoria / teori och hållbar teknik. Varje år kulminerar i ett stort integrerat designprojekt som sammanför dessa parallella trådar.

De sista två åren (del 2) ger fler möjligheter att välja ett studieprogram som passar dina framväxande intressen som en modningsdesigner. På nivå 4 väljer du ett integrerat designprojekt från en rad erbjudna alternativ och väljer även ett "designforskning" -tema som leder till enhetsstudier i slutår. Dessa studior ger dig möjlighet att utveckla individuella uppsatsprojekt som specialiserar sig på arkitekturens aspekter som intresserar dig mest.

Studerande på del 2 har också möjlighet att välja MArch med stadsplanering - den här vägen leder till kvalifikation som befraktad stadsplanerare samt en registrerad arkitekt.

Hjärnstenen i vår undervisning är vår livliga studiekultur. Medan vi ingår i ett universitet ligger vi också i en konsthögskola, vilket innebär att vi kan dra nytta av både utmärkta faciliteter och en mycket kreativ atmosfär. Designtutorials och merparten av lärandet sker i arkitekturstudio där du uppmuntras att arbeta på ett "hands-on" sätt att utveckla och testa dina idéer genom ritningar, modeller och prototyper.

Du kommer att arbeta i små studiogrupper och på en-till-en-basis med erfarna handledare, som ofta också övar arkitekter, vilket ger en stödjande lärmiljö som främjar en anda av oberoende utredning och individuellt företagande.

Vi behandlar vår omgivande stad och landskap som ett "live-lab", och ber dig att engagera dig med riktiga platser och verkliga designproblem från början. Vi fokuserar på att designa byggnader och miljöer som svarar mot människors behov, skapa innovativ arkitektur, utrymmen och platser som är grundade i en förståelse av kultur och sammanhang.

Vi välkomnar ansökningar om direkt tillträde till del 2 (nivå 4) från studenter som redan har en del 1 (eller motsvarande) kvalifikation i arkitektur.

Denna kurs är ackrediterad av Arkitektregister (ARB) och Royal Institute of British Architects (RIBA)

  • Utmärkt studio, verkstad och IT-faciliteter, som erbjuder dig en livlig, kreativ miljö för studier.
  • Arbeta i små studiegrupper
  • Engagera med riktiga platser och verkliga problem
  • Samarbeta inom olika discipliner
  • Specialisera dig i arkitekturens aspekter som intresserar dig mest
  • Få möjligheter till utländska studiebesök och för utländska studier genom internationell utbyte

Ingångskrav

Följande är de minsta, aktuella inmatningskraven.

Du måste lämna in en digital portfölj. Vi skickar dig ett mail med information om hur du gör det när du har tillämpat.

Kurser som börjar 2018

Engelska språkkrav

För studenter utanför EU

IELTS Totalt

anställbarhet

Kandidater och studenter i Dundee har traditionellt haft ett utmärkt rykte inom yrket för att vara värdefulla och respekterade medlemmar i topppraxis i Storbritannien och hela världen.

För dem som vill kvalificera sig som arkitekter är lägsta studietid 5 år i en erkänd institution ARB / RIBA och minst 24 månaders praktisk träning i praktiken, oftast i arkitektens praxis.

Dundee har de senaste åren erbjudit eleverna möjlighet att använda sommarperioden för att få minst 3 månaders praktisk träning i praktiken att räkna med de första 12 månaderna för utbildning för RIBAs professionella krav. I detta skede kan eleverna också ta tillfället i akt att få erfarenhet av praxis inte bara i Storbritannien utan också utomlands.

Våra kandidater är högt ansedda av yrket som kompetenta och självsäkra individer.

Dina första tre års studier kvalificerar dig som ARB / RIBA del 1 motsvarande akademiker, de sista två åren är ackrediterade som likvärdiga med ARB / RIBA del 2.

Ska du välja MArch med Urban Planning alternativet ska du utbilda dig med en kvalifikation som också leder till RTPI stadga status.

Registrering som arkitekt i Storbritannien kräver minst 24 månaders erfarenhet av arkitektonisk träning (majoriteten av studenterna slutför 12 månader mellan år 3 och 4 och 12 månader efter år 5) och därefter sätta en "del 3" professionell undersökning .

Våra kurser är utformade för att bygga upp dina kommunikations- och teamarbetskunskaper och för att exponera dig för "verkliga världsscenarier" där du engagerar dig direkt med kunder, samhällen och professionella konsulter och förbereder dig för en framgångsrik karriär i praktiken.

Senast uppdaterad Maj 2019

Om skolan

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Läs mindre