MCom i strategisk mänsklig resurshantering (kurser)

Allmänt

Programbeskrivning

Syftet med denna examen är att utveckla studentens tillämpade kompetens på en avancerad (verkställande) nivå i mastering, analys, tolkning och förståelse av principer och metoder för prestations-, förändrings- och organisationsutveckling. Kvalificeringen sätter studenten i stånd att registrera sig som personalpraktiserande hos South African Board of Personal Practice. Det utrustar också studenten att arbeta som mänsklig resurschef eller organisationsutvecklingsspecialist på avancerad nivå i organisationer. Kvalificeringen kommer vidare att möjliggöra för studenter att arbeta som konsulter i sina egna företag samt i konsultföretag.

Regler för tillgång

En lämplig utbildning i det bredare området för mänsklig resurshantering som är tillämplig för tillgång till en magisterexamen med minst 65% i genomsnitt. Studenten måste ha avslutat en utbildningsmodul för forskningsmetodik (NQF-nivå 8) som genomförts som en del av en examen. Urvalsprocessen kan bestå av urvalsintervjuer, psykometrisk testning och en övning av forskningsförslag, bland andra krav.

Forskningstid: 50%

90% totalt efter avslutad examensarbete (Om det inte avslutats första året, registrering under andra året per termin tills en mindre doktorsavhandling är klar).

* Som ett av kraven för tilldelning av examen krävs forskarmeesterstudenter vid inlämning av sin mindre doktorsavhandling att också lämna in en artikel för möjligheten att publiceras.

På University of Johannesburg “The Future. Reimagined.” är inte bara en iögonfallande fras

Institutionen tar ledningen över Afrika i den fjärde industriella revolutionen Tänkande, omintegrering av framtiden för alla discipliner 4IR är nästa industrialiseringsvåg som vi behöver förstå och forma för att bygga framtiden för detta land - och Afrikakontinent - så riktigt förtjänar. 4IR handlar inte bara om robotik och automatisering; Det handlar om samhällets utveckling för att stärka människor och lyfta generationer.

När världen går vidare in i den 4: e industriella revolutionen, gör UJ det också med "Education 4IR" - att föra 4IR-tänkande och teknik i läroplanen över olika kurser och använda innovativa tekniker för blandat lärande. Detta innebär att UJ-kandidater är bättre förberedda på att omfatta framtiden för näringslivet eftersom AI och 4IR spelar en större roll i vårt sätt att leva och arbeta på.

Vid University of Johannesburg är det vår plikt att omfamna och navigera framtida ledare i vårt land stolt och djärv genom de otänkta komplexiteten i 4IR så att de kan dra full nytta och leverera en bättre morgondag. Framtida ledare som du! Här leder vi modigt samtal; driva och forma designen av en ny morgondag. Här vidtar vi åtgärder och bygger den nya världen.

Kontakta

Herr Nathaniel Mudzunga
Tel: 011 559 2522
E-post: nathanielm@uj.ac.za

Fru Charlene Eloff
Tel: 011 559 2033
E-post: celoff@uj.ac.za

Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Läs mer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Läs mindre